Találatok száma: 271 üzenet |
|
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271
|
1174. Elküldve:
2008-08-13 13:45:37 |
[51.] |
A boríték neve az, hogy "nemtudom", mert otthon van, én meg nem vok otthon
De nem kell küldened, majd ha lesz valamid, megosztod velem is, jó?
dindi a nicknevem, csak anno tiszteletből a kutyám nevén regisztráltam, akit egy itteni fórumon mentettek és azt olyan hosszú kibetűznie másnak
Édes a Szörnyella Kb mint húgom havaneseje fürdetéskor
|
|
[válaszok erre: #1175]
|
[előzmény: (1173) davir, 2008-08-13 13:33:19]
|
|
Haladó |
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271
|
1169. Elküldve:
2008-08-11 11:53:11 |
[52.] |
Nem hiszem, mi lenne? Egy boríték oszt jóvan
|
|
[válaszok erre: #1170]
|
[előzmény: (1168) Husika, 2008-08-11 11:29:56]
|
|
Haladó |
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271
|
1165. Elküldve:
2008-08-11 09:04:58 |
[53.] |
Há' postán
|
|
[válaszok erre: #1168]
|
[előzmény: (1164) Husika, 2008-08-11 08:49:58]
|
|
Haladó |
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271
|
1163. Elküldve:
2008-08-10 14:47:53 |
[54.] |
Mehet?
|
|
[válaszok erre: #1164]
|
[előzmény: (1161) Husika, 2008-08-09 21:57:17]
|
|
Haladó |
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271
|
1162. Elküldve:
2008-08-10 14:47:27 |
[55.] |
Hol is az az említett cserelista?
|
|
|
Haladó |
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271
|
572. Elküldve:
2008-08-09 10:48:37 |
[56.] |
Találtam neked valamiket:
Gesztenyés omlett
Bevezető:
A gesztenyés omlett desszertként meglepő nevet kapott, hisz elég kevés édes omlett van, de ez egy közülük. Ideális ebédek mellé, de önmagában is fogyasztható.
Hozzávalók:
* 12 dkg natúr gesztenyemassza
* 12 dkg porcukor
* 1 csomag vaníliás cukor
* 2 tojás
* 60 dkg darált mandula
* olvasztott vaj vagy margarin a sütéshez
* a tetejére durvára vágott dió vagy mogyoró
Elkészítés:
A gesztenyét elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a tojássárgájával. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan a gesztenyés masszához keverjük. Kevés olvasztott vajjal megkent teflonban az egészet megsütjük, tálalás előtt durvára vágott dióval és mandulával megszórható a gesztenyés omlett.
Töltött kacsamell
Bevezető:
A töltött kacsamell egy egyszerűbben elkészíthető, mégis kiváló étel. Az eleinte nehezebb munka után nem igényel sok odafigyelést, csak néha kell meglocsolni, hogy még finomabb legyen.
Hozzávalók:
* 25 dkg natúr gesztenyemassza
* 1 evőkanál ételízesítő
* 1 teáskanál margarin
* 2 nagy kacsamell
* 20 dkg darált sertéshús
* 1 tojás
* 3-4 evőkanál tejszín
Elkészítés:
A kacsamelleket kicsontozzuk, megmossuk és szárazra töröljük. Óvatosan felfejtjük a bőrét, ide rakjuk majd a tölteléket.
A gesztenyéhez hozzáadjuk a darált húst, a tojást, megsózzuk, borsozzuk, beleöntjük a tejszínt és sima masszává összedolgozzuk. A sütőt 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A kacsamell fellazított bőre alá betöltjük a gesztenyés masszát, szépen megformázzuk, bedörzsöljük sóval, borssal, és tűzálló tálba fektetjük. Kevés vizet öntünk alá, befedjük alufóliával és kb. 45 percig pároljuk a sütőben. Levesszük a fóliát, 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat) mérsékeljük a hőt, a levével többször meglocsoljuk a pecsenyét és kb. 30 perc alatt szép piros-ropogósra sütjük. A töltött kacsamell párolt káposztával, burgonyapürével tálalandó.
Gesztenyével töltött kaliforniai paprika
Hozzávalók:
• olaj
• apróra vágott petrezselyem zöld
• őrölt fehérbors
• só
• 1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
• 15 dkg apróra vágott főtt/sült pulykamell
• 5 dkg főtt barnarizs
• 10 dkg natúr gesztenyemassza
• 1 db sárga kaliforniai paprika
• 1 db zöld kaliforniai paprika
Így készül:
Először a tölteléket készítsd el: 1 mokkáskanál forró olajon 1 mokkáskanál szójalisztet hevíts habzásig, majd 0,5 dl sovány tejjel forrald ki. Adj hozzá 10 dkg natúr gesztenyemasszát, 5 dkg főtt barnarizst, 15 dkg apróra vágott főtt vagy sült pulykamellet, 1 evőkanál apróra vágott vöröshagymát, ízlés szerinti mennyiségű sót, őrölt fehérborsot és apróra vágott petrezselyem zöldet, majd alaposan keverd át. A kaliforniai paprikákat csumázd ki és a gesztenyés töltelékkel töltsd meg. Tedd kissé kiolajozott hőálló tálba a megtöltött paprikákat és 0,5 dl vizet aláöntve, forróra előmelegített sütőben kb. 15 percig süsd.
Gesztenyével töltött csirkecomb
Hozzávalók: 10 csirkecomb, 4 db zsemle, 0,5 l tej, 25 dkg natúr gesztenyemassza, 3 db tojás, 2 cs petrezselyemzöld, ízlés szerint őrölt bors, őrölt fahéj, só
Elkészítése: A csirkecombokat mossa meg és sózza be. A zsemlét áztassa be a tejbe aztán jó alaposan csavarja ki. Adja hozzá a burgonyanyomón áttört gesztenyemasszát, az aprított petrezselymet, a tojást, kevés őrölt borsot és őrölt fahéjat, majd keverje össze alaposan. Ezt a tölteléket töltse a csirkecombok bőre alá. Kiolajozott tepsiben vagy olaj nélkül grillzacskóban, közepes hőmérsékletű, kb. 180 °C-os sütőben kell csak pirosra sütnie. Köretként mazsolás rizst vagy burgonyapürét javaslok a töltött csirkecomb mellé.
http://cukroskata.blogspot.com/2008/04/gesztenys-csokitorta.html
Ennyi
|
|
[válaszok erre: #573]
|
[előzmény: (571) skarma, 2008-08-09 07:54:20]
|
|
Haladó |
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271
|
1160. Elküldve:
2008-08-09 10:25:20 |
[57.] |
Akkor ez lehet, h csak nekem volt újdonság? Ritkán postázunk...
|
|
|
Haladó |
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271
|
1159. Elküldve:
2008-08-08 13:37:27 |
[58.] |
Aki nem tudná esetleg:
Ez a boríték biznisz úgy van Kedves Monopolista Magyar Postánál, hogy amiben először küldtem, sima A5ös méret, az erre, hogy beteszek dolgokat, nem alkalmas, nem postaszabvány...
Azt lehet venni náluk, különben 2x annyi a feladás ára sima borítékban. Bélyeg sem kell rá, bármikor felhasználható, tehát jó befektetés is
|
|
[válaszok erre: #1173]
|
[előzmény: (1148) mazsola13, 2008-08-07 17:06:23]
|
|
Haladó |
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271
|
1158. Elküldve:
2008-08-08 13:27:03 |
[59.] |
Na látod
Pedig én már mikorra megígértem... (irulpirul... )
|
|
|
[előzmény: (1157) Deedo, 2008-08-08 13:22:39]
|
|
Haladó |
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271
|
568. Elküldve:
2008-08-08 13:06:46 |
[60.] |
Én eszem kenyeret, de bevallom én simán megeszem anélkül is
|
|
|
[előzmény: (567) panettone, 2008-08-08 12:05:29]
|
|
Haladó |
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271
|
565. Elküldve:
2008-08-08 11:04:14 |
[61.] |
Vineta
3 padlizsán
2 dl olaj
1 tojássárga
mustár vagy citromlé
1 közepes fej lilahagyma
só
bors
A tojássárgát kikeverem kevés mustárral vagy citromlével és az olajjal, így saját készítésű majonézt kapok. Nem szabad cukrot tenni bele
A padlizsánokat megmosom és egészben hagyva megsütöm, mint a paprikát. Ha megsültek, hideg víz alatt meghámozom, beteszem a turmixgépbe a darabokra vágott hagymával, és összedolgozom. Ezután összekeverem a majonézzel, sóval és borssal ízesítem.
Friss kenyérrel isteni!!!
|
|
|
[előzmény: (561) panettone, 2008-08-07 23:08:46]
|
|
Haladó |
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271
|
560. Elküldve:
2008-08-07 21:43:12 |
[62.] |
Ha már a zakuszkánál tartunk: És vinetát szoktál-e csinálni?
|
|
[válaszok erre: #561]
|
[előzmény: (558) panettone, 2008-08-07 20:12:08]
|
|
Haladó |
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271
|
1155. Elküldve:
2008-08-07 19:39:24 |
[63.] |
Bocs, túl vagyok 2 mojiton, összevissza írok... Szóval örülök, nem örüéök
|
|
|
Haladó |
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271
|
1154. Elküldve:
2008-08-07 19:38:52 |
[64.] |
Örüéök a listának, lesz miből válogatni
Akkor én is összeírom, hogy mit tudnék (anyunál sok van évelő is ).
Össze kéne hozni egy találkát ősszel, oszt jól kicsereberélni mindent
|
|
|
Haladó |
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271
|
1153. Elküldve:
2008-08-07 19:37:05 |
[65.] |
MA MENT EL A BORÍTÉK!!!
Apát a földhöz tudnám vágni néha Az ő feladata volt... ma adta fel, addig hánykolódott a céges autóban......................................... De azért édi, hogy feladja
|
|
[válaszok erre: #1156 #1157]
|
[előzmény: (1147) Deedo, 2008-08-07 14:48:49]
|
|
Haladó |
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271
|
557. Elküldve:
2008-08-07 19:34:56 |
[66.] |
A morzsolgatááááááááááás!
|
|
[válaszok erre: #559]
|
[előzmény: (552) Deedo, 2008-08-07 14:46:29]
|
|
Haladó |
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271
|
1146. Elküldve:
2008-08-07 13:21:59 |
[67.] |
Ez:
|
|
[válaszok erre: #1161]
|
[előzmény: (1145) Husika, 2008-08-07 11:06:16]
|
|
Haladó |
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271
|
550. Elküldve:
2008-08-06 19:00:51 |
[68.] |
Valami hasonlót én is olvastam a közelmúltban... De úúúúgy utálom a morzsát csinááááni...
|
|
[válaszok erre: #552]
|
[előzmény: (547) Deedo, 2008-08-06 09:58:42]
|
|
Haladó |
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271
|
1144. Elküldve:
2008-08-06 18:54:41 |
[69.] |
Szeretném megérdeklődni, hogy kell-e valakinek kokárdavirág mag? Csak azért érdekelne, mert akkor nem várom meg, míg felmagzik, hanem kihúzkodom izibe
|
|
[válaszok erre: #1145 #1147 #1148]
|
|
|
Haladó |
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271
|
549. Elküldve:
2008-08-06 17:47:03 |
[70.] |
A sült paprika az nekem mááááás
Lesütöm lemezen a tűzhely lángján, vagy kint grillen, jóó feketére. Hideg víz alatt lehámozom még forrón, úgy könnyen ledobja a héját. A csutkája megmarad!! Aztán kiterítem egy lapos tálban csutkával kifelé napocska alakzatban, és sózom, fokhagymázom, olajozom, ecetezem mindkét felét. Ha áll 1-2 órát akkor finom, de sosem tudjuk kivárni
Pecsenye- vagy kacsazsíros kenyérrel isteni! A grillezéses alkalmak koronája!!!
Padlizsánt hasonló módon készítek, csak azt összeaprítva krémnek.
|
|
[válaszok erre: #558]
|
|
|
Haladó |
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271
|
1141. Elküldve:
2008-08-05 18:58:24 |
[71.] |
|
|
|
[előzmény: (1140) mazsola13, 2008-08-05 17:21:42]
|
|
Haladó |
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271
|
1139. Elküldve:
2008-08-05 16:31:45 |
[72.] |
Krisztinák, boldog névnapot!!!
|
|
[válaszok erre: #1142]
|
|
|
Haladó |
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271
|
546. Elküldve:
2008-08-05 16:26:03 |
[73.] |
A lisztbe forgatott hamma az a ropogós, nem? Amit a hot-dogba is tesznek
|
|
|
Haladó |
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271
|
1138. Elküldve:
2008-08-04 20:28:21 |
[74.] |
Most kapcsolok! Hogy mit csinátá?? Idevele!
|
|
|
[előzmény: (1136) mazsola13, 2008-08-04 14:31:01]
|
|
Haladó |
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271
|
1137. Elküldve:
2008-08-04 14:35:42 |
[75.] |
AZ!
|
|
|
[előzmény: (1135) mazsola13, 2008-08-04 14:23:56]
|
|
Haladó |
|
|