Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9464844/2 Témák: 19040 Tagok: 112880 Legújabb tag: nigelbdhmp Online: (383/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 24 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 582 üzenet

Eni79


Tagság: 2008-08-26 15:01:03
Tagszám: #62954
Hozzászólások: 582
1925. Elküldve: 2009-12-06 14:10:50 [376.]

Eszter! Építő jellegű hozzászólásodat köszönöm. És elnézésedet kérem. Elnézést, mert azt hittem hogy egy szabad országban élek. Elnézést azért, mert nem vagyok szakértő (hiszen olvasatotokban csak az szakértő, kinek volt már legalább egy alma...). Elnézést azért mert úgy gondolom hogy lehet saját véleményem. Elnézést azért, mert Marianne szavaival tökéletesen egyet értek. Eddig azt hittem, ha egy adott gondolattal egyetértek, mint jelen esetben az övével, azt kifejezhetem. De Te most bebizonyítottad, aki csak imádja a kutyáját, annak minden csodálatos és nyűgös dolgával együtt, aki csak családtagnak tekinti nem pedig tenyészállatnak, aki csak GAZDI akar lenni, és a kutyájának boldog vadászkutyához méltó életet bíztosít, nos az jó lenne ha nem nyílvánítaná ki a véleményét, mert ha olyan témában ír le véleményt, melyhez szerintetek nincs elég rálátása. Köszönöm hogy emlékeztettél rá ismételten, hogy ebben a társaságban csak egy igazság létezik, a Tiétek. Valamint azt is köszönöm hogy Marianne szavait igazságnak éreznem és azzal egytértenem NEM SZABAD.

Nem várok választ... Szakmai inkometenciám révén úgysem érteném! icon32.gif


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Labrador Retriever Fórum: Kutya
[előzmény: (1920) E.Eszter, 2009-12-06 10:11:51]
Törzstag
Eni79 adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Eni79


Tagság: 2008-08-26 15:01:03
Tagszám: #62954
Hozzászólások: 582
1922. Elküldve: 2009-12-06 12:42:02 [377.]

Kedves Kati!

írod: "Bizonyos szempontból Te sem vagy különb Nektárnál, csak kritizálsz, de nem csinálsz semmit, vagy mond meg konkrétan, hogy Te mit tettél eddig a labrador álomány javításáért. ".
Nos. A labrador állomány javításának kérdése az azt gondolom első körben a tenyésztők dolga. (mivel nem tenyésztek, nálam nincsenek vonalkérdések, stb...). Nekem egy tisztapapíros labim van, ergo akkor nem szaporított. (már ezzel is tettem érte, ugye?) Az én kutyám duplakönyökös, illetve allergiás. Simán meg lehetne tenni a papírok meghamísítását, és bevonni a tenyésztésbe... igen, ilyen világot élünk. Én ezzel szemben soha nem titkoltam az ő betegségét, sőt. Mert ő bizony sok egészséges kutyánál nagyobb szívvel és lélekkel dolgozik. (Gondolom ez is csak jelent már valamit...)

írod: "Tudod-e, hogy a MEOE dönt a tenyésztési szabályzat elfogadásáról, hogy kell-e dp szürés vagy a nélkül is lehet tenyészteni. A tenyésztő felelősége még most napjainkban, hogy elvégezteti-e az egü szüréseket. Tudod-e, hogy milyen eljárás folyamán kerülhet elfogadtatásra egy-egy szabályzat módosítás, milyen munkával jár ez?"

Persze. Azonban rávilágítalak hogy ezt bizonyos fajtaklubbok már jó ideje elérték... Most vagy náluk dolgoznak extra emberek, vagy a klubnál van ez a kérdés mellékvágányon... A németvizslaklubot tudom csak megint felhozni, ott vannak "dolgok", na de a munka és az egészségügyi szűrések csak bekerült valahogyan abba a tenyésztési szabályzatba.

írod: "Te határozottan ki mered jelenteni, hogy rossz a magyar állomány genetikailag. Milyen alapon mered ezt kijelenteni ? ( végeztél statisztikai felmérést, ha van ilyen oszd meg velünk ) Sajnos Én sokszor találkoztam jó genetikai adotságokkal rendelkező retrieverrel rossz, a kutyákhoz nem értő gazdi kezében. "

Nos. Azt írtam ha figyelmesen olvastál volna hogy sajnos mind a magyar mind sok külföldi labrador gázos. Lejjebb írtam hogy nálam melyik 4 tulajdonság együttes megjelenése lenne az optimális. Statisztikai felmérés?? Ezt a kérdést most komolyan gondolod? Ugyan már... Ha kicsit tovább látnál az orrodtól, és nem próbálnál meg bizonyos emberek fenekébe belebújni (bocs de az már nagyon kikívánkozott) akkor magad is beismernéd. Persze lehet hogy nálad az normális ha a kutya mondjuk egyfolytában nyüszög, vagy mondjuk gyönyörűen dolgozik egy wt-n, de a vadat rágja (roppantgatja.. icon53.gif )... Esetleg az is normális ha egy kacsavadászaton nem megy a vízbe csak a partról 20 méteres elhozásokat produkál, pedig szárnyazott kacsák vannak bent... aminél nagyobb ingert nem igazán tudok elképzelni... Nekem nem az. Aóóz egészségügyi részről ne nyissunk vitát. Azt talán még elismered hogy sok a terhelt vonal (igen, külföldön is...). Az idegrendszerhez ismételten visszaszólva. Sok a harapós, agresszív retriever... Persze lehet hogy Te annyira szerencsés vagy hogy csak szuper küllemű, 100%-os egészségű és kőkeményen stabil idegrendszerű és még labradornak kinéző egyedekkel találkoztál... Szerencsés ember vagy. Vissza is fordíthatom a kérdést! Te végeztél statisztikát? Ugyan már...

"Sajnos Én sokszor találkoztam jó genetikai adotságokkal rendelkező retrieverrel rossz, a kutyákhoz nem értő gazdi kezében. ". Nos. Ilyen is van. Rossz azt is látni amikor egy jó genetikájú kutya van rossz kézben. Azonban tegyünk tisztába bizonyos dolgokat. Egy jó stabil idegrendszerű kutyát nagyon el kell ahhoz rontani hogy semmit se produkáljon...

"Tsz nem csak az MLRK-ra, hanem minden a MEOE égisze alatt müködő klubra érvényes KELL , hogy legyen. "

A tenyésszemle az adott fajtára kell érvényes legyen. Nem pedig minden klubra egységesen... Ebben egyetérthetünk... ugye? És mint fejjebb már példáztam, van akiknek ez már sikerült... Hajrá!

icon32.gif icon32.gif icon32.gif icon32.gif icon32.gif





Téma: [KUTYAFAJTÁK] Labrador Retriever Fórum: Kutya
[előzmény: (1907) Pancsika, 2009-12-04 21:21:53]
Törzstag
Eni79 adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Eni79


Tagság: 2008-08-26 15:01:03
Tagszám: #62954
Hozzászólások: 582
1921. Elküldve: 2009-12-06 12:17:12 [378.]

icon50.gif

Peti megint kommunikációs zavar van közöttünk. Egy szóval nem kritizáltam a klub működését, én pusztán annyit mondtam, én nem tartom értelmét a magam részéről hogy benne legyek. Ehhez meg azt gondolom jogom van. Ha az általad említett 80 embernek jó hogy benne van, ám legyen. Szíve joga. Hóóóóóa már itt tartunk, és nekem azóta is nyomja a szívemet, ha jól emlékszem az előző vezetőség által "leadott" beszámolókkal kapcsolatos például mi igenis feltettünk bizonyos kérdéseket (különös tekintettel bizonyos tételek nagyságának tisztázására, azaz inkább részletezésére...) amira akkor azt a választ kaptuk hogy majd írásban... Nos ez egy évvel ezelőtt volt, a válasz azóta sem érkezett meg... Holott ha már egy klub eredményességéről beszélünk akkor abba az én olvasatom szerint az is beletartozik hogy a klubtagok világos és valós képet kapjanak a klub anyagi helyzetéről, különös tekintettel az elszámolt ráfordításokról. Személy szerint számomra lényegtelen -már- hogy az adott fajtaklub hogyan működik, lévén én azt nem megfelelőnek tartom. Persze mondod lehet menni és tenni... igazad is van! Más kérdés, hogy a jónéhány emberrel az én értékítélemmel nem tudnék együtt dolgozni. Sajnos ilyen "finnyás" vagyok, akit szakmailag vagy emberileg ilyennek ítélek, nos azzal nem tudok hatékonyan együtt dolgozni. Bizonyos emberekkel homlokegyenest más elveket vallunk. Ha már a klubnál tartunk mondom nem bírálom, pusztán nem vagyok már benne. Nem is reagáltam volna a témára, ha nem hozza fel valaki ezt a megjelent 9 ember témát... Nos. Mondom. A Te szavaiddal élve egy klub olyan amilyennek a klubtagok teszik. Ezekszerint a jelenlegi klubtagok nem igazán aktívak csak panaszkodni tudnak de tenni semmit. Akkor valami mégsem jó ott. Persze a dolgok mélyebbre látásához egy élet is kevés lenne, én a magam oldaláról klub nélkül kutyázom és kész. Ha már a támogatásról van szó, mi kezdeményeztünk jó pár kezdő kutyást segítő vadászkutyás tréninget, valamint részt vettünk olyanon is amit mások szerveztek. Nem neveztük szakmaiatlannak (jópáran megtették ha jól emlékszel...), csak ott voltunk, és igyekeztünk tanulni. Szerencsés vagyok mert nekem sokan nyújtottak segítő jobbot, és sok lehetőséget kaptunk. Ezeket az embereket hívom a barátaimnak. A klub is hasonló kellene legyen, megspékelve azzal hogy mint fajtaklub, bizony komoly felelőssége van a mai labradorállomány jövőbeni fejlődésért, valamint esetleges romlásáért is. (most nem a disznóólas papírtalan szaporítókról beszélek, azt megakadályozni nem tudja és nem is tisztsége). A tenyésztés egy nehéz és rögös út, elhiszem. Bele lehet nyúlni a sz@rba úgy is hogy az ember a legjobbal dolgozik. De sok esetben nem erről van szó...

MÁS: Tegnapi nagyterítékesünk remekre sikerült, kutyáink állták a sarat. Nem csak ők de mi is rengeteget tanultunk, ha érdekel majd küldök beszámolót, mert sajnos ezen a fórumon (ez már bebizonyosodott) a szakmai dolgok általában nem férnek el az ennél fontosabb alomfeltevős képek és hasonlók között. Mivel Te vadászember is vagy, és emlett kutyás és amennyire ismerlek ezekhez a dolgokhoz jól állsz hozzá, majd ha érdekel kapsz egy beszámolót. icon32.gif


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Labrador Retriever Fórum: Kutya
[válaszok erre: #1938] [előzmény: (1906) GaPéter, 2009-12-04 20:31:11]
Törzstag
Eni79 adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Eni79


Tagság: 2008-08-26 15:01:03
Tagszám: #62954
Hozzászólások: 582
1905. Elküldve: 2009-12-04 19:54:30 [379.]

És hogy ne csak "arctalan" legyek, íme a "kutyám arca".

100_5350.jpg

100_4869.jpg

Szép-Kisné Kas Enikő és Carlos


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Labrador Retriever Fórum: Kutya
[előzmény: (1904) Eni79, 2009-12-04 19:40:03]
Törzstag
Eni79 adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Eni79


Tagság: 2008-08-26 15:01:03
Tagszám: #62954
Hozzászólások: 582
1904. Elküldve: 2009-12-04 19:40:03 [380.]

Sziasztok!


Kedves márkatárs ( icon53.gif ) nem pont neked szól a válaszom (csak), pusztán a Te írásodra írom a választ.

Nem ismerem Nektárt, mondjuk őszintén szólva nem is érdekel ki ő, Azonban tény, hogy rejlik némi igazság a szavaiban. Persze hogy ebből ki mit vesz magára, nos az már egyéni dolog.

viszont vannak tények. A mai magyarországi (és sajnos elég sok országbeli) labradorállomány siralmas, ha a "normális labradornak" az alábbiakat tekintjük:
-JÓ idegrendszer (nem félős, és nem agresszív)
-JÓ egészségügyi állapot (dp mentes, szembetegségektől mentes, stb)
-JÓ munkaképesség (igen, az eredeti vadászkutya funkciójára gondolok, hogy képes legyen helytállni egész napos vadászatokon, örömmel és lelkesedéssel tegye a dolgát a gazdájának akarva ezzel örömet szerezni)
-JÓ küllem (megfelelő anatómiai felépítés, normál szőrzet, túlzásoktól mentes méretbeli megjelenés, értsód "labi kinézet".

Elfogadok sok mindent, lévén kénytelen vagyok. Elfogadom a vonalak végleges kettéválását, bár jómagam azt gondolom hogy egy igazi labrador csak dual (én értelmezésemben "normál") lehet. Nekem legalábbis. Viszont (és tisztelet a kivételnek) az én általam látott labradorok nagy része (és elég sokat láttam) bizony nagyon kevés %-ban felel meg a fentebb vázolt 4 fontos szempontnak maradéktalanul. Túl nagy igényeim vannak lehet, hiszem emberekben is nehéz okos+szép+kedves+egészséges példányt találni, mégis nekem csak ez lenne a normális. És ide, erre a szintre valahogyan eljutottunk. A szaporítós kutyákról most nem ejtek szót, az egy másik kategória, amelyekről most én beszélek, azok származási lapos, szűrt kutyák... Nem tisztem és nem is akarom definiálni a jó tenyésztőt. Mindenki attól vesz kutyát és annyiért valamint olyan célra amire akar. Tiszta sor. Viszont akik tenyésztésre adják a fejüket (egyébként minden tiszteletem az övéké amennyiben normálisan teszik ezt), azok igenis felelősek az általuk tenyésztett fajta "fejlődéséért". Az arctalan vádaskodást én sem szeretem, azonban azt gondolom, hogy akinek nincsen takargatnivalója, az nem veszi magára a dolgot, vagy ha igen, akkor néhány tényadattal gyorsan helyreigazítja azt. Tény hogy a mostani labradorok kevés %-a alkalmas arra amire funkcionálisan ki van tenyésztve, tény hogy egyre több az agresszív labrador (volt szerencsém néhány ilyet is látni, gyönyörű látvány mikor egymásnak ugranak mondjuk egy vadászaton vagy tréningen., esetleg egy kiállításon...), tény hogy egyre több a diszpláziás labrador. Persze akinek nem inge az nem veszi magára.

Klubtagság, ha már itt tartunk. Jómagam tavaly még klubtag voltam, idén már nem. Ez az én egyedi döntésem, és ennyi. Azonban -minden bírálat nélkül- ha egy klub közgyűlésén 9 résztvevő van akkor azon el kell gondolkodni hogy miért van ez így. (Persze a klub taglétszámának pontos ismerete nélkül ezt sem nevezem kevésnek, hiszen lehet hogy %-san ez jó aránynak számít...) Én a magam oldaláról nagyon sokfajta újítást tudnék felsorolni, de úgy emlékszem ezekre a dolgokra eddig senki nem reagált érdemben. Kezdve az egészségügyi szűrések kiterjesztéséről valamint kötelezővé tételéről (Bár ez talán Meoe szinten is gáz téma) egészen az alkalmassági vizsgák (főleg a képességvizsga...) szigorításáig. Persze lehet hogy ezekben az ügyekben az már történtek előrelépések, csak ez még nem nyílvános, amennyiben így van akkor elnézést kérek.) Mondom, senkit nem akarok bántani, főleg nem nevesíteni, azonban ha egy klub nem, vagy nem úgy működik ahogyan az elvárt, akkor meg kell vizsgálni az okát. lehet hogy az emberekhez nem jut el, vagy lehet hogy nem látják miért jó nekik az ha benne vannak. Én csak a magam oldalát tudom mondani... Nekem a klubtagság nem nyújtott semmit extrát, nélküle is kutyázom. Persze lehet hogy az én elvárásaimmal van a baj.

Szóval kedves tenyésztő, munkakutyázó, vagy csak hobbilabis ismerőseim! Nektár tény hogy lehet hogy nem a legmegfelelőbb sítlusban mondta el a véleményét de van igazságalapja. Mindenki nézzen magába, mit tesz meg a fajtáért (akár már azzal is hogy nem hoz le almot bizonyos kutyától), mennyire tiszta a lelkiismerete. Mert hosszú távon mindenkinek saját magával kell elszámolnia.

Tudom nem számítok még régi motorosnak, de sokatokat ismerlek innen-onnan. Nekem csak egy duplakönyökös és mellékesen allergiás kutyám van, aki egyébként a szemem fénye, aki egyébként a fentiek ellenére úgy érzem életem kutyája. Aki ha nem is ő a leggyorsabb, de egy tisztességesen dolgozó VADÁSZKUTYA, aki teljesértékű társam és kutyám. Lehet néhányan úgy érzik, mivel soha nem volt még almom (és nem is lesz) miért is beszélek ilyen dolgokról, úgysem értek hozzá de úgy vélem én egy egyszerű kutyás is tisztán láthatom hogy a labradortenyésztés nem jó irányba halad. A tények azok tények... Az eredmény pedig a RR-nál is mérhető.

Bocs h valakit untattam, de úgy érzem óókóóicsit árnyaltabb a kép mint sokan azt hírdetik.

Hogy is írta Marianne?

"Ez a fajta már rég nem olyan amilyennek leírják egy csodálatos családi kutya, akivel öröm együtt élni. A kutyák nagy százaléka félõs vagy hiperaktív, agresszív és nehezen kezelhetõ.

Elvesztettem a ***, és velük együtt a FAJTÁT, olyannak amilyennek megszerettem."

Amilyen labikkal találkozom egyre inkább úgy érzem igaza van. Rettegek ha hosszú évek múlva szeretett társam már nem lesz velem, és újra kutyát szeretnék (mert labrador nélkül bizony élni már nem tudok...), vajon mennyire rossz állományból kell majd választanom?

By the way... Holnap nagyterítékes vadászatra megyünk barátainkkal. 1 nap csak a kutyákkal, vadászaton, ahol azt tehetik amire valójában teremtettek. Nekünk ez a fontos. A többi nem számít. És amikor hazajövünk és a kutyák elégedetten lábunknál fekszenek, akkor tudjuk, jó úton járunk. icon32.gif






Téma: [KUTYAFAJTÁK] Labrador Retriever Fórum: Kutya
[válaszok erre: #1905 #1906 #1907 #1908 #1920] [előzmény: (1899) Adif, 2009-12-04 17:35:03]
Törzstag
Eni79 adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Eni79


Tagság: 2008-08-26 15:01:03
Tagszám: #62954
Hozzászólások: 582
1627. Elküldve: 2009-12-02 09:03:01 [381.]

Kedves (?) Macskamama Bea!

Igyekeztem eddig urinő stílusban kimondani Nekedvéleményemet, amit persze (feltételezhetően érvelés teljes hiánya miatt...) válaszra sem méltattál. Igaz, én nem vagyok vizslás, nekem két retrieverem van. Ettől még imádom a vizslákat, és mivel ebben a topicban végre esik szó vadászkutyás munkáról is szó, gyakran járok ide. Nos, kérdésem a következő! engem most akkor melyik kategóriába sorolsz? Vizslám nincs, nem is tenyésztem őket. Ergo tenyésztő nem lehetek. Bár vadászkutyázom, azaz a kutyáim az eredeti funkciójukkal egyezően DOLGOZNAK, jómagam mégsem vadászom, csak kutyázom (értsd szedni járunk, tréningezünk és majd versenyezni is fogunk), tehát vadász sem vagyok. Én vagyok akkor a megye szélén vagyok ezekszerint. Tehát az ideológiád már megdőlt.
Tetszik hogy a többiek és saját magam által feltett kérdésekre érdemben nem reagálsz, illetve hogy olyanról osztod itt az észt amiről véleményem szerint halvány lila ködös fogalmad sincsen. Értem én hogy a gyepin sokkal intenzívebben találkozol a kóbor kutyák elkeserítő számával, és ez szomorúsággal tölt el. Megértem. De kihúzhatnád a fejedet a fenekedből és kicsit messzebb láthatnál mint az orrod. Ennyire beszűkült látásmóddal régen találkoztam mint a Tied. Ha állatvédelemmel foglalkozol, tudhatnád magad is, a közvélemény rengeteget számít. Ehhez kell a tenyésztők, a vadászok, a vadászkutyázók és a lelkes amatőrök szimpátiája is. Valaki felvetette hogy a szaporítókkal szemben is ekkora lenne-e a mellényed. Nem hiszem. 2 oka van... Egyrészről mindíg könnyebb azt támadni aki szem előtt van, ergo akik itt írnak. A szaporítók ne félj nem írkálnak itt, pedig a gyepin lévő vizslákat ha megnézed, kötve hiszem hogy a rendes papíros kutyák vannak többen mint a szaporítósok... A tenyésztő (a normális) igenis végigköveti az almai sorsát. A tetkó vagy chip nélküli kutyák nem tenyésztős kutyák... Szóval picit hátrébb az agarakkal. Elhiszem hogy az elkeseredettség beszél belőled, de ezzel a tények nélküli vádaskodással csak megbántasz embereket ráadásul majmot csinálsz magadból. Nem kellenek nagy szavak. Kérj segítséget és hiszem hogy kapsz is. Emberi erősorrást vagy adományt, esetleg hírdetési felületet... De ez a fajta véresszájú "zöldség" az embereket taszítja. És mondom... Úgy hogy véleményem szerint az infóid a vadászokról, vadászkutyásokról és normális tenyésztőkről csak hallott, igaz vagy nem mendemondákból ered mert soha nem jártál még tréningen, vagy vadászaton, nos hiteltelen vagy. Az állatvédelemhez sok minden kell... Tudom nem az a legfontosabb, de diplomácia is kell és széleskörű látásmód. Kicsit gondolkozz el ezen. icon32.gif


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Magyar vizsla Fórum: Kutya
[előzmény: (1625) csabaiállatvédők, 2009-12-02 08:38:22]
Törzstag
Eni79 adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Eni79


Tagság: 2008-08-26 15:01:03
Tagszám: #62954
Hozzászólások: 582
1575. Elküldve: 2009-12-01 09:55:43 [382.]

Szia!

A felháborodásodat megértem, a vádaskodásodat kevésbé.

Írod: "valószínűleg a tisztelt vadászok selejtezték ki, és ide került.
lehet hogy valaha őt is jó pénzért adta el egy tenyésztő, nem is gondolva arra, hogy mi lesz a további sorsa, hogy vizslából olyan túlszaporulat van, hogy a gyepin ha más fajkutya nem is, de vizsla mindig található. " Nos. A valószínűleg és a lehet szavak igen sok mindent bizonyítanak de nem éppen tényadatokat. Sanyarú és szomorú sorsa lehet ennek a vizslának. De tök mindegy hogy vizsla-e vagy éppen kaukázusi vagy palotapincsi, ilyen életet egyik kutya sem érdekel. Miből gondolod hogy a tisztelt vadászok selejtezték ki? És azt hogy ez egy tenyésztős, papíros kutya? Csak egy megjegyzés... Ha tenyésztős, papíros "drága" kutyát vesz valaki azt általában jobban megbecsüli mint ha a szomszéd faluból a Buksi vs Zsömi alomból venne vagy kapna... Ez tény. Persze sok papíros kutya is landol a gyepin, ezt aláírom, de nem csak vizslák. Szóval mondom, megértem a felháborodásodat és szívem rajta még egyet is értek veled. De az IGAZI normális kutyás emberek és a vadászok valamint a becsületes tenyésztők nevében kikérem magamnak ezt a fajta általánosítást. Jómagam "csak" vadászkutyázom két retrieverrel, de ha neked a kidobott vizsla=Sz@rt nem érő vadászok által kiselejtezett papíros tenyésztős kutya, akkor azt hiszem hogy elég beszűkült a gondolkodásod. Lehetsz Te baromi jó állatvédő (amit tisztelek is!), de ezzel a fajta hozzáállással hogy sértegetsz bizonyos réteget csak rosszat teszel. Magadnak, a védenceidnek. Kicsit nagyobb rálátást kívánok! icon32.gif (Ne adja isten talán elmehetnél egy pár vadászatra vagy tréningre is... lehet magad is meglepődnél)



Téma: [KUTYAFAJTÁK] Magyar vizsla Fórum: Kutya
[előzmény: (1558) csabaiállatvédők, 2009-11-30 16:51:09]
Törzstag
Eni79 adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Eni79


Tagság: 2008-08-26 15:01:03
Tagszám: #62954
Hozzászólások: 582
1907. Elküldve: 2009-11-06 13:22:51 [383.]

Szia!


Mikor sikerült letennetek a VAV-ot?


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Golden retriever Fórum: Kutya
[előzmény: (1904) 75eperke, 2009-11-06 11:49:38]
Törzstag
Eni79 adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Eni79


Tagság: 2008-08-26 15:01:03
Tagszám: #62954
Hozzászólások: 582
2625. Elküldve: 2009-11-06 11:03:38 [384.]

Kéééééérhetek egy fekete labradort is paintben? icon32.gif icon32.gif icon32.gif




Téma: [KUTYAFAJTÁK] Német vizsla Fórum: Kutya
[előzmény: (2623) csipisz, 2009-11-05 20:21:04]
Törzstag
Eni79 adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Eni79


Tagság: 2008-08-26 15:01:03
Tagszám: #62954
Hozzászólások: 582
1475. Elküldve: 2009-11-01 17:31:21 [385.]

Biztosan nem... icon53.gif icon53.gif icon53.gif

"Bár néha nem bánnám ha legalább tartana tőlem a kutya... "

icon53.gif icon53.gif icon53.gif Ismerős... Sokan vagyunk akik ezt néha ugyanígy gondoljuk... icon32.gif



Téma: [KUTYAFAJTÁK] Magyar vizsla Fórum: Kutya
[előzmény: (1473) Freco, 2009-11-01 16:15:10]
Törzstag
Eni79 adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Eni79


Tagság: 2008-08-26 15:01:03
Tagszám: #62954
Hozzászólások: 582
1472. Elküldve: 2009-11-01 14:13:47 [386.]

"Vizslám még nem volt valóban azonban kutyák vannak,meg voltak is!És ami nem kellett, mert valamiért nekem nem felet meg az ment a portáról!És ez a jövőben is így lesz! "

Hmm... ezt most komolyan mondod? esélj már picit, milyen típusú kutyáid voltak és milyen célra kerested őket? Tényleg érdekel, hogy milyen élmények és tapasztalatok vannak a birtokodban.


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Magyar vizsla Fórum: Kutya
[előzmény: (1456) fácánkakas, 2009-10-30 17:10:44]
Törzstag
Eni79 adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Eni79


Tagság: 2008-08-26 15:01:03
Tagszám: #62954
Hozzászólások: 582
1471. Elküldve: 2009-11-01 14:10:54 [387.]

icon70.gif


Köszönöm szépen, már beszéltünk is!


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Magyar vizsla Fórum: Kutya
[előzmény: (1446) Sz-tike, 2009-10-30 15:34:50]
Törzstag
Eni79 adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Eni79


Tagság: 2008-08-26 15:01:03
Tagszám: #62954
Hozzászólások: 582
1445. Elküldve: 2009-10-30 15:27:03 [388.]

Holnap biztosan nem... Jelenésem van az egyetemen! icon53.gif icon53.gif icon53.gif

Vasárnap lenne jó, de akkor meg dolgunk van így a jövő hét lesz az első. De nem bírom elérni a Zsoltit (Dabasi vadász) telefonon, régóta ki van kapcsolva... icon27.gif icon27.gif icon27.gif




Téma: [KUTYAFAJTÁK] Magyar vizsla Fórum: Kutya
[válaszok erre: #1446 #1450] [előzmény: (1440) GaPéter, 2009-10-30 13:34:43]
Törzstag
Eni79 adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Eni79


Tagság: 2008-08-26 15:01:03
Tagszám: #62954
Hozzászólások: 582
1436. Elküldve: 2009-10-30 12:57:56 [389.]

Ebben igazad van, ezért írtam én is h nem reprezentatív. Mondjuk az említett vizslák között volt szép számmal tk-es is... icon26.gif icon26.gif icon26.gif

A kiállításokat pedig nem nézem le, egy szükséges rossznak tartom. És nem azért, mert nem számít a külső... Dehogynem. Különben nem tartanék "show kutyát". De a mai kiállítási szereplők nagy része nem dolgozik a kutyával, csak a ringben domborít (tisztelet a kivételnek), és hát jónéhány esetben maga a bírálat is hogymondjam elég szubjektív. icon53.gif icon53.gif icon53.gif icon53.gif

Vizslákhoz nem értek, de a retrievereknél olyan kutyák nyernek néha akik szerintem ha 50 méternél hosszabb távot kellene futni mondjuk egy madárért, lehet h összeesnének... Munkára alkalmatlanok. Nem véletlen, hogy véglegesen kettévált a FT és a show vonal. A munka sokkal tisztábban értékelhetőbb mint egy kiállítás... ICH kutyákat láttam én olyan idegrendszerrel hogy nekem bizony nem kellett volna...


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Magyar vizsla Fórum: Kutya
[válaszok erre: #1440] [előzmény: (1432) Bereki, 2009-10-30 12:45:06]
Törzstag
Eni79 adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Eni79


Tagság: 2008-08-26 15:01:03
Tagszám: #62954
Hozzászólások: 582
1430. Elküldve: 2009-10-30 12:13:53 [390.]

Helyes a kotyogás! icon53.gif icon53.gif icon53.gif

Egyetértek veled, így is kell ezt csinálni. És még így is előfordul hogy nem váltja be a reményeket... Részben vagy egészben.

Bár (és ezzel nem a vizslásokat akarom bántani) amikor mi VAV-oztunk, ott nagyon gázos magyar vizslákat volt szerencsém (?) látni, és nem egyet... Könyörögni kellett hogy bemenjenek a vízbe vagy a nádba... Szóval bár ugye ez nem reprezentatív minta, de sajnos sok a melóra alkalmatlan kutya. Retrieverből (hogy a saját fajtámat is mondjam) ugyanez a képlet... Ha nem még rosszabb. icon26.gif


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Magyar vizsla Fórum: Kutya
[válaszok erre: #1432] [előzmény: (1429) Bereki, 2009-10-30 12:05:15]
Törzstag
Eni79 adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Eni79


Tagság: 2008-08-26 15:01:03
Tagszám: #62954
Hozzászólások: 582
1428. Elküldve: 2009-10-30 11:42:25 [391.]

Fácánkakas még annyit mondok majd ha élesben benne leszel ebben kicsit megváltozik a véleményed. A kutyákról, az értékükről, mindenről. A saját buktatóid által fogod megtanulni, nem minden fekete-fehér.

Nekem a golden szukám elkényeztetett családi kutya. 9 hónapos koráig nem is képeztük (apporttal, ilyesmivel, csak alapfegyelemezés).

Aztán ugye jött a sugallat, elkezdtük a melót... (Ő amúgy becsúszott almos kutya, Peti ismeri a mamiját (Dorka), önköltségi áron kaptam meg Judittól, amúgy a mami lövésfélő). Ehhez képest Kyra tök stabil idegrendszerű, nem lövésfélő. Viszont a vadat sokáig nem vette fel, Szénási Jancsi (sokan ismerhetitek, nagyon jó képző, de néha a modora nem az igazi) szó szerint selejtes kutyának nevezte mikor tréningen voltunk nála. Rá két hónapra a Kyra (mondjuk sokat melóztam vele) felvette a nyulat, fácánt, kacsát is , kettős elhozásokat csinált , és olyan stabil volt mint az állat. Ennyit a selejtes kutyámról... icon53.gif icon53.gif icon53.gif
(Szénási is mikor meglátta csak dülledt a szeme, és utána sokat segített)


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Magyar vizsla Fórum: Kutya
[válaszok erre: #1456] [előzmény: (1425) fácánkakas, 2009-10-30 11:01:49]
Törzstag
Eni79 adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Eni79


Tagság: 2008-08-26 15:01:03
Tagszám: #62954
Hozzászólások: 582
1427. Elküldve: 2009-10-30 11:22:39 [392.]

Na látod. A vadrágás is (esetleg a keményszájúság) is genetikai hiba. (persze van képzési rész is, de azt most hagyjuk) És ez is nagyon nem kívánatos viselkedés egy vadászkutyától.

Igen arra gondoltam, hogy mondjuk 3 lábú lesz, vagy vak... Ergo ugye vadászatra alkalmatlan. Akkor is megtartod? Tudom ezek szélsőséges gondolatok csak érdekel...

Majd meglátod. Amikor elkezdesz dolgozni a kiskutyáddal, aki 8-10 hetes, és elkezdenek vele összekötni az átélt élmények... és csak 6-7-8 hónaposan derül ki h melóra alkalmatlan, akkor már vannak kétségeim affelől hogy könnyű döntés megválni Tőle... Persze biztosan embere válogatja. Nekem nem menne.


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Magyar vizsla Fórum: Kutya
[válaszok erre: #1429] [előzmény: (1425) fácánkakas, 2009-10-30 11:01:49]
Törzstag
Eni79 adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Eni79


Tagság: 2008-08-26 15:01:03
Tagszám: #62954
Hozzászólások: 582
1424. Elküldve: 2009-10-30 10:55:48 [393.]

Fácánkakas én nem azt bírálom hogy jó helyre ajándékozol egy kutyát... De mondjuk, ez az alap. Szerintem.

Én ezt a "ha nem váltja be a hozzáfűzött reményeket továbbadok rajta" című hozzáállást vitatom. Tudom hogy vannak akik ezt követik (jó kutyával is, pld ha eleget fizetnek érte vigyék, főleg rosszal...), én mégsem tartom jónak. Csak egy kérdés!

Utad elején jársz. (így vélem).
Ha meglesz a kiskutyád, és elkezdesz dolgozni vele, mondjuk melózik, de lehetne gyorsabb is, megválasz tőle? Vagy mit jelent ez hogy "alkalmatlan lesz rá?"
Csak a lövésfélősséget jelenti, vagy a vadrágást is, esetleg a fegyelmezetlenség is ez a kategória? Ezek nagy kérdések. És ha mondjuk jól dolgozik, de ne adj isten maradandóan lesérül és nem tud tovább dolgozni akkor mit teszel? Megy a háztól? Ezek csak az én kérdéseim... És csak arra akarok kilyukadni, hogy mi az a pont aminél azt mondod, ez nem alkalmas erre vagy arra mennie kell. Én a magam részéről ha vadászatra nem lenne alkalmas akkor is megtartanám a kutyát. Akkor marad csak házikedvenc, teljes élettel.


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Magyar vizsla Fórum: Kutya
[válaszok erre: #1425] [előzmény: (1422) fácánkakas, 2009-10-30 10:44:55]
Törzstag
Eni79 adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Eni79


Tagság: 2008-08-26 15:01:03
Tagszám: #62954
Hozzászólások: 582
1423. Elküldve: 2009-10-30 10:46:23 [394.]

Peti persze világos mint a nap. De mondjuk egy lövésfélő kutya még lehet boldog gazdis kutya, csak jóval nagyobb figyelmet igényel. Attól hogy lövésfélő még lehet családi kedvenc, csak mondjuk valószínűleg nem fogsz vele mondjuk vadászterületen sétálgatni, csak mondjuk jóval "biztonságosabb" helyen. És mondjuk viharban vagy tüzijátékkor be kell vinni a házba...

De amúgy egyetértek veled, ha ez nem derült volna ki... icon70.gif


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Magyar vizsla Fórum: Kutya
[válaszok erre: #1426] [előzmény: (1421) GaPéter, 2009-10-30 10:36:50]
Törzstag
Eni79 adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Eni79


Tagság: 2008-08-26 15:01:03
Tagszám: #62954
Hozzászólások: 582
1420. Elküldve: 2009-10-30 10:03:45 [395.]

Vacika szia!

Úgy tűnik nem voltam értelmezhető. A lövésérzékeny kutya számomra az "übergáz" kategória. Ebben egyetértünk. Nekem ugyan a labim duplakönyökös, mégis dolgozik, hála égnek ugye , az idegrendszere meg kőkeményen stabil. A golden szukám is ez a kategória. (Mármint a stabil idegrendszert illetően)
Én sosem mondtam, hogy egy arra alkalmatlan kutyával mindenáron küzdeni kell h vadásszon, melózzon. Szó nincsen róla. Én csak azt mondtam, hogy ha az adott kutya nem alkalmas az adott munkára, az nekem még nem indok arra hogy megválljak Tőle. Tudom, főleg akik komoly szinten kutyáznak, esetleg tenyésztenek, szelektálnak, és amelyik egyed arra alkalmatlan, azt nem tartják tovább hanem eladják/elajándékozzák másnak. Én erre nem vagyok alkalmas. Hiszek abban, hogy felelősek vagyunk ezekért az élőlényekért.

Lövésérzékeny kutya nem csak melóban, hanem "együttélés" tekintetében is gázos lehet, ezzel egyetértek. Azonban nagyon sokat lehet javítani ezeken a kutyákon is (melóra sosem lesz alkalmas, bár erre is volt már ellenpélda) , egészen tűrhető szintre fel lehet hozni. Anyukámnak ilyen németjuhásza van, és nem került el a háztól ezért.

Fácánkakas! Itt nem az a kérdés, hogy ki milyen módon szelektál... Te is "szelektálsz" már azzal is, hogy nem veszel bizonytalan eredetű igazolatlan munkavégzésű szülőktől kölyköt... És igen. Bele lehet nyúlni egy jó kutyába 5000 ft.-ért is, és bele lehet nyúlni a sz@rba 100 ezerért is... Benne van a pakliban. Csak az arányok a nem mindegy.

A labim ugye a lába miatt az extra munkavégzésre nem alkalmas... Értem ezalatt, hogy menne ő, mert az ösztön és a szíve megvan hozzá... De ha mondjuk 7 nap egymás után vinném mindennap egész napos vadászatra, azt már valószínűleg nem bírná, hiszen valószínű az 5. napon már túlterhelné magát... Ez van. Soha nem fogok vele nagyon komoly szinten versenyezni, mert fizikai korlátja van... És igen, megfordult a fejemben, hogy kéne egy 3. kutya, akivel esetleg lehetne... Persze úgy hogy Ő maradna. De ezt a gondolatot is elvetettem, hiszen 3 kutyára nem lenne minőségi időm, ez pedig nálam csak így elfogadható. De az hogy megválljak tőle, soha nem fordult meg a fejemben. Mert kárpótol a menni és tenniakarása, a will to please ami megvan benne, és a hatalmas szíve.

Mindegy. Sok szerencsét, és körültekintő választást kívánok, remélem sikerül olyan kutyát kifognod aki beváltja a hozzá fűzött reményeket.


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Magyar vizsla Fórum: Kutya
[válaszok erre: #1421] [előzmény: (1395) vacika, 2009-10-29 20:57:28]
Törzstag
Eni79 adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Eni79


Tagság: 2008-08-26 15:01:03
Tagszám: #62954
Hozzászólások: 582
1384. Elküldve: 2009-10-29 17:11:54 [396.]

Uccsó, ígérem nem OFF-olok itt tovább a vizsláson retrieverekkel... icon53.gif icon53.gif icon53.gif

100_4597.jpg

Nos, az ilyen pillanatokról beszélek. Fácánkakas, remélem Te is eljutsz odáig, hogy ezeket is értékelni fogod...


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Magyar vizsla Fórum: Kutya
[válaszok erre: #1387 #1388] [előzmény: (1383) Eni79, 2009-10-29 17:03:35]
Törzstag
Eni79 adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Eni79


Tagság: 2008-08-26 15:01:03
Tagszám: #62954
Hozzászólások: 582
1383. Elküldve: 2009-10-29 17:03:35 [397.]

Így igaz. icon70.gif icon70.gif icon70.gif

Mondjuk én a magam nevében annyit mondok, nálam az év kissebbik részében vadászkutya mint amelyikben az... De minden részében a társam, a "barátom", mégha ezt nem is értjük klasszikus értelemben, a KUTYÁM. Akkor is az ha jól dolgozik, és akkor is az ha nem. Akkor is felbosszant, és akkor is ha örömet okoz. Akivel kétségkívül jó dolgozni, tanítani... De ugyanilyen jó egy nyári alkonyatban a mezőn csendben sétálni is... A mai teljesítményorientált világunkban ezekról az apró dolgokról sokan elfeledkeznek. Pedig néha legalább akkora örömet okoz, mint egy gyönyörű elhozás... icon32.gif


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Magyar vizsla Fórum: Kutya
[válaszok erre: #1384] [előzmény: (1381) bkata, 2009-10-29 16:44:29]
Törzstag
Eni79 adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Eni79


Tagság: 2008-08-26 15:01:03
Tagszám: #62954
Hozzászólások: 582
1378. Elküldve: 2009-10-29 15:29:21 [398.]

Lövésfélősség... Igen, ez a leggázabb egy vadászkutyánál. (Mondjuk ez idegrendszeri probléma, szal bár sokat lehet rajta javítani, de nem lesz 100%-os)

Figyelj. Tény, hogy nem szívlelem az ilyesmit. De nem ítélkezem, hiszen saját életed, saját döntésed. Ha a kutya életminősége jobb ott mint nálad lenne, ámen. Én egyvalamit tudok. Egyik kutyámtól sem tudnék megválni. És bár nehéz ügy ez, valahol Te is érzed, helytelen ilyet tenni... Hiszen a saját köveid zúdultak rád. Ettől nem vagy rossz ember... Csak én soha nem válnék meg kutyától azért, mert nem alkalmas egy adott feladatra.


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Magyar vizsla Fórum: Kutya
[előzmény: (1376) Freco, 2009-10-29 15:21:02]
Törzstag
Eni79 adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Eni79


Tagság: 2008-08-26 15:01:03
Tagszám: #62954
Hozzászólások: 582
1377. Elküldve: 2009-10-29 15:21:42 [399.]

Felelősnek felelős, abból a szempontból hogy jobb mintha kidobná az utcára, de az igazán felelős az lenne ha megfelelő helyről venne kutyát és akkor esetlegesen még garanciát is érvényesíthetne rá...

Egyébként Fácánkakas szavaiból annyi bizonyossá vált számomra, hogy Ő nem egy rutinos kiképző, hanem egy elsőkutyás. Akinek még nagyon sok tanulásra és alázatra van szüksége ahhoz hogy igazán értse, mit is jelent ez, úgy igazán...

Petinek igaza van. "Csupán vadászatra" felkészíteni (persze ezalatt most nem minőségi munkát értek) egy kutyát nem túl nagy feladat. Lövöm, esik, fussál hozzad. De egy igazi képzett kutya ennél sokkal többet tud. A gazdájával, a gazdájának, és a gazdájáért dolgozik. Örömmel.

Egy kérdés! Az, aki "használhatatlansága miatt" megválik a kutyájától (Értem h nem viszi vadászni ha alkalmatlan, na de akkor már el sem fér ott?) , mit fog tenni abban az esetben ha a kutya mondjuk sokévi munka után már használhatatlan lesz? Mert megöregszik, mert megsérül, bármi lehet... Akkor is elfogadható kitenni az otthonából? Ugyan... Ez szívtelenség. Alakulhat úgy az ember élete h kénytelen megválni a kutyájától. Elfogadom. De ez rendkívüli eset, és nem ez a normális. Főleg Fácánkakas mivel az elején vagy, lehet hogy csak Te leszel gyenge hozzá, hogy kihozd a maximumot abból a kutyából... Kérlek... Több alázatot. icon32.gif


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Magyar vizsla Fórum: Kutya
[előzmény: (1373) GaPéter, 2009-10-29 15:11:14]
Törzstag
Eni79 adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Eni79


Tagság: 2008-08-26 15:01:03
Tagszám: #62954
Hozzászólások: 582
1374. Elküldve: 2009-10-29 15:11:50 [400.]

carlkyrkup.jpg

icon77.gif icon77.gif icon77.gif


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Magyar vizsla Fórum: Kutya
[előzmény: (1369) Eni79, 2009-10-29 14:51:43]
Törzstag
Eni79 adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 Találatok száma: 582
    / 24 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.02924108505249 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail