Találatok száma: 3698 üzenet |
|
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698
|
4377. Elküldve:
2008-08-15 10:18:35 |
[1276.] |
Hát én még nem tudtam választani .
|
|
|
[előzmény: (4368) Doszka, 2008-08-12 09:23:12]
|
|
Kiváló dolgozó |
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698
|
3134. Elküldve:
2008-08-14 09:26:01 |
[1277.] |
Látom találtatok végre egy jó foghatós ágdarabot
Tegnap bosszús voltam, ma örülök. Emlékeztek Bonóra, a tri "munka" colliera, akinek ide is felraktam a képét? Finnországban fajtagyőztes, BOG4 lett Szóval nemcsak okos meg üüüügyes!
Képek még nincsenek, de majd megérkeznek...
|
|
[válaszok erre: #3135 #3178]
|
[előzmény: (3130) aranylonci, 2008-08-13 22:54:59]
|
|
Kiváló dolgozó |
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698
|
119. Elküldve:
2008-08-13 15:01:23 |
[1278.] |
Inkább nem, mert megint fölmegy a pumpa. Arról van szó - azt hiszem neked már meséltem róla - aki "szépemlékű" fórumvitánk alkalmával oda lyukadt ki, hogy öröklődő betegségekre "nem szabad" szelektálni, merthogy akkor beszűkül a genetikai állomány.
Most épp az "éljen a merlexmerle párosítás" a témája.
|
|
[válaszok erre: #120]
|
[előzmény: (118) aranylonci, 2008-08-13 12:37:59]
|
|
Kiváló dolgozó |
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698
|
117. Elküldve:
2008-08-13 10:28:25 |
[1279.] |
Áh, csak kieresztem a gőzt. Ez a kis "okos" csajszi már régóta a bögyömben van, és most megint osztja az észt, mintha ő találta volna föl a spanyolviaszt, ráadásul fel sem tűnik neki, hogy enyhén ferdít a dolgokon.
De már nem állok le vitázni a fajtájával. Fárasztó és felesleges.
|
|
[válaszok erre: #118]
|
[előzmény: (116) Sonnyv, 2008-08-13 10:26:05]
|
|
Kiváló dolgozó |
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698
|
3445. Elküldve:
2008-08-13 10:18:04 |
[1280.] |
Mai jegeskávé
|
|
[válaszok erre: #3446]
|
|
|
Kiváló dolgozó |
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698
|
114. Elküldve:
2008-08-13 10:15:46 |
[1281.] |
amikor egyes magukat tenyésztőnek NEVEZŐ, null gyakorlattal, és elég szedett-vedett elméleti tudással rendelkező emberkék osztják az észt!
|
|
[válaszok erre: #115 #116]
|
|
|
Kiváló dolgozó |
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698
|
3380. Elküldve:
2008-08-09 17:28:50 |
[1282.] |
Plusz egy fő otthonmaradóként én is jelentkezem. Pedig szívesen nyaralnék, lehetőleg parlagfűmentes környezetben. ez a parlagfűnek szól.
|
|
[válaszok erre: #3381]
|
[előzmény: (3377) zsigil, 2008-08-08 16:45:35]
|
|
Kiváló dolgozó |
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698
|
1157. Elküldve:
2008-08-08 13:22:39 |
[1283.] |
És már meg is jött!
|
|
[válaszok erre: #1158]
|
[előzmény: (1153) Trufa/Rufus :), 2008-08-07 19:37:05]
|
|
Kiváló dolgozó |
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698
|
566. Elküldve:
2008-08-08 11:18:21 |
[1284.] |
És egy különlegesség.
Almás gesztenyetorta:
70 dkg savanykás almát meghámozunk, cikkekre vágjuk, és citromhéj, szegfűszeg, fahéj és koriander hozzáadásával kompótot készítünk.
30 g vaníliás pudingport, 3 tojássárgát tűzálló tálban kevés tejjel simára keverjük. 50 g cukrot kevés tejjel felforralunk, majd a tűzről levéve a pudingos keverékhez öntjük, gyors keveréssel sűrűre főzzük.
Csokoládés piskótalapra (kerek, lehet elősütött/vett is) burgonyanyomóval rányomunk 40 dkg gesztenyemasszát, erre ráhelyezzük a kihűlt almakompótot, majd a kihűlt vaníliakrémhez 300 g tejszínhabot, 10 g felolvasztott zselatint keverünk és ráöntjük az almaszeletekre. (Tortaforma karimáját érdemes körérakni.)
Hűtőbe tesszük. Tálaláskor díszíthetjük tejszínhabbal, babapiskótával.
Nagyon finom!
|
|
[válaszok erre: #570]
|
|
|
Kiváló dolgozó |
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698
|
564. Elküldve:
2008-08-08 11:03:35 |
[1285.] |
Nagymama almatortája:
2-3 kg almát meghámozunk, apróra vágjuk, és gazdagon kivajazott tepsibe szétterítjük. Meghintjük fahéjas cukorral, kevés vajat forgácsolunk rá, betoljuk a sütőbe. Mikor már puha, darabos diót és mazsolát szórunk rá, aztán 4-5 tojásból készített vizes piskótát rásimítunk a tetejére. Ha megsült, kicsitr hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk. Így felül lesz az lama. Kockákra vágva, tejszínhabal lehet tálalni.
Főzött vizes piskóta:
Tojásokat megmérjük, ahány dkg, annyi dkg cukor, és annyi dkg liszt, + mk. sütőpor, és ahány tojás, annyi ek. víz.
Tojássárgájához hozzáadjuk a vizet, tűzhely legalacsonyabb hőfokán addig kavarjuk, amíg nem fő. Hozzáadjuk a cukrot, tovább kavargatjuk. Kihűtjük,, ezután adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a felvert tojáshabot.
|
|
[válaszok erre: #567]
|
|
|
Kiváló dolgozó |
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698
|
563. Elküldve:
2008-08-08 10:57:23 |
[1286.] |
Almás püspökkenyér:
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. Így 50 dkg legyen. (Ne lédús almából!) Ehhez 30 dkg cukrot teszünk, habosra keverjük. Hozzáadunk 1 cs. sütőport, reszelt citromhéjat, kevés fahéjat, és tovább keverjük. 30 dkg lisztet, 5 dkg mazsolát, 5 dkg vágott diót keverünk hozzá, majd kikent-lisztezett püspökkenyérformába öntjük, tetejét fóliával befedjük. Előbb magasabb hőfokon sütjük kicsit, majd alacsonyabb hőfokon készre sütjük.
Megjegyzésként elmondanám, hogy nekem 1. le kellett venni a fóliát a tetejéről, mert nagyon nedves volt a tészta, 2. érdemesnek láttam felszeletelve visszatenni kicsit sütőbe szárítani. Szóval minél kevésbé lédús almából érdemes csinálni. (De nekem a sütőm se nagyon jó, szóval ne vegye el a kedveteket. Finom süti.)
|
|
[válaszok erre: #569]
|
|
|
Kiváló dolgozó |
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698
|
1156. Elküldve:
2008-08-08 10:48:23 |
[1287.] |
Nem baj, szerencsére nem romlandó!
|
|
|
[előzmény: (1153) Trufa/Rufus :), 2008-08-07 19:37:05]
|
|
Kiváló dolgozó |
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698
|
562. Elküldve:
2008-08-08 10:46:22 |
[1288.] |
Igazából a receptben robotgéppel készítik a morzsatésztát, lehet, hogy azért ír olvasztott vajat.
Mindjárt hozok almás recepteket.
|
|
[válaszok erre: #585]
|
[előzmény: (559) panettone, 2008-08-07 20:15:33]
|
|
Kiváló dolgozó |
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698
|
1147. Elküldve:
2008-08-07 14:48:49 |
[1289.] |
Kokárda az van, de olyan kéket mikor küldesz nekem?
|
|
[válaszok erre: #1149 #1153]
|
[előzmény: (1144) Trufa/Rufus :), 2008-08-06 18:54:41]
|
|
Kiváló dolgozó |
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698
|
553. Elküldve:
2008-08-07 14:47:32 |
[1290.] |
És mit kell csinálni ezekkel a hozzávalókkal?
|
|
[válaszok erre: #555]
|
[előzmény: (551) Bne, 2008-08-07 12:03:08]
|
|
Kiváló dolgozó |
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698
|
552. Elküldve:
2008-08-07 14:46:29 |
[1291.] |
Mi van abban utálnivaló?
|
|
[válaszok erre: #557]
|
[előzmény: (550) Trufa/Rufus :), 2008-08-06 19:00:51]
|
|
Kiváló dolgozó |
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698
|
547. Elküldve:
2008-08-06 09:58:42 |
[1292.] |
Tegnap sütöttem.
Bogyós morzsasüti:
Fél kg lisztből, 30 dkg megolvasztott vajból, 17,5 dkg cukorral, és egy citrom reszelt héjával (vagy 1 zacskó citromaromával) morzsatésztát gyúrunk.
A felét kivajazott tepsi aljára terítjük, közepes hőfokon, előmelegített sütőben 15 percet elősütjük.
Picit várunk, hogy hűljön, utána szétterítünk rajta fél kiló bogyós gyümölcsöt (én pl. szederrel csináltam ), és arra a következő túrókrémet kenjük.
15 dkg puha vajat 15 dkg cukorral, két citrom reszelt héjával (vagy 2 zacsi citromaromával) összedolgozzuk, egyenként 4 tojást keverünk bele, majd 3 ek vaníliás pudingport és 75 dkg túrót. Nagyon finom túrókrém lesz belőle, ezt elosztjuk a gyümölcsön, majd a tetejére rakjuk a megmaradt morzsatésztát, és kb. 3/4-1 óráig sütjük.
|
|
[válaszok erre: #550]
|
|
|
Kiváló dolgozó |
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698
|
5168. Elküldve:
2008-08-06 09:49:39 |
[1293.] |
Pulóvert.
|
|
|
[előzmény: (5167) zsigil, 2008-08-06 09:43:29]
|
|
Kiváló dolgozó |
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698
|
5165. Elküldve:
2008-08-05 15:06:30 |
[1294.] |
Készítheted a zsákokat...
|
|
[válaszok erre: #5166]
|
[előzmény: (5164) zsigil, 2008-08-04 16:53:55]
|
|
Kiváló dolgozó |
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698
|
5163. Elküldve:
2008-08-04 15:03:13 |
[1295.] |
Most váltja a szőrét felnőttre.
|
|
[válaszok erre: #5164]
|
[előzmény: (5162) zsigil, 2008-08-04 11:17:13]
|
|
Kiváló dolgozó |
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698
|
1133. Elküldve:
2008-08-04 10:18:03 |
[1296.] |
Én pedig csendben közlöm, hogy az a szöcske szerintem sáska. A szöcskének a csápjai hosszabbak a testénél, a sáskáknak nem.
|
|
|
[előzmény: (1129) stellabella, 2008-08-03 23:49:06]
|
|
Kiváló dolgozó |
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698
|
1132. Elküldve:
2008-08-04 10:13:05 |
[1297.] |
Én arra gondoltam, hogy egy vízcseppben azért is lehet pl. abró légbuborék, mert ugye a növényi sejtek is lélegeznek. Mondjuk részemről ez is csak tipp.
De most, hogy jobban megnézem ezeket a képeket, szerintem arról lehet szó, hogy felnagyítódik a levélfelület, esetleg nem azonos módon tapad a sejtekhez a víz, és ettől különbözni fog a fénytörés/visszaverés.
Kondacsipi, az első kettő
|
|
|
[előzmény: (1119) Trufa/Rufus :), 2008-08-03 20:58:01]
|
|
Kiváló dolgozó |
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698
|
536. Elküldve:
2008-08-02 15:59:03 |
[1298.] |
Nekem is van ma egy finom receptem. Én fagyasztott levelestésztából csináltam, de ha valakit érdekel az eredeti tésztája, majd megkeresem.
Szóval a felengedett, megfelelően kinyújtott tésztával kibélelek egy tepsit vagy tortaformát (előzőleg kikenem és kilisztezem kicsit, én iutt a kenéshez szalonnát használok). Úgy hogy pereme is legyen. Aztán kirakom brokkolival + paradicsommal (brokkolit lehet kicsit előfőzni, 5 percet, ha szívósabb fajta). Apróra vágott hagymát és kevés felkockázott húsos füstölt szalonnát jól összepirítok egy ek olajon - ezt ráterítem a zöldségek tetejére, majd az egészet bevonom sóval, borssal, szerecsendióval ízesített tejföl+tojás keverékkel. Be az előmelegített sütőbe, 200 fokon kb. 3/4-1 óra.
|
|
[válaszok erre: #537]
|
|
|
Kiváló dolgozó |
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698
|
3968. Elküldve:
2008-08-02 15:37:07 |
[1299.] |
Azok a placcsanósak
|
|
|
[előzmény: (3963) katamanó, 2008-08-01 22:38:41]
|
|
Kiváló dolgozó |
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698
|
502. Elküldve:
2008-08-01 16:29:20 |
[1300.] |
Csak nem lencsevégre kaptad Nessiet?
|
|
|
[előzmény: (501) umari, 2008-07-31 23:16:43]
|
|
Kiváló dolgozó |
|
|