Találatok száma: 743 üzenet |
|
|
Rasztari
Tagság: 2003-09-09 12:44:26 Tagszám: #6509 Hozzászólások: 743
|
120. Elküldve:
2006-03-31 18:49:28 |
[451.] |
Köszi...
Szerintem van értelme...csak mellé kell rendelni majd a befizetéseket.
Én külföldre eddig mindig neten neveztem.
Azért a nevezésem postán is elküldjem a csekkel együtt? Te csinálod a katalógust?
|
|
[válaszok erre: #121]
|
[előzmény: (119) Nyertes, 2006-03-31 18:43:38]
|
|
Törzstag |
|
Rasztari
Tagság: 2003-09-09 12:44:26 Tagszám: #6509 Hozzászólások: 743
|
409. Elküldve:
2006-03-31 18:41:44 |
[452.] |
én ezt most tanulom. Úgy 100 percnyi DV anyag van a fialásról DV kazettán vágatlanul...plussz a képek.
|
|
[válaszok erre: #410]
|
[előzmény: (408) Nyertes, 2006-03-31 18:30:06]
|
|
Törzstag |
|
Rasztari
Tagság: 2003-09-09 12:44:26 Tagszám: #6509 Hozzászólások: 743
|
118. Elküldve:
2006-03-31 18:39:38 |
[453.] |
Én komolyan vettem...nem próbáltam. Neveztem.
|
|
[válaszok erre: #119]
|
[előzmény: (117) Nyertes, 2006-03-31 18:37:52]
|
|
Törzstag |
|
Rasztari
Tagság: 2003-09-09 12:44:26 Tagszám: #6509 Hozzászólások: 743
|
136. Elküldve:
2006-03-31 18:38:46 |
[454.] |
Látom azért te is úgy nyírod, hogy azért Puli maradjon.
A nyírással egyébként szépen előjönnek az alkati dolgok...mint Boginál a rövid test, széles hát.
|
|
[válaszok erre: #137]
|
[előzmény: (135) Marosteleki, 2006-03-31 18:34:41]
|
|
Törzstag |
|
Rasztari
Tagság: 2003-09-09 12:44:26 Tagszám: #6509 Hozzászólások: 743
|
116. Elküldve:
2006-03-31 18:09:58 |
[455.] |
|
|
[válaszok erre: #117]
|
[előzmény: (115) Nyertes, 2006-03-30 18:29:29]
|
|
Törzstag |
|
Rasztari
Tagság: 2003-09-09 12:44:26 Tagszám: #6509 Hozzászólások: 743
|
79. Elküldve:
2006-03-31 18:09:32 |
[456.] |
Melyik iparágban?
|
|
|
[előzmény: (78) Ballage, 2006-03-31 15:52:25]
|
|
Törzstag |
|
Rasztari
Tagság: 2003-09-09 12:44:26 Tagszám: #6509 Hozzászólások: 743
|
92. Elküldve:
2006-03-31 18:08:11 |
[457.] |
nem tudom...
|
|
|
[előzmény: (91) Marosteleki, 2006-03-31 17:16:31]
|
|
Törzstag |
|
Rasztari
Tagság: 2003-09-09 12:44:26 Tagszám: #6509 Hozzászólások: 743
|
90. Elküldve:
2006-03-31 15:39:53 |
[458.] |
Sajnos erősen környezetfüggő is szerintem...a genetikán túl erős nyár, gyenge tél és társai
|
|
[válaszok erre: #91]
|
[előzmény: (89) Marosteleki, 2006-03-31 11:01:45]
|
|
Törzstag |
|
Rasztari
Tagság: 2003-09-09 12:44:26 Tagszám: #6509 Hozzászólások: 743
|
405. Elküldve:
2006-03-31 15:38:36 |
[459.] |
az előzőt sem tudtam megnyitni, illetve nem játszotta le...és ezt sem.
|
|
[válaszok erre: #406]
|
[előzmény: (404) katuci, 2006-03-31 14:11:03]
|
|
Törzstag |
|
Rasztari
Tagság: 2003-09-09 12:44:26 Tagszám: #6509 Hozzászólások: 743
|
134. Elküldve:
2006-03-31 15:37:41 |
[460.] |
Még akkor is, ha copfozod...tényleg a leggyakoribb Puli kölyökhalál egyike.
|
|
|
[előzmény: (132) Marosteleki, 2006-03-31 07:36:29]
|
|
Törzstag |
|
Rasztari
Tagság: 2003-09-09 12:44:26 Tagszám: #6509 Hozzászólások: 743
|
77. Elküldve:
2006-03-31 15:36:21 |
[461.] |
Igen, mert tudod, hogy nem adtál neki antibiotikumot, hallisztet a vágás előtt. Azt is el kell mondani...és ezt nyilvánosan vállalom...hogy a magyar élelmiszerek mindemellett a legbiztonságosabbak. Nagyon erős a szabályozás. Kiskapuk és játékosok mindig vannak...de hol nincsenek. Én tényleg magyar áru párti vagyok...meg magyar kutya párti
Sajnos azomban így a választások előtt ilyen párt nem alakult.
|
|
[válaszok erre: #78]
|
[előzmény: (74) Nyertes, 2006-03-31 09:26:43]
|
|
Törzstag |
|
Rasztari
Tagság: 2003-09-09 12:44:26 Tagszám: #6509 Hozzászólások: 743
|
76. Elküldve:
2006-03-31 15:33:14 |
[462.] |
Hát erről a piacos dologról tudnék mesélni...Kitty ott dolgozik.
Ha megbízható helyről veszed, ismered, akkor az biztonságosabb.
Többször mintáztam már ilyen piacos termékeket.
Salátában a permetszer huszönötszöröse a megengedettnek...a piacon forgalmazott termékek, termények jelentős százaléka a hipermarketekből származik
Igaz a vásárlók ott nem ellenőrzik, látják a származást. A RÉGI magyar tejrendelet (1/2003 és már régi) szerint extra minősítésű a tej 100.000 összcsíraszám alatt ml-enként. Szankció csak 1000.000/ml összcsíraszám felett kellett...hát a mintákban mit gondoltok mennyi volt? Nem viccelek, épp egy nullával több, 10.000.000/ml. A forgalmazott termékekbe nem látsz bele. Szemre, ízre, illatra jó...de ez nem jelent semmit. Sok ilyet mesélhetnék, de ne offoljuk szét a topicot. Maradjunk a húsnál...
|
|
|
[előzmény: (73) katuci, 2006-03-31 09:13:52]
|
|
Törzstag |
|
Rasztari
Tagság: 2003-09-09 12:44:26 Tagszám: #6509 Hozzászólások: 743
|
34. Elküldve:
2006-03-31 06:22:09 |
[463.] |
Ha ide írnám a cégek, illetve termékek nevét, akkor az hitelrontás lenne....persze amikor a sonkákba a nitrites pácsó megengedett mértékének háromszorosát belerakta az nem volt hitelrontás.
A nitrit a sonka vörösségéért felelős, nem is okoz a sonkában semmit. Az emberi szervezetben viszont az anyagcsere során nitrát lesz belőle...primér rákkeltő, illetve a methemoglobinémia betegség okozója. Mindez azért, hogy vörösebb legyen. Természetesen a vizsgálatok során külföldi termékekre is sor került...
Ami ugye ma már nem jelent semmit...baromfinál sem ( )...mert lehet, hogy az előállítás magyar, de attól az alapanyag lehet külföldi.
|
|
[válaszok erre: #35]
|
[előzmény: (32) Rasztari, 2006-03-31 05:47:25]
|
|
Törzstag |
|
Rasztari
Tagság: 2003-09-09 12:44:26 Tagszám: #6509 Hozzászólások: 743
|
131. Elküldve:
2006-03-31 06:14:43 |
[464.] |
|
|
|
[előzmény: (130) Herfe, 2006-03-31 06:06:50]
|
|
Törzstag |
|
Rasztari
Tagság: 2003-09-09 12:44:26 Tagszám: #6509 Hozzászólások: 743
|
72. Elküldve:
2006-03-31 06:10:01 |
[465.] |
Ez igaz, amit írsz, de nem kell tíz a hatodikon...tíz az ötödiken már kifogásolt minősítést kap. Egyes Salmonella törzsekből pedig elég a tíz a harmadikon is. A farhát pont az, amiben sajnos elég magas a csíraszám...több, mint a többi testrészben...főleg a kloaka, vese és tüdő miatt. A főzés az ásványi anyag tartalmat lényegesen nem befolyásolja, de a vitamintartalmat tényleg csökkenti. Azt meg úgyis felveszi a tápból. Az arány ahogy adod biztosan jó...nálam a táp elenyészően kevés a Puliknak...erőteljesen húsfüggő, húszabáló népség
A mikróbaszámról csak annyit, hogy ha kiveszed a hűtőből a számuk szobahőn minden félórában megduplázódik. Tehát ha megveszed a hipermarketben, kerülsz vele ott nézelődve és még mire hazaviszed...ki lehet számolni.
De ez a farhát...combnál, mellnél, apróhúsnál kissé jobb a helyzet. A disznó más tényleg...ott is azért jobb a helyzet, de az Aujeszky miatt óva intek mindenkit, hogy sertéshúst nyersen adjon. Én már láttam aujeszky-s macskát...bőrig vakarta magát.
|
|
[válaszok erre: #73]
|
[előzmény: (69) katuci, 2006-03-30 09:29:03]
|
|
Törzstag |
|
Rasztari
Tagság: 2003-09-09 12:44:26 Tagszám: #6509 Hozzászólások: 743
|
33. Elküldve:
2006-03-31 05:53:18 |
[466.] |
Még annyit sem...ha azt mondták volna, hogy túl bonyolult, akkor kidolgozom részletesen, közérthetően. Azért van, aki nagyjából értette...írt is PÜ-t, hogy jó. Mondjuk a szakmát nem kell mindenkinek értenie, illetve mire ez a tenyésztők elé kerülne egy lebutított, kompromisszumos, megvalósítható változat lenne. Ez csak egy cél, egy módszer és egy rendszer. Egy Európában, USDA-ban is elfogadott rendszer. Tudatában vagyok, hogy minden egyes pontja ma még a kinológiai gyakorlatban nem megvalósítható, de ami igen azt szerintem végre meg kéne már lépni.
Az amerikaiak nagy mesterei ennek...vagyis a dokumentálásnak és a tanúsításnak. Mi miért ne lehetnénk azok? Te a gyakorlat oldaláról nézed ezt....az is jó és az is kell...tegyük össze a kettőt.
|
|
[válaszok erre: #36]
|
[előzmény: (31) Nyertes, 2006-03-30 22:03:04]
|
|
Törzstag |
|
Rasztari
Tagság: 2003-09-09 12:44:26 Tagszám: #6509 Hozzászólások: 743
|
32. Elküldve:
2006-03-31 05:47:25 |
[467.] |
hááááát...nemannyira. Évről évre rosszabb a helyzet. Az idén kritikán aluli.
|
|
[válaszok erre: #34]
|
[előzmény: (30) jóna, 2006-03-30 21:43:32]
|
|
Törzstag |
|
Rasztari
Tagság: 2003-09-09 12:44:26 Tagszám: #6509 Hozzászólások: 743
|
400. Elküldve:
2006-03-31 05:46:10 |
[468.] |
|
|
|
[előzmény: (398) paca5, 2006-03-30 21:48:50]
|
|
Törzstag |
|
Rasztari
Tagság: 2003-09-09 12:44:26 Tagszám: #6509 Hozzászólások: 743
|
27. Elküldve:
2006-03-30 21:41:20 |
[469.] |
Ma 22 sonka érzékszervi bírálatát végeztem el...lehet az idén húsvétra nem veszünk sonkát.
|
|
[válaszok erre: #28 #30]
|
[előzmény: (25) Nyertes, 2006-03-30 21:38:24]
|
|
Törzstag |
|
Rasztari
Tagság: 2003-09-09 12:44:26 Tagszám: #6509 Hozzászólások: 743
|
26. Elküldve:
2006-03-30 21:39:32 |
[470.] |
azt lehet...baromfi terméktanács tehet rá egy logot, hogy az előállító a rendszerben van...és ki nincs benne? másképp nem állíthat elő...22-es.
|
|
|
[előzmény: (25) Nyertes, 2006-03-30 21:38:24]
|
|
Törzstag |
|
Rasztari
Tagság: 2003-09-09 12:44:26 Tagszám: #6509 Hozzászólások: 743
|
24. Elküldve:
2006-03-30 21:38:14 |
[471.] |
|
|
|
[előzmény: (22) jóna, 2006-03-30 21:37:37]
|
|
Törzstag |
|
Rasztari
Tagság: 2003-09-09 12:44:26 Tagszám: #6509 Hozzászólások: 743
|
23. Elküldve:
2006-03-30 21:37:53 |
[472.] |
van annak is...de az nem állati termék. Egyébként jó a felvetés...bélyegző, mint garancia.
Én már egy éve felvetettem egy mir nevű doc fájlt...nem reagált senki.
|
|
[válaszok erre: #29 #31]
|
[előzmény: (19) Nyertes, 2006-03-30 21:32:56]
|
|
Törzstag |
|
Rasztari
Tagság: 2003-09-09 12:44:26 Tagszám: #6509 Hozzászólások: 743
|
21. Elküldve:
2006-03-30 21:36:22 |
[473.] |
bűntetjük is
Nem lehet ráírni...ez olyan, mintha a szalonnára erényként ráírnák, hogy zsírdús vagy az olajra, hogy koleszterinmentes. Ami alapból kötelező azt nem lehet előnyként feltűntetni!
Egyébként mivel garantálják? Lakmusz papírral? Vagy minden csirkéből minta megy Angliába?
|
|
[válaszok erre: #22]
|
[előzmény: (20) jóna, 2006-03-30 21:34:07]
|
|
Törzstag |
|
Rasztari
Tagság: 2003-09-09 12:44:26 Tagszám: #6509 Hozzászólások: 743
|
128. Elküldve:
2006-03-30 21:33:53 |
[474.] |
|
|
[válaszok erre: #129]
|
[előzmény: (122) Herfe, 2006-03-30 19:55:19]
|
|
Törzstag |
|
Rasztari
Tagság: 2003-09-09 12:44:26 Tagszám: #6509 Hozzászólások: 743
|
393. Elküldve:
2006-03-30 21:30:24 |
[475.] |
igen...a 389.
|
|
|
[előzmény: (392) Nyertes, 2006-03-30 21:29:16]
|
|
Törzstag |
|
|