Bagoly88
Tagság: 2010-05-24 18:42:33 Tagszám: #85282 Hozzászólások: 641 |
245. Elküldve: 2011-07-10 18:06:35, Konyha-malackodjunk!
|
[1.] |
http://www.nosalty.hu/sargabarackos_pite_recept_3204
"Majd ha az ember kivágja az utolsó fát, megmérgezi az utolsó folyó vizét, kifogja az utolsó halat is, akkor rádöbben, hogy a pénzt nem lehet megenni."
"Inkább gyűlöljenek azért,aki vagyok,mint szeressenek azért,aki nem."
|
| |
[előzmény: (244) Sz.Szilvi, 2011-07-10 17:51:52] |
|
Törzstag
|
|
Sz.Szilvi
Tagság: 2005-06-06 13:12:44 Tagszám: #19479 Hozzászólások: 3236 |
244. Elküldve: 2011-07-10 17:51:52, Konyha-malackodjunk!
|
[2.] |
Sárgabarackos finomságokhoz szeretnék receptet kérni....
Itt az albiban roskad a fa a barackok alatt
Csak egy klikk:-)
|
| [válaszok erre: #245] |
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Bajuszné
Tagság: 2007-05-05 23:03:26 Tagszám: #44669 Hozzászólások: 10508 |
243. Elküldve: 2011-04-03 21:09:28, Konyha-malackodjunk!
|
[3.] |
Én a párizsit is lereszeltem és kicsit több tejfölt raktam.
|
| |
[előzmény: (242) Bajuszné, 2011-04-03 21:08:22] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Bajuszné
Tagság: 2007-05-05 23:03:26 Tagszám: #44669 Hozzászólások: 10508 |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Bajuszné
Tagság: 2007-05-05 23:03:26 Tagszám: #44669 Hozzászólások: 10508 |
241. Elküldve: 2011-04-03 20:24:02, Konyha-malackodjunk!
|
[5.] |
A hozzászólásoknál írják, hogy sok a 200 fok még a légkeverésesben is. Elég 170 körül.
|
| |
[előzmény: (240) Andrea, 2011-04-03 20:01:15] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Andrea
Tagság: 2004-02-08 10:21:03 Tagszám: #8580 Hozzászólások: 5052 |
240. Elküldve: 2011-04-03 20:01:15, Konyha-malackodjunk!
|
[6.] |
Már a sütőben :)
|
| [válaszok erre: #241] |
[előzmény: (238) Bajuszné, 2011-04-03 18:20:52] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Sz.Szilvi
Tagság: 2005-06-06 13:12:44 Tagszám: #19479 Hozzászólások: 3236 |
239. Elküldve: 2011-04-03 19:46:25, Konyha-malackodjunk!
|
[7.] |
Csak egy klikk:-)
|
| |
[előzmény: (238) Bajuszné, 2011-04-03 18:20:52] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Bajuszné
Tagság: 2007-05-05 23:03:26 Tagszám: #44669 Hozzászólások: 10508 |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Bajuszné
Tagság: 2007-05-05 23:03:26 Tagszám: #44669 Hozzászólások: 10508 |
237. Elküldve: 2011-04-03 18:19:21, Konyha-malackodjunk!
|
[9.] |
Meggyes-barackos:
|
| [válaszok erre: #238] |
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Bajuszné
Tagság: 2007-05-05 23:03:26 Tagszám: #44669 Hozzászólások: 10508 |
236. Elküldve: 2011-04-03 18:17:46, Konyha-malackodjunk!
|
[10.] |
Joghurtos-meggyes:
|
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
ancsapancsa
Tagság: 2005-05-08 23:42:10 Tagszám: #18633 Hozzászólások: 4863 |
235. Elküldve: 2011-01-03 21:18:56, Konyha-malackodjunk!
|
[11.] |
Isteni jó lett a palócos oldalas,mindenkinek ajánlom!
Tényleg könnyű elkészíteni és nagyon jó ízű.
"Legyetek irgalmasak azokkal,akik a Földön vannak,hogy az,Aki az égben van,irgalmas legyen veletek"
Mohamed próféta
|
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Marcsi és Rambó
Tagság: 2010-01-29 09:41:24 Tagszám: #81817 Hozzászólások: 1116 |
234. Elküldve: 2011-01-03 18:21:56, Konyha-malackodjunk!
|
[12.] |
Na a megígért recept,arányokat nem írok mert mindig szemre teszek a kajába mindent,meg ugye ízlés szerint
Készítettem képet a kajáról,de párom sikeresen megnyomott gomb által mindent törölt a gépről...
Szóval a köv egy finom olivás paradicsomos halas kaja,norvégiából:
Bacalao:Olivaolajon megpirítjuk a nem túl vastagra de nem túl vékonyra szelt hagymát,belemegy paradicsom szeletelve,majd karikára vágott krumpli,félbe szelt fekete olivabogyó,illetve nagyon sűrű paradicsomkonzervet adunk hozzá.Ezután majoranna,bazsalikom mehet bele,só bors,cukor,fokhagyma.Ezt főzzük lassú tűzön,a lényeg ebben a kajában hogy jó paradicsomos olivás legyen!A hal ebben a kajában eredetileg szárított lenne,de mivel hazánkban beszerezhetetlen,így a friss hallal kell beérni.Erre a legjobb a harcsa mert ugye abban szinte nincs szálka,és ha van könnyen eltávolíthatjuk.A szálkátlan részeket felkockázzuk ízlés szerint,és mikor már a krumpli is félig kész a kajában,akkor a halat is hozzáadjuk.A fagyasztott hal azért nem a legjobb,mert az vizet ereszt a kajához ami nem a legjobb.Sajna mi is így jártunk,mert friss halhoz nem jutottunk sajnos már.És ezt addig főzzük amíg a hal meg nem fő,illetve a krumpli.
A lényeg,jó sok fekete olivabogyó legyen benne,sok hagyma,mert úgy a finom.
|
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
ancsapancsa
Tagság: 2005-05-08 23:42:10 Tagszám: #18633 Hozzászólások: 4863 |
233. Elküldve: 2011-01-03 15:53:02, Konyha-malackodjunk!
|
[13.] |
A szójaszósznál kiröhögtek a közértben
Ilyet itt még nem is hallott senki.
Marad a palócos verzió.
"Legyetek irgalmasak azokkal,akik a Földön vannak,hogy az,Aki az égben van,irgalmas legyen veletek"
Mohamed próféta
|
| |
[előzmény: (231) T.Anna, 2011-01-03 06:46:16] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
ancsapancsa
Tagság: 2005-05-08 23:42:10 Tagszám: #18633 Hozzászólások: 4863 |
232. Elküldve: 2011-01-03 13:12:31, Konyha-malackodjunk!
|
[14.] |
Köszönöm,remek jó kis oldal ez,és a pikáns receptet ki is próbáljuk.
"Legyetek irgalmasak azokkal,akik a Földön vannak,hogy az,Aki az égben van,irgalmas legyen veletek"
Mohamed próféta
|
| |
[előzmény: (231) T.Anna, 2011-01-03 06:46:16] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
T.Anna
Tagság: 2004-03-22 06:47:47 Tagszám: #9558 Hozzászólások: 12721 |
|
Kiváló dolgozó
|
|
ancsapancsa
Tagság: 2005-05-08 23:42:10 Tagszám: #18633 Hozzászólások: 4863 |
230. Elküldve: 2011-01-03 00:41:18, Konyha-malackodjunk!
|
[16.] |
Van vagy 2 kiló friss oldalas.
Tudnátok javasolni valami egyszerű elkészítési módot a hagyományos sült oldalason kívül?
Az már kicsit unalmas.
Tenném hozzá,nem vagyok egy kifejezett mesterszakács,a kötelező alap kajákat el tudom készíteni jól,de semmi extra.
"Legyetek irgalmasak azokkal,akik a Földön vannak,hogy az,Aki az égben van,irgalmas legyen veletek"
Mohamed próféta
|
| [válaszok erre: #231] |
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Redzsy
Tagság: 2010-03-10 20:24:01 Tagszám: #83127 Hozzászólások: 1601 |
229. Elküldve: 2010-12-31 14:08:21, Konyha-malackodjunk!
|
[17.] |
Rohanok Csak félek eltévedek! Mindenesetre nagyon guszta!! B.U.É.K.!!
"Senki sem esedezik úgy a bocsánatért, mint egy vétkes kutya."
|
| |
[előzmény: (226) Redzsy, 2010-12-31 13:27:36] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
ancsapancsa
Tagság: 2005-05-08 23:42:10 Tagszám: #18633 Hozzászólások: 4863 |
228. Elküldve: 2010-12-31 13:54:57, Konyha-malackodjunk!
|
[18.] |
Nekünk szerencsénk volt:van itt egy hentes,háztól árul,tőle vettünk házi kolbásszal töltött friss karajt,megsütöttem,volt mellé krumplipüré és nagyon jó volt.
Annyira,hogy párom mára is ezt kért
Tegnap házhoz is hozták a friss cuccot,reggel vágták a disznót,délután jött a friss hús.
"Legyetek irgalmasak azokkal,akik a Földön vannak,hogy az,Aki az égben van,irgalmas legyen veletek"
Mohamed próféta
|
| |
[előzmény: (221) Bagoly88, 2010-12-01 12:03:07] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Bajuszné
Tagság: 2007-05-05 23:03:26 Tagszám: #44669 Hozzászólások: 10508 |
227. Elküldve: 2010-12-31 13:33:37, Konyha-malackodjunk!
|
[19.] |
Akkor siess, mert ez csak 5 kiló és gyorsan fogy
|
| |
[előzmény: (226) Redzsy, 2010-12-31 13:27:36] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Redzsy
Tagság: 2010-03-10 20:24:01 Tagszám: #83127 Hozzászólások: 1601 |
226. Elküldve: 2010-12-31 13:27:36, Konyha-malackodjunk!
|
[20.] |
Megyek hozzátok VIGYÁZZ!!! Tudom merre laksz! Jó nagy eltévedéssel
"Senki sem esedezik úgy a bocsánatért, mint egy vétkes kutya."
|
| [válaszok erre: #227 #229] |
[előzmény: (225) Bajuszné, 2010-12-31 13:24:51] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Bajuszné
Tagság: 2007-05-05 23:03:26 Tagszám: #44669 Hozzászólások: 10508 |
225. Elküldve: 2010-12-31 13:24:51, Konyha-malackodjunk!
|
[21.] |
Kentucky szárnyak
-Kotányi Kentucky csirke fűszer
-Pár kiló csirkeszárny
-Pici olaj
Megmosod, megpucolod és egy nagy tepsiben összekevered jó alaposan a fűszerrel. Olajat csak keveset vagy egyáltalán nem.
|
| [válaszok erre: #226] |
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Bajuszné
Tagság: 2007-05-05 23:03:26 Tagszám: #44669 Hozzászólások: 10508 |
224. Elküldve: 2010-12-04 03:26:48, Konyha-malackodjunk!
|
[22.] |
Huhúúúú, amindenit
|
| |
[előzmény: (223) lada207, 2010-12-03 21:46:05] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
lada207
Tagság: 2010-08-29 13:58:23 Tagszám: #88049 Hozzászólások: 148 |
223. Elküldve: 2010-12-03 21:46:05, Konyha-malackodjunk!
|
[23.] |
hello ezt érdemes kiprobálni BORBA ÁZTATOTT ASZALTSZILVÁS CSIRKEMELL BACONBA TEKERVE SAJTSZOSSZAL!a szilvát vörös édes borban kis mézzel hadjuk puhulni a csirkemellet befüszerezzük so bors esetleg fokhagyma por majd a bacont alulra rá a mellet és arra a szilvát majd göngyöljük ezt serpenyöben fehérre sütjük majd jénaiba tesszük és a sajtszosszal leöntve betesszük a sütöbe egy 15perce krokettel isteni
|
| [válaszok erre: #224] |
|
|
Haladó
|
|
kata és viktor
Tagság: 2010-04-17 21:50:07 Tagszám: #84234 Hozzászólások: 1646 |
222. Elküldve: 2010-12-01 12:47:10, Konyha-malackodjunk!
|
[24.] |
Jó a menü! Hmmmm....
Én idén itthon nem főzök.
Karácsonykor.
Mert lehet csak a 24.-ém lesz szabad akkor meg rohanok haza Hangával anyámékhoz mert Viktor meg csak 24.-én dolgozik.Fasza kis karácsony lesz az idei.
Szóval megyek haza a szülőkhöz és nekik van vagy8 libájuk és mondtam hogy az egyiket akkor már konyha készen szeretném látni mire megérkezem.
Úgyhogy sült liba (ha befér a sütőbe) libamáj valami sali zöldség köret meg még valami, meg el nem maradható halászlé!
A süti a muter dolga ha addigra kijön a sütőből a liba. Vagy megsüt 1 nappal hamarabb.
|
| |
[előzmény: (221) Bagoly88, 2010-12-01 12:03:07] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Bagoly88
Tagság: 2010-05-24 18:42:33 Tagszám: #85282 Hozzászólások: 641 |
221. Elküldve: 2010-12-01 12:03:07, Konyha-malackodjunk!
|
[25.] |
Mi 3 éve karira póréhagymával töltött csirkemellet ettünk.
Úgy készül,hogy a csirkemellet vékonyra "kinyitod",sózod,majd mustárral megkened.levágsz egy akkora póréhagyma darabot,amekkora a csirkemell szélessége,és beletekered a csirkemellbe.Ezután fincsi baconszalonnába az egész göngyöleget beletekered,majd egy tepsibe fekteted őket egymás mellé.Valamennyi olajat kell alá önteni,és a sütőben megsütni.Pürével,és tzatzikivel a legjobb!!!Ennek nálunk az étteremben Görög csirkemell volt a neve,és az emberek imádták.Személy szerint nekem is ez volt a kedvencem.
Ha valaki a fetasajtot szereti,akkor a mustárt,és póréhagymát helyettesítheti fetába belekevert fokhagymával,apróra vágott hagymával,só,bors,kapor(annak,aki szereti) fűszerezéssel.A technika ugyanaz,beletekerni a masszát a cs.mellbe,majd baconbe.Megsütni,és ez hasábbal,tzatzikivel a legjobb.
Iszonyú finom,már nagyon rég ettem ilyet,és most folyik a nyálam!!!!
Idén én kacsasültet csinálok párkáppal,meg hagymás tört krumplival,de egy bödön töltött kápit is összeütök a párom kedvéért.
Sütinek zserbó lesz,mert eddig mindig bejgli volt.
Viszont szeretem a sertéssültet,kiváltképp sertés dióból,mert én a szárazabb húsokat jobban kedvelem.A fűszerezése só-bors-fokhagyma-babérlevél-köménymag.Ehhez is párkáp-krumpli a köret.
Mmmmmm......
Na jó,most már abbahagyom....
"Majd ha az ember kivágja az utolsó fát, megmérgezi az utolsó folyó vizét, kifogja az utolsó halat is, akkor rádöbben, hogy a pénzt nem lehet megenni."
"Inkább gyűlöljenek azért,aki vagyok,mint szeressenek azért,aki nem."
|
| [válaszok erre: #222 #228] |
|
|
Törzstag
|
|
|