Fú, akkor az szívás. Ha van jelkereső/jelszintmérő kapcsold vagy keresd meg a menüben/használati utasításban. De sajnos a tv-k műholdas része ilyen szempontból nagyon puritán...
Sat: Ustym 4K Pro x 2 + Technisat Multytenne + Gibertini 100 - Net: Fritz!Box 7590 + 7490 + Digi optika
Ignore lista: miki2002, Zolien,Benedek012Nincs support privátban! Írj a fórumra!
De ugye, nem úgy, hogy adott freki kapcsolsz, állítgatod és vagy beugrik a kép vagy sem? Jelszintmérő csak van, azt használd. Bocsánat, hogy ilyen triviális dolgot leírok. :)
---------------------------------------------
A fény távol tartja a képzeletbeli szörnyeket.
Messengert felejtsd el. Olyan szinten késik a hang/kép, hogy nem fog menni. Vagy sima telefonhívással tudod belőni (csináltam már így, hogy a box sípolásra volt állítva - pl. Optibox/Opticum tudott ilyet).
A kép meg mivel digitális, vagy van vagy nincs. A HD adók DVB-S2-es TP-kről jönnek, ami szintén érzékenyebb, ezért látod h azoknál több a gond.
Ha nem tudod megoldani, hogy ráláss a tv-re és nem linuxos boxod van (nem írtad a típusát, vagy átsiklottam) akkor a legjobb megoldás kipakolni az antenna mellé egy kis tv-t és a boxot és úgy beállítani. (Terasz/padlás stb..).
egy jó műhold kereső is sokat segít (nem a az analóg mutatás, az inkább felejtős), de csak ezért fölösleges műszert venni.
És határozottan úgy állítsd, hogy a felső sávos tp-t nézzél, ha belőttél egy H vagy V polárost, a másikat és nézd meg jó-e a jelszint ott is.
Sat: Ustym 4K Pro x 2 + Technisat Multytenne + Gibertini 100 - Net: Fritz!Box 7590 + 7490 + Digi optika
Ignore lista: miki2002, Zolien,Benedek012Nincs support privátban! Írj a fórumra!
Igen, tegnap próbálkoztam forgatni a tükröt.
Közben a TV-t is láttam (telefonon messenger). Egy olyan csatornán volt ami a 12610-es TP-n van.
Néha-néha beugrott a kép, de az is kockásodva. Nagyon óvatosan és lassan csináltam, ennek ellenére szinte azonnal elment a kép.
Arra kérnék tanácsot, hogy milyen módszerrel forgassam a tükröt
Hidd el, nem jól áll a tükör, tipikus hibajelenséget írsz le, mint ahogy pista is írja. Azt kellene először beállítani. Javasolt, persze a koax csere is, nem árt neki.
---------------------------------------------
A fény távol tartja a képzeletbeli szörnyeket.
Elsőnek az antennát kéne pontosan beállítani, sok év alatt 99% az mozdult el.
Persze ha a koax kábelt megette az idő azt is cserélheted.
Persze, nem fontos cserélni a fejtartót, meg ki is tudod bővíteni ha akarod, gondolom Astra-HotBird kombós lehet.
De még mindig sokat segíteni egy fénykép, milyen állapotban van a cucc, mert addig csak tippelünk .
Szia!
A sok év alatt simán el tud mozdulnia tükör és pont a felső 12GHz-es sáv a legkényesebb a jelre, az Astrán is ezek esnek ki először ha nem jól áll az antenna vagy vmi jel gond van. Az Invertoval nem lesz gond, de az antennát is be kell állítani potnosan. A fejet nem nagyon kell csavargatni, de amúgy is előbb magát az antennát kell beállítani pontosan (irány és dőlésszög), majd utána még nagyon picit a fejen csavargatni, van-e jelszint emelkedés.
Viszont a fejtartó csere nem biztos, hogy teljesen triviális. Csinálj róla egy képet és töltsd fel, akkor tudunk pontosabb tanácsot adni.
Pl. ide: https://kephost.net/ felrakod és BB kód (Teljes méretű kép, kattintható) linket bemásolod a hsz-edbe.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Két fejes tartóm van, de csak az egyikben van fej.
Eddig egy Amiko Single fejet használtam teljesen rendben volt a beállítás, működött minden, de tönkretette egy vihar. Muszáj volt cserélnem, teljesen szétment. Helyette vettem egy Inverto Ultra fejet, ami elméletileg jobb is. Beraktam a másik helyére. Közvetlenül a TV-re van kötve. A csatornák úgyanúgy bejönnek mint eddig, de nagyon magas a bithibaarány, átlagban 1000 körül.
Viszont egy TP a 12610 egyáltalán nem jön be.
Ha ennyire nem akar stimmelni a dolog, akkor előfordulhat az a dolog, hogy más típusú fejet tettél be a régi helyett.
Van olyan univerzál fej, ami más frekvencián üzemel, vagy nem V-H, hanem R-L rendszerű.
Van, aki véletlenül elállítja a fej paramétereket a beltérin, akkor is ilyen megmagyarázhatatlan dolgok állhatnak elő.