Nekünk már 21 éve van egy nimfánk, aki soha nem engedte magát megfogni. Minden reggel ki van engedve, és egy kis hinta szolgál arra a célra, hogy arra ráléptetjük, és így háttal be tudtuk tenni a kalitkába gond nélkül.
Úgy tudom nem jó ötlet ,,erővel" elkapni őket, mert az baromi nagy sokk nekik, és kevésbé fognak bízni a gazdiban.
Nálunk most az éhség volt nagy úr.
Az egyik bement az egyik kalitkába, bezártam, aztán kb. fél óra múlva a másik bement a másik kalitkába.
Nekem 2 hullámos papagájom van.
(azt azért tudd hogy a papagájok társas lények. hajlamosak társ hiányában depresszióssá válni és ebben elpusztulni)
Hozhatsz képeket. Kíváncsi vagyok a ti papagájotokra
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, akkor menj balra.
Szia Viki84!
Hasonló cipőben járunk az utóbbi időben...Anyumnak vettem egy nimfát, 2 nap után névmódosításra volt szükség...először Punky volta neve, de mivel második nap kislisszolt a kalitkából, így Hudini-re javítottuk. Nagy nehezen bírta őt elkapni, szerencsére volt otthon Betadin... ;)
A második alkalom 3 hét után következett be, addig ismerkedtek-barátkoztak....ki lett engedve, aminek a vége 23 óra repkedés, ücsörgés a karnison (ott is aludt) után k...rva éhesen, szomjasan nagy nehezen egy kis főtt tojással be tudta csalogatni a kalitkába. Magától be nem ment az Istennek se.... ma 4-5 óra karnisolás után szintén a főtt tojás csali vált be....fogalmam sincs mikor fog magától bemenni...
A tieid milyen papagájok?
Ötleteket várok!
Papagájaimat kiengedtem a kalitkából és nem mennek vissza 4 órája dekkolnak kint.
Egyik sem kézhez szokott.
-egy idősebb félénk hím
-és egy új szerzemény tojó (ő fiatal)
Most engedtem először ki és egyúttal össze őket. A kalitka tetejére vissza-vissza térnek de hiába van mind a 3 ajtó nyitva nem mennek be a kalitkába.
A kalitka tetejére fürtöskölest tettem, azt eszik. De ha elunják ott magukat röpködnek. És ennyi
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, akkor menj balra.
Jófogás hirdetés Ráckevéről: Betegség miatt sajnos eladók az alábbi madarak:
Kb.20 költöpár2-2,5éves hullámos papagáj, 20db tavalyi fiatal hullámos papagáj (fenti párok szaporulata),A madarak 90% ban citromsárgák(lutinók), 1 költöpár 2 éves vad szinü énekes papagáj pár,1db tojó kacago gerle,és pár db gazdasági fürj.
Van egy nagy volier is ami szintén eladó.(késöbb lesz róla fotó is) +36705491313
15 db pávagalamb eladó vagy cserélhető!Csere érdekel papagályra vagy nagy méretű papagáj ketrecreAz ár 1000Ft/db
kérésre képet tudok küldeni!
Érdeklödni:albertb1997@freemail.hu
Némelyek szerint szörnyűséges ember lehetek, de ez nem igaz. Gyermeki szívem van - egy befőttesüvegben az íróasztalomon.
A szerelem vak. Elbotorkál melletted vagy felborít.
Eszembe jutott most valami. Már elég régen tartok galambokat. A mult héten találtam egy hirdetést, hogy vannok , olyanok amik még tetszenek is nekem. Felhivtam a manust, hogy érdekel , és mennyi az ára. Hát az árát azt nem tudom megmondani, el kéne jönni megnézni, mondta, Mégis körülbelül, mondom? Jöjjön el megbeszéljük. Erre udvariasan mondtam ,akkor huzd a galambjaidat a faszodra egyenénk. Ez csak ugy most eszembe ugrott igy vasárnap este.
"Ha meghalok ne kérdezd, hogy miért hideg a lábam"
2 hullámos papagáj fél és egy éves tojók, kék félstandar az egyik, fehér-lila a másik gazdát keresnek. Az egyiket csak egyedül lehet tartani, más madarakkal agresszív, a másikat bántotta, az békés más madarakkal. Nincsenek kézhez szoktatva,Komárom-Esztergom megyében vannak, esetleg fel tudom vinni Pestre, de inkább Tbányára.
Érdeklődni pü-ben lehet, képet tudok küldeni.
Gazdát keres egy hím nimfa papagáj. Más állattal barátságos, a másik madaram fél tőle (paragép szegény). Szép nagy kalitkát adok hozzá.
Viki
Némelyek szerint szörnyűséges ember lehetek, de ez nem igaz. Gyermeki szívem van - egy befőttesüvegben az íróasztalomon.
A szerelem vak. Elbotorkál melletted vagy felborít.
Kérésre tettem fel!
Eladó a képen látható saját készítésű szobai kalit így kompletten, 2 odúval( külső - belső) és madarakkal együtt.
Ára: megegyezésen alapul.
Kalit méret: 80 x 30 x 60 cm.
Érdeklődni a : 06 30 974 0815 , lehet.
Fb-ről áthozottS ziasztok!.Ma Dunaharasztin a Kós Károly és az Andrássy utca sarkán lévő kisboltból felhívott a hölgy hogy egy órája találtak egy nimfa papagájt.Mivel az enyém is elveszett elmentem megnézni.Sajnos nem az enyém volt.De hátha keresi valaki:
A kismadár úgy 2-3 éves,sötét hamuszürke fiú.szárnya széle fehér és nagyon kezes.Hagyta magát megfogni és nem félt,nem repült el:)Kérlek osszátok meg hátha valaki keresi! Bódis Mária http://www.facebook.com/groups/140260046033091/?id=229083800484048¬if_t=group_activity#!/profile.php?id=100001227406429&sk=wall
"Jól,csak a szivével lát az ember.Ami igazán lényeges,az a szemnek láthatatlan." [Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2011-10-17 20:24:46]
Elvileg csak a hímek énekelnek, nekem két lányom volt eddig és az első énekelt szépen. A másodiknál olyan fura volt,hogy olyan kis diszkrét. Viszont Esztergomba tudok Neked ajánlani egy madártenyésztőt, a tenyésztő nagyon érti a dolgát, nem ma kezdte. Ha érdekel, írj PÜ-t
Ma kb. 10 után a Bp. I. ker Festy Árpád - Krisztina krt környékén kirepült, elveszett egy 3-4 hónapos HULLÁMOS PAPAGÁJ.
Szine: kék
Emberhez, kézhez szokott.
Neve: CSÖPP és már érti.
Lehetséges, hogy keresi az emberi közelséget, megfogható.
Jutalmat ajánlanak a megtalálónak!
Gazda: 06-70-536-3628 számon érhető el.
Gazdit keresek egy rozella párnak. A hím "hagyományos" színű, a tojó rubino.
Fiatalok, a hím kb. 2-3 éves, a tojó 1 éves múlt.
A tojó fiatalsága miatt eddig fiókák nem voltak, de tavasszal már a hím etette.
Eddig tavasztól őszig kertben voltak.
Jó helyre szeretnénk adni őket, ahol nagy helyük lesz.
Sziasztok!
Költözés miatt megválnánk egy 5-6 éves nimfa papagájtól.Szeretjük őt és jó helye van nálunk ezért olyan jelentkezzen aki szintén nagy állatbarát.
Körülbelül 3 hét múlva elvihető 2 pici nimfapapagáj!
Érdeklődni lehet Purczeld Petránál a 30/490-9466-os telefonszámon vagy emailben p.petra.12@hotmail.com emailcímen.
Purczeld Petra
Sziasztok
Tatabánya Béla király úton,ma délután kirepült az ablakon egy sárga,szárnyainál világos zöld 4 éves hullámos papagáj/Cuki/.
Ha bárki látja megtalálja ,gazdái aggódva keresik.
0630457-9432 számon kérem jelezzétek