Üdv!
Szeretnék biztonsági mentést csinálni alien1 ill evo slim boxokról...
olyan megoldás van rá hogy azt a mentést pendriveről fel tudja egy "üres (új)" gépre másolni?
Hosszabb idő után elővettem az Amiko Alien2 boxot OpenATV 6.4 imidzzsel. Egyelőre csak IPTV buketokat használok, parabola antennához nincs csatlakoztatva.
Több problémára nem találok megoldást:
1. Az órája nyári időszámítás szerint mutatja az időt (timezónának Európa és Budapest van beállítva).
2. A Samba interfészt sehogy sem tudom működésre bírni.
Erre a 2 problémára az sem jelentett megoldást, hogy újra flesseltem a lemezképet.
3. Féltelepítettem az EPGimport plugint, de nem találom az epgimport könyvtárat az etc mappában, hogy bemásoljam a Saját sources fájlt.
Kérem a fórumtársak segítségét, hogyan lehet megoldani a problémákat.
Nagyon háklis a box, nekem anno 1 gigás Kingstonról ment fel.
Azt próbáld meg, hogy egy partícionáló programmal (de lehet a windows beépítettje is tudja - rég csináltam már) csinálj egy 1 GB-os lemezt rajta, a többit hagyod formázás nélkül, így a PC is 1GB-osnak fogja látni, és így próbálod meg.
Ha meg vissza akarod formázni a pendriveot teljes méretre, javasalom ezt a programot. SD kártyákra találták ki, de pendriveokkal is kiválóan műxik.
Köszönöm a gyors választ.
Létezik, hogy 3 pendrive közül egysem jó neki? Mindegyikkel a 7 / 70 villogás van...
Próbáltam 3 8GB-ossal, meg egy 2Gb-ossal is...
Szia!
Tessék:
Hogyan telepíthetsz Enigma 2-őt az Amiko Alienre.
1. Először át kell állítanod a bootloadert SPARK-ról ENIGMA-ra
- kapcsold ki az Alient a hátulján a kikapcsolóval
- a bokszot a bokszon található OK gomb nyomvatartása közben bekapcsolod
- addig tartod nyomva az OK gombot, amig a "FORC" megjelenik a kijelzőn
- a LE (V) nyíllal kiválasztod az "ENIG" beállítást, majd az OK gombot megnyomod
- a boksz néhány másodpercig ír a flash memóriába, ha kész, akkor kikapcsolod
2. Az Enigma 2 telepítése pendrive-ról
- az USB sticket FAT32-re formázod
- létrehozol egy enigma2 mappát a sticken
- a 2 db fájlt az enigma2 mappába másolod
- a sticket rádugod a kikapcsolt bokszra
- a bokszon az OK gombot nyomva bekapcsolod az Alient
- addig tartod nyomva az OK gombot, amig a "FORC" felirat megjelenik a kijelzőn
- LE gombot addig nyomod, amig az [ENG16] megjelenik
- JOBB (>) gombot nyomd meg, kiírja, hogy "Update vom USB-Stick", ezzel megindul a letöltés
- a boksz a flash végén magától újra bootol
- ezután már az Enigma 2 beállításvarázslónak kell megjelennie
FONTOS: ha esetleg FACE jelenik meg a kijelzőn, illetve a 7 és a 70 villog a kijelzőn, akkor egy másik sticket kell próbálnod.
E2UPDATE PLUGINNAL SPARK ALÓL:
Spark alá letöltöd az e2update plugint - az e2update plugint az AlienHD_all_emu_plugin.rar-ban találod
Elinditod, aztán piros gombbal konzolt nyitsz rajta, s belenavigalod a storage c -ben a megfelelo mappába, ahol az uj e2 imaged van. Majd piros gomb...
Felupgradeli, aztan a rendszer gyári beállítások menüben boot to e2... es már bootol is az uj enigma 2 ...
Hogyan tudom ezeket a firmware-ket feltenni egy amiko shd8900-as boxra? Jelenleg PKT van rajta, valamelyik régebbi változat. A 21504. hozzászólásba pityu54 féle verzióval próbálkozom.
Köszi előre is!