Köszönöm mindegyikőtöknek a segítséget, akkor rászánok "pár ezer" forintot a tivusatra (eBay-en találtam 31 ezerért is, Németországból hoznák). Az osztrák DVB-T2 nem tudom hogyan van, de itt nem is érdekes.
sztar1 ezt jobban el tudná magyarázni, de valami olyasmit olvastam, hogy az engedélyező jelet csökkentett teljesítménnyel a regisztrált irányítószámhoz(?) legközelebbi telephelyről sugározzák. Tehát, hiába van box-od, amin van aktív előfizetés mondjuk Salzburg környékéről, le fog állni, ha nem kapja meg az engedélyező jelet. Csak ideig-óráig nézheted vele itthonról Bécset, Kahlenberg-et.
Ha hülyeséget írtam volna, akkor majd úgyis kijavítják!
Üdv: Klown
Amiko Alien SHD-8900 ¤ Amiko HD8260+ ¤ Xiaomi Mi Box S ¤ Beelink Mini MX [Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2016-07-06 15:46:52]
No ezt nem tudtam, hogy a boxban GPS lenne, de majd aki ért hozzá elmagyarázza, ez érdekes. Gondolom ha MO-n árulnak ilyen kártyát /Tivusat/ akkor mennie kell.
Igen, de azt az osztrák DVB-T2-re értettem, mert arról azt olvastam, hogy csak Ausztriában lehet fogni a csatornáit, mert van a boxban valami, ami érzékeli a box helyének a GPS koordinátáit, és ha Ausztrián kívül van, akkor blokkolja a csatornákat, de ez itt OFF.
hat ez valoban egy porgo topic ...
mar kezdtem valaszolni az SS2 sz@r kepminosegere ..
mikor latom 2003-as beiras, de az [RdB]=s kerdes is nemsokara jubilal...
a lenyeget inkabb a masikba irom,
minek parhuzamosan futtatni ugyanazt a temat ?
Egy másik topicban (HD/S2 vetel PC-kartyaval vagy USB-boxal) már kérdeztem, de itt is felteszem a kérdést, mert ahogy látom itt mások olvassák a témát:
A Tevii S660 vagy a Prof Revolution 7500 USB DVB-S2 lenne a jobb választás?
Milyen műholdvevőt vegyek a számítógépemhez? Az elsődleges célom rádióadások rögzítése, ezért egy egyszerűbb típus is megfelelne. Rokonszenvesnek tűnik a Technisat SkyStar USB 2 külső vevő http://www.technisat.com/index04e9.html?nav=PC_products,en,76-227
Van valakinek tapasztalata ezzel a típussal? Nem ragaszkodom hozzá mindenáron, szívesen veszek minden véleményt, érvet, ellenérvet. Azért választanék elsősorban külső egységet, mert nem kellene szétszednem a gépemet, továbbá a tunert kevesebb zavar éri a számítógépházon kívül. Viszont a belső kártyák (pl. Technisat Skystar HD 2) ugyanezért az árért többet tudnak, igaz nekem a többlet tudásra nincs igazán szükségem.
chab7:
Ne tegyel Skystar2 a gepedbe, mert gyenge a kepminosege es problemai vannak bizonyos csatikkal.
A WinTV Nexus-S ra lehet csatlakoztatni a TV-re "composite" jellel. Ha lenne RGB csatlakozasi lehetoseg a TV-hez akkor a kep picivel (szinte erzekelhetetlenul) jobb lenne. De mar letezik az interneten megoldas arra, hogyan kell az RGB jelet kivezetni (csatlakozot raforrasztani) a WinTV Nexus-S -rol.
Megeri lecserelni a rev. 1.6 -ost Nexusra szerintem. Mindenki dicseri.