Emlékezzünk vissza! 2007.10.21. Brazília,Interlagos. Vasárnap fél négy előtt pár perccel. Egy tűzpiros Ferrari száguld az első helyen. A pilótája nem más mint Kimi Räikkönen,Iceman. Halad ez évi 6. győzelme felé. De ez a győzelem élete legfontosabb győzelme lesz. Ezt Ő nagyon is jól tudja!!! Okosan,precízen,pontosan vezet. Mint mindig. Fél négy után pár perccel elsőként inti le a kockás zászlóval Charlie Whiting. Az öröme kitörő!!!! Így még nem lehetett látni örülni ifjú bajnokukant. Kiszáll a kocsiból és rohan a szerelőihez. Hagyja,hogy öleljék,ünnepeljék. A dobogón végig mosolyogja a finn majd az olasz himnuszt. Azzal a kisfiús mosolyával. Ami annyi nőt vett le a lábáról világszerte. A serleg kap egy hatalmas puszit. Jean Todt hatalmas ölelést kap. Jó látni így őket. A pezsgőből persze mindenhová jut,leginkább bajnokunk gyomrába. Meg is érdemli a kis hősünk. Az interjszobában kitörő öröme egyáltalán nem lankadt. Mosolyog,örül. VÉGRE ELJUTOTT A JÉGEMBER A JÉGHEGY CSÚCSÁRA. 2007.10.21-én 6 futamgyőzelemmel,6 pole pozícióval és 1 ponttal a világ legjobb pilótáinak legeslegjobbja lett! 2003 és 2005 után a "kölyök" végre felnőtt! Mit kölyök! 28 éves érett,okos,úriember. Bár külseje leginkább egy 10 éves kissrácra emlékeztet. Ő az a típus akin nem látszanak meg az évek. A humora kellőképpen a helyén van. Zárásképpen rövid írásomat a világ legeslegjobb pilótájának szavaival zárom,ez a legméltóbb befelyezés. "Annyira boldog vagyok,hogy az már szinte fáj!Egy álom vált valóra. Erre vártam gyermekkorom óta. Hét éves koromban láttam először versenypályát. Ez egy öreg, kicsi gokart pálya volt, amely a Bembole nevet viselte. Mindössze öt kilométerrel volt az otthonomtól. Ez volt a második otthonom. Most 22 esztendővel később számos kedvenc pályám van, az egyik legfontosabb Interlagos, több mint 5.000 kilométerre az otthonomtól. Mindig is mondtam, hogy a pályafutásom során a bajnoki cím a cél.Mindig a legjobb tudásunk szerint teljesítettünk és a győzelemre törekedtünk. Itt mindig a maximumot kell nyújtani elejétől a végéig. Soha nem lehet tudni mi fog történni egy versenyen, elég ha az utolsó három futamot nézed, és tudod miről beszélek. Fuji borzalmas verseny volt a számunkra, 17 pontos hátránnyal hagytuk el Japánt. Nem sok lehetőségünk volt a visszavágásra. Azt hiszem, a csapaton kívül legfeljebb tíz ember volt, aki ránk fogadott. De nem adtuk fel. Bizonyos értelemben hiszünk a csodában. Kína volt a joker: nyertünk és a bajnoki tabella éllovasa nem szerezett pontot. Ez felébresztette a reményt.Az utolsó futam nagyon érzelem dús volt. Az első négy versenyző közül senki sem vett vissza, a pozíciókért harcoltunk a vetélytársakkal. Talán ez volt az idei legjobb rajtom, és talán megelőzhettem volna Felipét az első kanyarban, de volt egy tervem, és ebben nem szerepelt a csapattársammal való csatározás. A visszapillantóban láttam, hogy Hamiltonnak problémája van a hármas kanyarban. Ekkor úgy éreztem, hogy van remény: az első kör döntő fontosságú volt a bajnoki küzdelemben.Kiváló verseny volt, érzelemdús. Minden remekül ment. Égi ajándék volt a születésnapomra! Gyorsabb tempót is diktálhattunk volna, és szeretnék ismét köszönetet mondani Felipének a támogatásért: mindent tőle telhetőt megtett, mint egy tökéletes csapattárs. Csapatként nem tehettünk többet, minthogy kettős győzelmet szerzünk, amikor áthaladtam a célvonalon már az volt a fontos, hogy mit csinál Hamilton. Rádión érdeklődtem, de néhány pillanatig néma csend volt. Majd Chris (Dyer – a szerk.) azt mondta, hogy hetedik, a szívem csak úgy kalapált örömömben. Ez az: bajnokok vagyunk!Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki mellettem állt az évek során, és a rajongóknak is. Köszönöm a csapatnak: nagyszerű érzés, hogy tagja lehetek minden idők legnagyszerűbb csapatának. Nagyon élveztem az idei Formula-1-es esztendőt, jobban, mint bármelyik másikat korábban. Arról álmodoztam, hogy bajnoki címet nyerek a Ferrarival, és fogadni mernék, hogy ez minden versenyző álma. A csapat soha sem pihen. Keményen dolgoznak és soha nem adják fel. Voltak nehéz pillanatok, de mindig visszatértek. Ez az itt dolgozó emberek kiválóságáról tesz tanúbizonyságot. Köszönöm! De szeretnék köszönetet mondani a szponzoroknak és a partnereknek is. Együtt sikerült bajnoki címet nyernünk!"-mondta Kimi