Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9464689/2 Témák: 19036 Tagok: 112873 Legújabb tag: Lexisk88 Online: (111/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 2 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 36 üzenet

solid+


Tagság: 2009-03-22 13:07:00
Tagszám: #72082
Hozzászólások: 36
26420. Elküldve: 2009-08-30 15:19:02 [26.]

29-i key nem jó


Téma: Echosmart 771 & 791 Fórum: Sat
[válaszok erre: #26421]
Zöldfülű
solid+ adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


solid+


Tagság: 2009-03-22 13:07:00
Tagszám: #72082
Hozzászólások: 36
26418. Elküldve: 2009-08-30 14:42:25 [27.]

dilivel mi van


Téma: Echosmart 771 & 791 Fórum: Sat
[válaszok erre: #26419]
Zöldfülű
solid+ adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


solid+


Tagság: 2009-03-22 13:07:00
Tagszám: #72082
Hozzászólások: 36
24233. Elküldve: 2009-06-17 20:03:38 [28.]

Kódnál miről tudom, hogy O vagy nulla,
amikor ilyen sort látok EO 5O stb.



Téma: Echosmart 771 & 791 Fórum: Sat
[válaszok erre: #24234]
Zöldfülű
solid+ adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


solid+


Tagság: 2009-03-22 13:07:00
Tagszám: #72082
Hozzászólások: 36
135. Elküldve: 2009-06-08 15:48:10 [29.]

Zöldbab főzelék (az angolos zöldbab fözelék: vajban megpárolt zöldbab, + só bors,petrezselyem, sűrítés, tehát rántás nélkül, de itt a nálunk ismeretes változat)

A friss zöldbabot megtisztítjuk (végeit levágjuk, szálkáit lehúzzuk), megmossuk, átlósan kb. egy-két centis darabokra vágjuk. A friss/fagyasztott babot annyi sós vízbe tesszük fel főzni, amennyi ellepi. (Az üveges babot nem kell főzni, mert előfőzött.) Ha a bab felforrt beletesszük a leveskockát, és mérsékeljük a tüzet. Amikor a bab megpuhult, leszűrjük, de a leszűrt levét is félretesszük, mivel a rántáshoz fogjuk felhasználni. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. Rászórjuk a lisztet, mellyel fehéredésig pirítjuk, majd beletesszük a lereszelt fokhagymát, mellyel éppen csak addig sütjük, míg a "fokhagyma illatát" megérezzük. Levesszük a tűzről, beleszórjuk a pirospaprikát, elkeverjük és kevés hideg vízzel, valamint a leszűrt bab főzőlevével (az üveges bab esetében a konzervlével, ha ez kevés plusz vízzel) felöntjük. Hozzákeverjük a zöldbabot, visszatesszük a tűzre, és addig főzzük, míg kellően besűrűsödik. Kevés ecettel és cukorral (az üveges babnál vigyázzunk, mert már lehet, hogy tartalmaz ecetet), valamint ha még szükséges sóval ízesítjük. Végül belekeverjük a tejfölt, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, és még egyet forralunk rajta. Különböző feltétekkel - fasírt, tükörtojás, pörkölt, sült szalonna, stb. - tálaljuk.

icon45.gif


Téma: Konyha-malackodjunk! Fórum: Bullterier Baráti Társaság
Zöldfülű
solid+ adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


solid+


Tagság: 2009-03-22 13:07:00
Tagszám: #72082
Hozzászólások: 36
134. Elküldve: 2009-06-08 15:43:43 [30.]

MI AZ A RÁNTÁS? A levesek, főzelékek, mártások legtöbbjét valamilyen rántással sűrítjük, ízesítjük. Kevés forró zsíradékba beleszórjuk a lisztet, majd mérsékelt tűzön, gyakorta kevergetve pirítjuk. (Így lesz a rántás világos, aranysárga, vagy barna.) Ha nem zsírral, hanem olajjal vagy vajjal dolgozunk, akkor csak gyengébben hevítsük a zsiradékot és a pirítás is legyen gyengébb, különben kellemetlen mellékízt kaphat. A kész rántáshoz annyi hideg vizet adunk, amennyivel simára tudjuk keverni. (Fontos alapelv, hogy a meleg rántást hideg vízzel, a hideg rántást viszont melegvízzel engedjük fel.) A felengedett rántást állandó keverés mellett öntjük vagy szűrjük a forró ételhez, amit tovább is kell forralni (úgy 3-4 percig), hogy a liszt megfőjön.
(Ha a recept a mennyiségekről nem mond semmit, akkor azzal lehet számolni, hogy mondjuk négy adag leves berántásához 2 evőkanál lisztet és 3 evőkanál olajat érdemes használni. A főzelékek berántásához is legfeljebb csak másfélszer ennyivel érdemes kalkulálni.)
VILÁGOS RÁNTÁS Ennél a lisztet néhány pillanatig tartjuk a forró zsiradékban, amíg átfehéredik és elveszti nyers ízét. Ez való a fehér mártásokhoz, krémlevesekhez, korai zöldfőzelékekhez. (A világos rántást nevezik fehér rántásnak is.)

ARANYSÁRGA RÁNTÁS Állandó keverés mellett addig marad a liszt a forró zsiradékon, amíg zsemleszínű nem lesz. Ezt használjuk levesek, főzelékek, egyszerűbb mártások, paradicsomos ételek sűrítésére. (Ezt szokták emlegetni zsemleszínű rántásként is.)

BARNA RÁNTÁS Ennél a lisztet - buzgón kevergetve - egészen barnára pirítjuk. Ez az alapja például a rántott levesnek is. Ha barna mártáshoz, savanyú tüdőhöz vagy lencsefőzelékhez használjuk, akkor cukor pirításával indítjuk.

FŰSZERES RÁNTÁSOK A fűszereket már csak akkor keverjük a rántásba, ha a liszt a szükséges mértékben megpirult, és ekkor az edényt a tűzről is levesszük. A világos rántásba általában finomra vágott zöldpetrezselymet, a sötétebbekbe leggyakrabban pirospaprikát, valamint aprított hagymát, fokhagymát szoktak tenni.

HA CSOMÓS LETT... Nem érdemes arra számítani, hogy a bő lében majd csak szétfőnek a csomók. Viszont segít egy teaszűrő, vagy szita, amivel a csomók kifoghatók, vagy szétpaszírozhatók. icon45.gif


Téma: Konyha-malackodjunk! Fórum: Bullterier Baráti Társaság
Zöldfülű
solid+ adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


solid+


Tagság: 2009-03-22 13:07:00
Tagszám: #72082
Hozzászólások: 36
23850. Elküldve: 2009-05-31 20:58:33 [31.]

O-----II ??


Téma: Echosmart 771 & 791 Fórum: Sat
Zöldfülű
solid+ adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


solid+


Tagság: 2009-03-22 13:07:00
Tagszám: #72082
Hozzászólások: 36
2432. Elküldve: 2009-05-31 20:40:21 [32.]

himi: automatikus kódgenerátort létezik?


Téma: Echosmart DSB -792 LAN ethernet Fórum: Sat
[válaszok erre: #2433 #2435]
Zöldfülű
solid+ adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


solid+


Tagság: 2009-03-22 13:07:00
Tagszám: #72082
Hozzászólások: 36
23843. Elküldve: 2009-05-31 20:37:22 [33.]

a félóránkénti a cél.


Téma: Echosmart 771 & 791 Fórum: Sat
Zöldfülű
solid+ adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


solid+


Tagság: 2009-03-22 13:07:00
Tagszám: #72082
Hozzászólások: 36
22943. Elküldve: 2009-05-09 12:39:05 [34.]

Nem megy, pendrive-s variáció nincs?


Téma: Echosmart 771 & 791 Fórum: Sat
[válaszok erre: #22944] [előzmény: (22932) bottyanmihaly, 2009-05-09 09:58:24]
Zöldfülű
solid+ adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


solid+


Tagság: 2009-03-22 13:07:00
Tagszám: #72082
Hozzászólások: 36
22894. Elküldve: 2009-05-09 00:00:09 [35.]

jól értem? senkinek nem jó?


Téma: Echosmart 771 & 791 Fórum: Sat
[válaszok erre: #22895]
Zöldfülű
solid+ adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


solid+


Tagság: 2009-03-22 13:07:00
Tagszám: #72082
Hozzászólások: 36
22885. Elküldve: 2009-05-08 23:19:55 [36.]

Nem tudjátok miért nem jó a 771 -es nek az USB levett kód, (a rom key data.rar)
a segítséget köszi


Téma: Echosmart 771 & 791 Fórum: Sat
Zöldfülű
solid+ adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 Találatok száma: 36
    / 2 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.011993885040283 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail