Megnéztem K.H.L. képeit, hogy hátha már feltötte a tegnapi fotókat de sajna még nem.....viszont ezt a bombajó képet találtam! (remélem nem orrol meg rám, hogy elloptem ide)
Egy csomót haza kellett hoznom! Pedig szerintem fincsi lett,csak nem reklámoztam eléggé az lehetett a gond!
Na de legközelebb majd javítok a sütim kampányán!
Próbáltam itthon lefotózni Limpit a kupájával, hát nem lett százas de azért majd megmutatom....
Dióról kérek szépen ezer képet! A nagy bajnokról! Fantasztikus érzés lehetett Krizsócának bár ha jól tudom Ő már szinte mindent megnyert Dióval amit csak lehetett!
Én is meg voltam/vagyok vele elégedve!
Krizsócával beszéltük is tegnap, hogy mennyire szuper jellemek a tacsik és hogy a többi fajtát képesek maguk mögé utasítani ezzel a belső plusszal!
Fotó nem készült róla ugyan de az én méteres kalácsom receptje akövetkező:
Hozzávalók:
4 db tojás,
26 dkg porcukor,
10 evőkanál víz,
7 evőkanál étolaj,
26 dkg rétesliszt,
3/4 csomag sütőpor,
2 evőkanál kakaó
Krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor,
8 dl tej,
25 dkg sütőmargarin,
20 dkg porcukor
Máz:
10 dkg étcsokoládé,
2 kávéskanál étolaj
Elkészítés:
A tojások sárgáját jól kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, a rétesliszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kétfelé osztjuk, az egyik felébe két evőkanál kakaót és még egy evőkanál meleg vizet keverünk. Két nagy (28 cm hosszú) kizsírozott, kilisztezett őzgerincforma közül az egyikbe a sárga, a másikba a barna tésztát öntjük, és forró sütőbe toljuk, de sütés közben a tüzet mérsékeljük. Ha megsült, ezt tűpróbával ellenőrizzük /a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza/ deszkára borítjuk és ha kihűlt, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Újra összerakjuk úgy, hogy a krémmel egy barna szelethez egy sárgát ragasztunk, majd újra krém, barna tészta, krém sárga tészta… következik. A krémhez simára keverjük pudingport a tejjel, felfőzzük, kihűtjük, majd a cukorral kihabosított margarinnal összekeverjük. Az így összeállított kalácsot a vízfürdőn megolvasztott és az olajjal elkevert csokoládéval bevonjuk. Másnap ferdén szeleteljük, így szép tarka süteményt kapunk. A krémhez használhatunk másfajta pudingot is pl. puncsízűt.
Mi már hazaértünk szerencsésen!
Nagyon jól éreztük magunkat és örülök, hogy sok névhez köthetek ezentúl hús-vér embereket! Na és persze az is külön öröm, hogy együtt örülhettünk a kutyáink sikereinek!
Mégegyszer gratulálok mindenkinek és kérek sok sok képet!