Sziasztok!
Tacskót kuttyot keresek 2 éves korig egy csodálatos , szuper gazdi jelöltnek. 4 évesen vesztette el az előző kutyáját ( született szív elégtelensége volt )
e-mail címem: andreaszoke9496@gmail.com
Szervusztok! Szeretném a segítségeteket kérni. Talált a férjem a II. kerületben egy tündéri kutyust 09.24-én, chipje nincs, környékbeli állatorvosok nem ismerték fel. Eredeti gazdiját keresnénk, mert nyakörves, jól nevelt, labdáért megőrül, biztosan keresik :( Ha esetleg Nálatok érdeklődne a gazdi, kérlek informáljátok légy szíves, hogy hazajuthasson! (ma még megpróbálunk plakátolni a környéken, hátha...) Előre is köszönöm szépen! (20-2579727)
https://www.facebook.com/jumu.hu/media_set?set=a.661599840524495.1073741827.100000234564686&type=1
Elveszett cica!
Budapest, IV. kerület
2013. július 17-én elveszett Újpesten, a Chinoin utcából a képen látható 1 éves, ivartalanított, vékony testalkatú, nőstény cirmos cica. Nyakában narancssárga bolhanyakörvvel és egy kék nyakörvvel, amin csengő van, meg egy üres biléta.
Gazdi telefonszáma: 20/378-9789
Két fiatal 1,5 év alatti szuka eb vár sürgős segítségre Szigethalmon és Dunaharasztin magánemberek próbálnak segíteni nekik, de lévén nem vagyunk alapítvány, szervezet nem egyszerű a helyzet.
Sok állatkát mentünk és juttatunk gazdihoz (oltva, chip-ve, szukákat ivartalanítva), de nincs háttér támogató szervezet és végesek a lehetőségeink mind anyagilag, mind elhelyezésben.
2013.07.01.-én került hozzám Tökölről. 10 hó körül i szuka
albuma:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.633710073325562.1073741829.100000597261843&type=1 Ő pedig VEMHES lett 3-4 hét és lebabázik jelenlegi helyén nem kap megfelelő ellátást idős befogadója egészségügyi és anyagi helyzetet miatt, már lassan 1 éve tartja a néni őt, de nem bírja segítséget pedig azóta sem kapott sehonnan, eddig én se
Dunaharasztiban élő vemhes 1,5 év körüli szuka s.o.s .
albuma:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.633725393324030.1073741830.100000597261843&type=1 Kérlek ahová tudjátok továbbítsátok, hátha van egy alapítvány, szervezet akinél pont ürülne hely, pár hétig még tudjuk ideiglenesen tartani a legjobb lenne a gazdisodásuk ivartalanításuk után, de hosszabb távra új befogadók kellenek...
Érkezett pár felajánlás az orvosi ktg-hez, de csak legvégső esetben adnám ki a magánszámlámat, mert macerás az adóbevallásba betenni, számlákkal leigazolni és nem is szeretném, ha okot adnék evvel a piszkálódásra ....
Köszönöm
Viktória
70-4200-646
SZERETNÉM HA MINDEN EMBER ÚGY LÁTNÁ AZ ÁLLATOKAT AHOGY EGY NAÍV GYERMEK CSODÁLJA ŐKET: FÉLELEM NÉLKÜL, TELE ODAADÁSSAL, MINTHA MEGVÁLTOZTATHATNÁ ÉRTÜK AZ EGÉSZ VILÁGOT.
RÁKOSPALOTÁN XV. KERÜLETBEN ELVESZETT MOST ESTE EGY WESTIE KUTYUS A KOSSUTH U.-NÁL.EGY ÓRÁJA MÉG LÁTTÁK A KIS TEMPLOMNÁL.GAZDÁI NAGYON KERESIK CHIPES ÉS DORIS NÉVRE HALLGAT.06.03-ÁN ESTE VESZETT EL.
0630 876 6210
Nézz rám…nézz csak rám…Mit látsz?
Egy idős,sokat megélt,”egytucat-féle”,fekete kutyát???
Aki,talán,valamikor szebb napokat élt meg,
Mégis,hajlott korára otthona egy menhely lett…
Vagy csak álmaimban él az igazi otthon,mert az sohasem létezett,
Pedig, megértem már sok-sok nyarat és dermesztő telet,
Mégis,valahányszor lehunyom szememet,Téged látlak,
Akit egész életemben annyira szerettem volna,akit annyira vágytam….
Tudom,hogy vagy,tudom,hogy valahol létezel,
S egyszer,talán nemsokára eljössz majd értem….
Korom sötét van,csak az égi lámpások világítanak,
Nem hallatszik más,csak egy-egy panaszos vonyítás az éjszakában,
És a szívet tépő éneknek nincsen más tanúja,
Csak a menhelyen raboskodók és a lassan múló,magányos éjszaka…..
Aludnom kellene,mégsem tudok,
Szememet lehunyva próbálom kizárni e kegyetlen világot,
Sokáig vergődöm,míg végre álomba szenderülök,
Takaróm a csillagos ég,vánkosom a jó öreg anyaföld….
Elrejt az üdezöld fű,ahogy az álom mezsgyéjén önfeledten futkosok,
Orromat a levegőbe fúrva boldogan szimatolok,
Az élet,a szabadság illatát-és ízét repíti felém a szél,
Testem meg-megremeg,ahogy lelkemben egy ősi,szunnyadó érzés életre kél…
Boldogan rohangászom,de a szemem sarkából Téged figyellek,
Hiába csalogat az ősi ösztön s ezernyi illat a virágzó réten,
Nekem Te vagy a legfontosabb,számomra csak Te létezel,
Tiéd szívem utolsó dobbanása is s örök hűségem….
A rét melletti tóparton ülsz,a vizet nézed figyelmesen,
Tekinteted beissza az Isten adta táj szépségét,a messze nyúló végtelent,
Kifulladva melléd telepszem,így ülünk ott meghitten,csendesen,
A lemenő Nap megrajzolja árnyékunkat a tóparti fövenyen,
S e két árnyék úgy válik eggyé,úgy fonódik össze,
Mint az összetartozás örök,beszédes jelképe…
Tekinteted elszakítod a tájtól,pillantásod rám emeled,
S egy őszülő pofájú kutya hálás mosolya ragyog fel szemeidben,
S e pillantás úgy ölel át s oly gyengéden simogat,
Ahogy karod fonja át és kezed simogatja ezüstös szálakkal átszőtt kabátkámat…
Halkan motoz a nádas,a természet lassan nyugovóra tér,
Két fáradt,összetartozó vándor útra kél,
A lebukó nap utolsó sugara aranyba foglalja távolodó alakjukat,
Majd átadja helyét milliónyi fénylő társának és a felkelő Holdnak…
Csattanásra ébredek,az ég alján villámok cikáznak,
A mennydörgés kegyetlenül elszakít Tőled és magával viszi legédesebb álmomat,
Már nincs más,csak a rácsok,a rettegés és a félelem arénája,
S az elemek szörnyű harca,viaskodása,behódolása…
Elillantál,de én tudom,Te vagy,Te valahol létezel,
Érzem,egyszer eljössz majd értem,
S a tóparton üldögélve a lemenő nap árnyékot vet majd ránk,
Ahogy szemeid tükrében felfedezni vélem egy ősz pofájú,idős kutya hálás mosolyát…
Kormi évek óta a Rex Komáromi Állatvédő Egyesület védence,de eddig senki az ég világon nem akarta még őt, pedig semmivel sem rosszabb a társainál, ugyan úgy tud szeretni és kedveskedni, a tekintete is épp oly hálás, és a farkincája is ugyanúgy beindul a boldogságtól. A mára már őszülő pofijú kutyus több kifutóba is bekényszerült és minden alkalommal alkalmazkodnia kellett az új társasághoz. Pedig, Kormi már csak nyugalomra vágyna. Huuuh, de boldog is lenne egy fotelért a gazdi mellett, közös tévénézésért, kedves szavakért, de ha nem lakásba költözhetne, akkor a kert nyugalmáért, a szabadság belélegzéséért, a gazdi szeretgetéséért. Ez még soha nem adatott meg neki és már csak néhány évig élvezhetné, ha valakitől megkaphatná. Rátalálásakor Komáromban, a forgalmas városközpontban hajkurászta a gazdi jelöltjeit, többször veszélyeztetve életét az autók között. Szaladt szegényke lábtól lábig, megállt többször felnézni az emberekre, de senki sem szánta meg a fekete kis szőrmókot. Kormi egy öregedő, nyugodt, minden kedves szóért hálás kis eb, aki közel sem a szépségéről, inkább a türelméről, kedvességéről és hálájáról híres. Igazán hű társa lesz új gazdijának, akinek ő lesz a legszebb kutya a világon. Egyetlen "hibája", hogy nagyon ügyesen fogja meg a háztáji szárnyasokat, ezért csakis csirkementes kertbe engedhető. Ivartalanított, kan kutyus. Kormi egyszer életében szeretne boldog gazdis kutya lenni!
Érdeklődni lehet az alábbi telefonszámom,illetve,e-mail címen:
ezt a nagyon fiatal, nagyon sovány nőstény cicát 2013. április 21-én találtuk a IV. ker. Népszigeten. lakáshoz, emberhez és kutyához szokott. régi vagy új gazdáját keressük! tel: 06 20 986-6116 vagy piliskutya@gmail.com
MA ESTE(01.05) BEFOGOTT ÚJPESTI KUTYA! 3 napja kóborolt a környéken(Erdősor utca), ma sikerült megfogni. Kan, nagyon barátságos, idősödő,vezényszavakat ismeri. Chipes, de nem regisztrált! Chipszám: 97800000875856. Érdeklődni : 0630 929 70 68
Fajta tiszta jagd terrier szuka kb 2-3 éves és nincs benne chip, viszont a disznó ólban évi 2* fialtatott szaporítós szuka tipikus esete :(, szőrhiányos, heges a pofija mellkasa, irtó hosszú körmei vannak, lógós cicijei, kitágult hasfala. Kapott atka, bolha, kullancs elleni spec. spot-ot, chip-t és kob+vesz oltást+ féreghatót is
Most nálam van 5. ebnek, hisz nem vihettem vissza a szemétkupacra, ahonnan megtalálói 1, azaz egyetlen egy éjszakára !!! hazavitték, szegényke lepusztult állapotban van:(, pofiján kutya támadásra utaló sebek, hegek is láthatóak :( Egyébként egy bűbáj, hasvakargatós, gyerekekkel (nekem 10 év felettiek vannak) emberrel kedves hölgyike.
Kutyákkal falkában nem tartható, 20 kg feletti kan mellé, vagy egyke ebnek ajánlanám, domináns természete miatt, nálam a szukámat piszkálja meg a nála kisebb tacsit is a két naggyal el van egyiket egyenesen imádja.
Rágcsálót, macskát támadja :(
Ivartalanítása már betervezve, de ideiglenes befogadót és gazdát keres, tapasztalt befogadót, aki tudja, hogy milyen problémákat okoz kiélezett vadász ösztöne.
Nálam 5. -nek nem maradhat, így is sok gondom van a másik ideigleneském miatt, nem tudok ennyi kutyát, sünt, nyulat ilyen kicsi helyen elkülöníteni, ráadásul a szukám epilepsziája a sok kutya miatt felerősödött, tarthatatlan az állapot, ha nem vagyok itthon.
Ott tartunk, hogy mivel a helyi és a telefonon már elért, nagyobb szervezetek sem tudják őt vállalni, gyepmesteri telepre fog kerülni, azaz ALTATÁS VESZÉLYBEN LESZ.
Kérem aki tud segítsen, a kutya összes orvosi ktg-t álljuk, csak hely kéne neki
Köszönöm mindenkinek aki segíteni próbál neki
70-4200-646
Viktória
SZERETNÉM HA MINDEN EMBER ÚGY LÁTNÁ AZ ÁLLATOKAT AHOGY EGY NAÍV GYERMEK CSODÁLJA ŐKET: FÉLELEM NÉLKÜL, TELE ODAADÁSSAL, MINTHA MEGVÁLTOZTATHATNÁ ÉRTÜK AZ EGÉSZ VILÁGOT.
Segítséget vár egy hölgy a XV. kerületben, a Patyolat utcában elsősor-ban chip-leolvasásban az alábbi látott kutya érdekében:
" Középtermetű, sovány, szerintem a hallása sem tökéletes. Félénk, éhes.
Az egyik szeme vagy beteg, vagy vak rá. Egyébként nagyon szépike.
Félő, hogy nem lesz itt sokáig, hiszen csak a tüzelő kutya miatt van itt.
Ha senki sem vállalja, hogy kihozza az Illatos útról, akkor inkább ha-gyom elmenni:(
én meg reméljük megúszom.
nagyon szeretem az állatokat, de nem egyedül élek és van egy 9 éves cicám. Szóval nem lerázni, eltávolítani akarom szegényt. "
Elérhetőség: 06-20-663-2109, omnipotent@freemail.hu
Ezúton szeretném megköszönni a Rexnek: másodszor kaptuk meg tőlük a hűtőjükbe be nem férő adomány húsból a felesleget (hozzáteszem: nem az adomány "alját": extra jó husikákat! kb 30 kg-t mindkét alkalommal)
A két rákospalotai befogadó kutyái így már jó ideje ezen élnek, de a strázsás kutyáknak is ebből tudok juttatni - nem keveset!!! (pl. Ében etetése, a soviknál (Balu, Malena, Bogyesz, stb.) főzött kaja bepótlás, de volt már terülj-terülj asztalkám az összes ottani kutyának (zuza-bogrács, oldalas az "egész családnak", stb.)
Ma reggel találtunk Újpesten az Árpád úton ezt a pincsi féle szuka kutyust. Nyakörve nem volt, holnap nézetnek chipet.
Jelenleg ideiglenes befogadónál van.
Tel: 06202887636
Mai napon(2012.06.14.) találták
Bp.IV.Tábor u.-Fóti út környékén.
9 hónap körüli,
közepes termetű,
keverék,
szuka.
Szövet nyakörv volt rajta, chippel nem rendelkezik.
Szőre tiszta, ápolt.
Kedves, bohókás.
Gazdája jelentkezését várjuk:230-4080 vagy személyesen a Rex Alapítványnál (Bp.IV. Óceánárok u.33.)