Győrfi Nóra
Tagság: 2007-07-29 21:43:43 Tagszám: #47525 Hozzászólások: 3331 |
20. Elküldve: 2007-11-25 21:32:01, Konyha-malackodjunk!
|
[176.] |
Köszönöm!!!!!
"A kutya az ember legjobb barátja: Nem ad tanácsokat, nem kér kölcsön és nincs rokonsága. "
|
| |
[előzmény: (19) Grübedli, 2007-11-25 21:29:53] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Grübedli
Tagság: 2004-02-05 20:32:59 Tagszám: #8539 Hozzászólások: 13417 |
19. Elküldve: 2007-11-25 21:29:53, Konyha-malackodjunk!
|
[177.] |
Okéj, akkor utánajárok pontosabban!
|
| [válaszok erre: #20] |
[előzmény: (18) Győrfi Nóra, 2007-11-25 21:25:10] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Győrfi Nóra
Tagság: 2007-07-29 21:43:43 Tagszám: #47525 Hozzászólások: 3331 |
18. Elküldve: 2007-11-25 21:25:10, Konyha-malackodjunk!
|
[178.] |
Engem érdekelne a mennyiség....
|
| [válaszok erre: #19] |
[előzmény: (16) Grübedli, 2007-11-24 22:55:19] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Grübedli
Tagság: 2004-02-05 20:32:59 Tagszám: #8539 Hozzászólások: 13417 |
17. Elküldve: 2007-11-25 21:12:55, Konyha-malackodjunk!
|
[179.] |
Ez ide jobban illik, mint az első:
Pa-dö-dö : Jöttem, láttam, főztem$
Bélám szerint egy édes rendes lány,
Az életben minden jó receptet kipróbál!
A só és bors, ha valahonnan hiányzik,
Bármit csinál a kisujján is meglátszik!
Jó, Bélám édes főztök neked!
De addig innen fel nem állsz, míg meg nem eszed!
Jöttem, láttam, főztem!
Ehhez nem kell túl sok ész!
Jöttem, láttam, bőgtem!
Elegem lett és kész!
Jöttem, láttam, főztem!
Ehhez nem kell túl sok ész!
Jöttem, láttam, bőgtem!
Elegem lett és kész!
Végy két tojást, habosra keverd be,
A káposztát a tökgyaluval reszeld le,
Répát és céklát dobd bele a lábasba,
Állítsd a gázrezsódat azonnal a hármasra!
Jó, Bélám édes főztem neked!
De addig innen fel nem állsz, míg meg nem eszed!
Jöttem, láttam, főztem!
Ehhez nem kell túl sok ész!
Jöttem, láttam, bőgtem!
Elegem lett és kész!
Jöttem, láttam, főztem!
Ehhez nem kell túl sok ész!
Jöttem, láttam, bőgtem!
Elegem lett és kész!
|
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Grübedli
Tagság: 2004-02-05 20:32:59 Tagszám: #8539 Hozzászólások: 13417 |
16. Elküldve: 2007-11-24 22:55:19, Konyha-malackodjunk!
|
[180.] |
Tejszínes póréhagyma leves
A mennyiségeket megkérdezem Anyától, ha érdekel valakit... addig meg csak amúgy leírom...
Bachon szalonátt vékony csíkokra vágsz és megpirítod a fazekadban.
Mikor már majdnem megpirult, hozzá teszed a szétpréselt fokhagymát (azért később, mert ez gyorsan pirul) és befejezed a pirítást.
A póréhagymát, hajszálvékony karikákra vágod, és rádobod a megpirult bacon szalonnára és fokhagymára.
Lefeded a fazekat és összepárolod az egészet addig, amíg a póréhagyma összeesik teljesen.
Ekkor ráöntesz az egészre annyi vizet, hogy éppencsak ellepje a cuccost.
Főzöd addig, amig a póréhagyma igencsak összefő.
Ekkor aztán szerecsendióval, vegetával, borssal ízesíted, majd ráöntöd a főzőtejszínt és levessé főzöd.
|
| [válaszok erre: #18] |
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Zsukov
Tagság: 2007-09-17 10:30:36 Tagszám: #49345 Hozzászólások: 1951 |
15. Elküldve: 2007-11-24 18:43:35, Konyha-malackodjunk!
|
[181.] |
Csirkecomb a'la nagyapa
6 egész csirkecombot sózunk, borsozunk. 1-2 nagy fej hagymát felkarikázunk, füstölt szalonnából szeleteket vágunk, 1nagy tejfölt összekeverünk 1-1 mokkáskanál pirospaprikával, borssal, kicsi sóval. 25dkg sajt lereszel.
Menet a következő: tepsibe olajat öntünk, hagyma egyik felét rászórjuk, szalonna felét rá a hagymára, erre rá jó szorosan egymás mellé a combokat, rá a hagyma, szalonna másik fele, a tetejére a tejfölös cucc és rá a reszelt sajt. Alufóliával lefedjük, 45percig így sütjük, aztán alufólia nélkül, amíg rá nem pirul a sajt. Krumplipürét mellé, 10ujj megnyal :-)
Blogom Videók
|
|
|
Győrfi Nóra
Tagság: 2007-07-29 21:43:43 Tagszám: #47525 Hozzászólások: 3331 |
14. Elküldve: 2007-11-24 15:45:04, Konyha-malackodjunk!
|
[182.] |
Karácsonyra, Szilveszterre!
Sörben sült csülök
A csülköt kicsontozzuk, (vagy veszünk olyat, amiben nincs csont (vagy utánna megfőzve odaadjuk a kutyának )
A csülköt vékony laskákra vágjuk, megforgatjuk lisztben, forró olajban megpiritjuk annyira, hogy a liszt megbarnuljon.
Az összes megsült csülökdarabot tepsibe tesszük. 3 dl sört, és 2 dl vizet egy tálban összekeverünk borssal és mustárral. ( én egy fél evőkanál borsot szoktam 4 evőkanál mustárrral, de ki hogy szereti)
Az összekevert cuccot ráöntjük a csülökre. Ha nem lepi el, akkor felöntjük még annyi sörrel, ami ellepi. Fóliával letakarjuk, és szigorúan másfél óra hosszáig fel sem emeljük a fóliát. Utánna levesszük, kicsit még piritjuk, és kész a fincsi csülök!
"A kutya az ember legjobb barátja: Nem ad tanácsokat, nem kér kölcsön és nincs rokonsága. " [Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2007-11-24 22:58:37]
|
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
vicoka24
Tagság: 2006-06-18 21:02:35 Tagszám: #31793 Hozzászólások: 5530 |
13. Elküldve: 2007-11-24 15:29:57, Konyha-malackodjunk!
|
[183.] |
Palócgulyás
Csinálsz pörköltet,
Főzöl babot,
Összeöntöd, behabarod.
[Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2007-11-24 22:59:09]
|
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Győrfi Nóra
Tagság: 2007-07-29 21:43:43 Tagszám: #47525 Hozzászólások: 3331 |
12. Elküldve: 2007-11-24 07:51:01, Konyha-malackodjunk!
|
[184.] |
Borsós csirkemell
A csirkemelleket 2-3 darabra szeleteljük, attól függően, ki milyen vastagon szereti.
Befűszerezzük magyaros, vagy sültcsirke fűszerrel.
Egy tepsibe kevés olajat teszünk, ráfektetjük a csirkemelleket.
Krumplikat megpucoljuk, karikára vágva ráfektetjük a husikra.
Egy csomag borsót megcsinálunk pörköltnek, hosszú lével, és ráöntjük a krumplik tetejére. Lefedjük alufóliával az egészet, és legalább fél óráig sütjük.
Levesszük az alufóliát, kicsit még maradhat, és kész a kajcsi. Én fel szoktam fordítani a husikat a végén a tetejére, hogy egy kicsit megpiruljon, mert akkor finomabb!
"A kutya az ember legjobb barátja: Nem ad tanácsokat, nem kér kölcsön és nincs rokonsága. " [Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2007-11-24 22:59:48]
|
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Grübedli
Tagság: 2004-02-05 20:32:59 Tagszám: #8539 Hozzászólások: 13417 |
11. Elküldve: 2007-11-24 00:13:52, Konyha-malackodjunk!
|
[185.] |
Gyűjtsétek be:
- Vipapa foghagymás lazacát
- Anya tejszínes póréhagyma levesét
- Árpi perkeltjét
- rokonyom túrófánkját
leírjam?
|
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Andrea
Tagság: 2004-02-08 10:21:03 Tagszám: #8580 Hozzászólások: 5052 |
10. Elküldve: 2007-11-23 20:40:26, Konyha-malackodjunk!
|
[186.] |
Idézet
Étrend - Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem mert gyűlölöm a növényeket. (Encyclopedia Bandyca)
Volko-Egyedi kutyásfelszerelések ,
|
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Bajuszné
Tagság: 2007-05-05 23:03:26 Tagszám: #44669 Hozzászólások: 10508 |
9. Elküldve: 2007-11-23 11:03:11, Konyha-malackodjunk!
|
[187.] |
Chilis bab SPAR módra
1/2 kg előrre csomagolt darálthús. (kb.360ft.)
1 csomag KNOR RAFINÉRIA ( NEM MAGGI!!!!) chilis bab por. (kb. 180ft)
1 spar csemege kukorica konzerv (kb.99ft)
1 spar vörösbab (kb.110ft)
4 deci víz.
Húst puhára párolni. Kevés só. Rá a por és a víz. Együtt kicsit összerottyantani, hogy átérlelődjenek az ízek és a porban lévő zöldségek átpuhuljanak. A Kukorica és a vörösbab a levével együtt rá, és újra néhány perc rotyi az ízek kedvéért.
Ha nem kaptok sparos vörösbabot, akkor a Bonduelt válasszátok, mert a Happy Frooct-os olcsó, de ízetlen a bab benne.
Egyszerű gyors kaja. Én ezt az adagot négyszeresen veszem és akkor tele a 7 literes edény. Mindenki imádja.
[Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2007-11-24 23:00:27]
|
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Bajuszné
Tagság: 2007-05-05 23:03:26 Tagszám: #44669 Hozzászólások: 10508 |
8. Elküldve: 2007-11-23 10:46:25, Konyha-malackodjunk!
|
[188.] |
Szélesmetéltet írt.
|
| |
[előzmény: (7) Zsukov, 2007-11-23 10:37:50] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Zsukov
Tagság: 2007-09-17 10:30:36 Tagszám: #49345 Hozzászólások: 1951 |
7. Elküldve: 2007-11-23 10:37:50, Konyha-malackodjunk!
|
[189.] |
Ez jóó topic.
Bajuszné!
Szerintem a chilit is felteheted, megcsináltam a múltkor és úúúúúú Fíííínom lett.
Ha már pirított tészta és magyar, akkor spagetti v cérnametélt? Én spagettivel próbálkoztam több-kevesebb (inkább kevesebb)sikerrel
Blogom Videók
|
|
|
Bajuszné
Tagság: 2007-05-05 23:03:26 Tagszám: #44669 Hozzászólások: 10508 |
6. Elküldve: 2007-11-23 08:50:26, Konyha-malackodjunk!
|
[190.] |
Kínai pirított tészta
Ha sima magyar tésztád - szélesmetélt! - van akkor előszőr ruganyosra kell főzni.
Ha rizstésztád akkor 10 percig forró vízben áztatni.
Tésztát utánna lecsöpögtetni és forró olajban (itt wokkot ír) megpirítani.
[Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2007-11-24 23:06:20]
|
| |
[előzmény: (3) Andrea, 2007-11-23 08:05:10] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Bajuszné
Tagság: 2007-05-05 23:03:26 Tagszám: #44669 Hozzászólások: 10508 |
5. Elküldve: 2007-11-23 08:36:07, Konyha-malackodjunk!
|
[191.] |
Várj megkeresem a kínai szakácskönyvet. Van kínai üvegtésztád? Azt pirítanál?
|
| |
[előzmény: (3) Andrea, 2007-11-23 08:05:10] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Bajuszné
Tagság: 2007-05-05 23:03:26 Tagszám: #44669 Hozzászólások: 10508 |
4. Elküldve: 2007-11-23 08:34:09, Konyha-malackodjunk!
|
[192.] |
Ha Andinak van otthon karaj, meg zöldborsó, meg szalonna, akkor Bajuszné ezt főzné
Karaj picit megkloff. Olajban hirtelen pirít. A szalonna szintén pirít. A borsó párolva rápupoz a karajra. Ha van akkor sajt és tejföl a tetejére. Sütőbe betol. Lenni naaagyon finom! Főleg ha borsó gombával pirítani össze Tetejére sült szalonna díszíteni.
A karajt bolondíthatod fonetikus Wörcseszter szósszal.
[Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2007-11-24 23:04:26]
|
| [válaszok erre: #21] |
[előzmény: (3) Andrea, 2007-11-23 08:05:10] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Andrea
Tagság: 2004-02-08 10:21:03 Tagszám: #8580 Hozzászólások: 5052 |
3. Elküldve: 2007-11-23 08:05:10, Konyha-malackodjunk!
|
[193.] |
Én pedig a kínai pirított tészta receptjét!
Na jó, szóval van itthon zöldborsó, karaj (csont nélkül egyben) szalonna, ehhez kéne nekem valami recept.
Volko-Egyedi kutyásfelszerelések ,
|
| [válaszok erre: #4 #5 #6] |
[előzmény: (2) Grübedli, 2007-11-22 23:44:17] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Grübedli
Tagság: 2004-02-05 20:32:59 Tagszám: #8539 Hozzászólások: 13417 |
2. Elküldve: 2007-11-22 23:44:17, Konyha-malackodjunk!
|
[194.] |
Shushi-t akarok!
|
| [válaszok erre: #3] |
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Grübedli
Tagság: 2004-02-05 20:32:59 Tagszám: #8539 Hozzászólások: 13417 |
1. Elküldve: 2007-11-22 23:42:49, Konyha-malackodjunk!
|
[195.] |
Pa-dö-dö : Álmodik a gyomor
Nem tudom, most a rosszabb vagy mikor a szerelem véget ért,
Éjszaka ülök az ágyamon és a vágyak gyötörnek épp,
Nem én vagyok az, aki ellenáll, mikor az ördög megkísért,
Beleborzongok, ahogy a vágy elér és elönt a gyöngeség...
Nem bírom, mikor a szerelem virága nyílik a gyomromon,
Leterít engem és úrrá lesz azon a néhány hormonon,
Fölkelek és a konyhában már a katonákat nyelem,
Mezítláb kinn a hideg kövön csak eszem, eszem, eszem...
Bíztass, hogy nincs messze már, mikor a szerelem véget ér,
Hogy annyi katona nem hullott el hiába semmiért,
Bíztass, mert tudnom kellene, meddig tart ez még,
Kibírom-e míg a szerelem véget ér...
Bíztass, hogy nincs messze már, mikor a szerelem véget ér
Hogy annyi katona nem hullott el hiába semmiért,
Bíztass, mert tudnom kellene, meddig tart ez még,
Kibírom-e míg a szerelem véget ér...
Istenem, akit a szív bezár, annak börtön csak a szerelem,
Nincs megállás, minden perc kevés, én egyfolytában eszem,
Miért pont én lettem összerakva így, mindenki bánatában zabál,
Engem meg a szerelem öl meg, ilyen egy idétlen halál...
Bíztass, hogy nincs messze már, mikor a szerelem véget ér
Hogy annyi katona nem hullott el hiába semmiért,
Bíztass, mert tudnom kellene, meddig tart ez még,
Kibírom-e míg a szerelem véget ér...
Bíztass, hogy nincs messze már, mikor a szerelem véget ér,
Hogy annyi katona nem hullott el hiába semmiért,
Bíztass, mert tudnom kellene, meddig tart ez még,
Kibírom-e míg a szerelem véget ér...
|
| |
(TÉMANYITÓ) |
|
Kiváló dolgozó
|
|
|