Találatok száma: 12 üzenet |
|
|
zaphod42
Tagság: 2006-12-16 08:03:17 Tagszám: #38602 Hozzászólások: 12
|
883. Elküldve:
2006-12-17 16:01:06 |
[1.] |
ok, majd lepötyögöm ami épp eszembejut, amugy pont most ejtettek kisértésbe egy házi piskótával
|
|
[válaszok erre: #884]
|
[előzmény: (882) caterina3, 2006-12-17 08:46:28]
|
|
Zöldfülű |
|
zaphod42
Tagság: 2006-12-16 08:03:17 Tagszám: #38602 Hozzászólások: 12
|
881. Elküldve:
2006-12-16 22:32:44 |
[2.] |
Ez nálunk is nagyjából igy van, de néhanapján kapunk vadhust meg elég sűrűn veszünk halat, de a szárnyas dominál, természetesen, ahogy te is mondtad előzőleg, én is unom már
|
|
[válaszok erre: #882]
|
[előzmény: (880) caterina3, 2006-12-16 21:54:47]
|
|
Zöldfülű |
|
zaphod42
Tagság: 2006-12-16 08:03:17 Tagszám: #38602 Hozzászólások: 12
|
879. Elküldve:
2006-12-16 21:07:12 |
[3.] |
Inkább ugy mondanám, hogy mielőtt darabolnám a húst kb félig hagyom kiengedni, mert igy könnyen lehet vékonyra vágni, szeletelni. A pácolást, beáztatást előző este szoktuk csinálni, szerintem minimum 6-8 órát jo ha áll benne. Amugy a tejes áztatás a sertés és marha hushoz se igazi, csak szárnyasokhoz, halakhoz, a vörös husokhoz a mustáros-mézes dolgok illenek jobban, szerintem.
|
|
[válaszok erre: #880]
|
[előzmény: (878) caterina3, 2006-12-16 20:51:28]
|
|
Zöldfülű |
|
zaphod42
Tagság: 2006-12-16 08:03:17 Tagszám: #38602 Hozzászólások: 12
|
876. Elküldve:
2006-12-16 20:44:48 |
[4.] |
Finom is volt! A narancsos kacsához meg rizs volt, ami elég káros, de enni kellett belőle mert az is enyhén narancs izű volt. Amugy gondban vagyunk a karácsonyi menü kitalálásával mert ujitani kellene valamit az elmult évekhez képest, de valószinűleg a kacsa marad
|
|
[válaszok erre: #877]
|
[előzmény: (875) caterina3, 2006-12-16 20:40:53]
|
|
Zöldfülű |
|
zaphod42
Tagság: 2006-12-16 08:03:17 Tagszám: #38602 Hozzászólások: 12
|
874. Elküldve:
2006-12-16 20:22:44 |
[5.] |
Nálunk a csirkemell filéről levágott kisebb darabkákat csináltuk meg "bakonyi"-san, tésztával a szeleteket meg simán paniroztuk. Próbáld ki, nem fogtok csalodni benn, ahogy irtam halaknál is nagyon hatásos. Nemrég kacsát csinált egy barátunk, narancssal meg sült körtével, áfonya dzsemmel :) most ezt tervezzük karácsonyra, kocsonyával, jo kis párositás :)
|
|
[válaszok erre: #875]
|
[előzmény: (873) caterina3, 2006-12-16 20:15:22]
|
|
Zöldfülű |
|
zaphod42
Tagság: 2006-12-16 08:03:17 Tagszám: #38602 Hozzászólások: 12
|
872. Elküldve:
2006-12-16 20:09:45 |
[6.] |
Ugyanugy, panirozva. A tej csakmegpuhitja, a husi átveszi a jo kis fokhagymaizt, meg a sót belül is. Ezt a halaktól vettem át, mert ha a hal pocsolyaízű, fenolos akkor szoktam a tejjel elvenni a rossz ízét, amugy meg tényleg jol megpuhitja és nem kell klopfolni sem és teljesen átveszi a fűszerek ízét. A vadhushoz viszont nem igazi a tej, azokat mustárral szoktam bekenni és hagyom állni illetve a pácoláskor használok mustárt és néha a pácolás végén még pár órára mézzel is bekenem sütés előtt
|
|
[válaszok erre: #873]
|
[előzmény: (871) caterina3, 2006-12-16 19:45:50]
|
|
Zöldfülű |
|
zaphod42
Tagság: 2006-12-16 08:03:17 Tagszám: #38602 Hozzászólások: 12
|
870. Elküldve:
2006-12-16 19:00:51 |
[7.] |
Ezt a virslis dolgot én ugy csináltam, hogy bevágtam hosszában oda tettem be a sajt szeletet és körbetekertem bacon szalonnával, nagyon finom volt :) Amugy ma nekünk is csirkemell volt, de előtte fokhagymás sós tejbe beáztattuk egy estére és nem klopfoltuk hanem még megfagyva megfagyva lapokra szeleteltem.
|
|
[válaszok erre: #871]
|
[előzmény: (863) Adlez, 2006-12-16 16:51:09]
|
|
Zöldfülű |
|
zaphod42
Tagság: 2006-12-16 08:03:17 Tagszám: #38602 Hozzászólások: 12
|
855. Elküldve:
2006-12-16 14:07:58 |
[8.] |
nem utolsó bizony, multkor idényjellegű kolbászzsiros kenyeret ettem lila hagymával :) a turoscsuszához meg hasonlo és szintén jo étel a sztrapacska. Hát enni azt tudunk látom :)
|
|
[válaszok erre: #858]
|
[előzmény: (853) Nagy Ilona, 2006-12-16 13:54:45]
|
|
Zöldfülű |
|
zaphod42
Tagság: 2006-12-16 08:03:17 Tagszám: #38602 Hozzászólások: 12
|
852. Elküldve:
2006-12-16 12:08:22 |
[9.] |
Hát a kakaó és a méz izgat majd rákeresek. Nálunk meg lehet kenyeret. zsemlét és tésztát venni, cukrosoknak. A tészta felejtős, de a kenyér piritósnak tökéletes, amugy a zsemle és a kenyér héja is kicsit nyúlós, de az izük jó. Én inkább bűnbe esni tavasszal szoktam, friss puha vajaskenyér paradicsommal, paprikával.
|
|
[válaszok erre: #853 #864]
|
[előzmény: (851) Adlez, 2006-12-16 11:45:51]
|
|
Zöldfülű |
|
zaphod42
Tagság: 2006-12-16 08:03:17 Tagszám: #38602 Hozzászólások: 12
|
849. Elküldve:
2006-12-16 11:33:30 |
[10.] |
Hát én valahogy jol viselem, eddig.. Igazán csak egy valami zavar, ha izesitett teát akarok inni, nem olyan igazi mint cukorral volt. Nyaranta sokszor megkivánom a fagyit, de szerencsére egyre több helyen lehet diabetikus fagyit kapni, amiből a málna, eper és csoki verzió izlik is, na meg a diétás Oroszkrém torta is finom, még a feleségem is nehezen különbözteti meg a valóditól. Ja meg a méz is hiányzik. Még hogy nem voltam édesszájú :)
|
|
[válaszok erre: #851]
|
[előzmény: (847) caterina3, 2006-12-16 10:54:40]
|
|
Zöldfülű |
|
zaphod42
Tagság: 2006-12-16 08:03:17 Tagszám: #38602 Hozzászólások: 12
|
846. Elküldve:
2006-12-16 10:05:47 |
[11.] |
Én sose voltam csoki és cukor szerető, viszont amiota cukorbeteg vagyok sokszor megkivánom, vannak ezek a diabetikus nápolyik, csokik azokat szoktam nassolni. Az almát meg nem szerettem abszolut eddig most meg szeretem, különösen sajttal :)
János
|
|
|
[előzmény: (845) Nagy Ilona, 2006-12-16 09:52:10]
|
|
Zöldfülű |
|
zaphod42
Tagság: 2006-12-16 08:03:17 Tagszám: #38602 Hozzászólások: 12
|
844. Elküldve:
2006-12-16 08:09:46 |
[12.] |
Sziasztok jo reggelt!
lassan 2éve vagyok cukorbeteg, de csak most találtam rátok. Olvasgatom az előzményeket és látom, hogy sokan farkasétvággyal küzdötötk, ez érdekes mert néha én is éhesebb vagyok a régi átlagnál, de nem zavaróan és pár darab gyümölcs, zöldség vagy sajt meg is szünteti ezt.
|
|
[válaszok erre: #845 #847]
|
[előzmény: (843) caterina3, 2006-12-15 21:34:32]
|
|
Zöldfülű |
|
|