Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9462661/0 Témák: 19011 Tagok: 112828 Legújabb tag: pebitech00 Online: (98/24
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 3 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 

sat vásárlók érdekvédelmi oldala

(üzenet: 52, Sat)
 

ugyan ez



Tagság: 2004-08-12 14:19:37
Tagszám: #12009
Hozzászólások: 47
2. Elküldve: 2005-01-04 18:57:43,

sat vásárlók érdekvédelmi oldala

[51.]

Végre egy jó téma :)

A skystar2 kártyámat én is kint -ill. e-bay vettem.
Én egy Nero6 alap licencet kaptam hozzá (azt hiszem 12.000 ft körűl van itthon). Az ára nekem is 20.000 volt.
A szomszédomé ledöglött szeptemberben -szintén e-bay-os. Már csak egy hó gari volt rá... Visszaküldte (ha jól emlékszem 4.000ft volt a posta kifelé, vissza nem kellett fizetnie) szó nélkül kapott egy újat -pedig (komolyan nem szándékosan) nem küldte vissza a távirányítót meg a ifravörös egységet, és avval együtt kapott újat!

Azt meg eladta együtt 6.500ft , így még nyert is rajta -he -he...
icon21.gif
Zöldfülű
ugyan ez adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


ne má



Tagság: 2005-01-04 11:15:52
Tagszám: #14883
Hozzászólások: 88
1. Elküldve: 2005-01-04 16:39:45,

sat vásárlók érdekvédelmi oldala

[52.]

Üdv mindenkinek!


Úgy gondolom, itt kén összegyűjteni azokat az információkat, melyekkel pénzt vagy fáradtságot takaríthatunk meg.

Ha a moderátorok egyetértenek, jó lenne, ha nem cenzúráznának. Persze ez csak álom, hiszen itt is van shop, melynek árai néha gorombák...

Viszont témanyitásként had kérjek egyet: Cégek; azok képviselői, és elfogult (mondjuk inkább: elvakult) vevői, kerüljék ezt a topikot -saját érdekvédelmükben vagy saját ajnározásukra nyissanak saját topikot!

Szóval már említették többen is, hogy pl. a SkyStar 2.6c kin ócsóbb mint idehaza.
Nos, én az ünnepek alatt megrendeltem egyet -ma de. érkezett meg.
Van a dobozban a kártyán kívül egy telepítő cd, egy alternatív programokat tartalmazó írt cd, egy ajándék DVD film, egy soros porti infravevő és egy távirányító -dettó ugyan az ami a Galaxis beltérikhez van (lepróbáltam, ugyan az).
Az egész házhoz szállítva volt összesen 19400ft.
Tehát spóroltam a kártyán kb.10000-t a távirányítón szintén (az itteni shop árakat tekintve, házhozszállítással).
Magyarán: a feléből megúsztam!
Ez azért durva, mert már itthon is hivatalos képviselete van a Technisat-nak. Következésképpen megközelítőleg ugyan annyiért illene árulni mint máshol az únióban.

Aztán, ma a kollégám nézett szét, asztali készülékek ügyében.
A M******x -nál van egy Illusionsat C3 nevű készülék. 28900ft az ára+ 4000körüli futárdíj.
Azt mondja rendeljük már meg...
Na mondom, csak türelem! Körbenéztünk a világhálón… Csodák csodája, kb. tíz perc alatt találtunk egy cseh céget, aki vállal egy év cseregaranciát (!) és postaköltséggel együtt 81 EUR áron elküldik -egy héten belül megjön.
A M******x mentségére mondom, hogy találtunk némi tájékozódás után egy dél-budai fazont, aki 52000ft áron árulja ugyan ezt, és egy csepelit is, aki 60000-t árulja!!!
Ettől függetlenül tisztességtelennek tartom a M******x árat, hiszen a csehek is kiskerben árulják! (De az első Lengyel oldalon amit megnéztem, sem kerül többe, mint 20000ft.)
Arányaiban kell megvizsgálni egy ker. hasznot. Ha az már a kisker ár 20%-t eléri -itt pl.50%- az bizony csúnya átverés!

A fentiek azért is érthetetlenek számomra, mert pl. egy forgató, vagy egy Dream szinte fillérre annyi náluk is mint kint.


Pl. a számítástechnikai piacon is ez volt pár éve, meg a digitális fényképezőgép piacon is. Ma már ezeket itthon -nem kapu alatt, hanem üzletben is megkapni annyiért, mint pl. Németországban.
Év végén vettem egy Minoltát itthon -igaz, nem az első boltban ahova beestem. A szomszédom ugyan ilyet vett Németországban karácsony előtt, mindössze két ezer forinttal olcsóbban... Ez korrekt!
Tehát csak óvatosan az itthoni kereskedőkkel!!!
Hát valami ilyesmit várnék ma már a sat piacon is 2005-ben.
Az ilyen Bt. szerű -kicsi törzstőkéjű kereskedelmi cégeket, akiknek jó része inkább kényszervállalkozó, mint kereskedő, vagy műszaki szakember- jó volna, ha felváltanák komolyabb cégek! -Menjenek el "dógozni" végre, hogy a mi munkával szerzett pénzünket ne lopják el! Adják át a helyüket a magasabb tőkével rendelkező, valódi kereskedőknek, hogy végre mi ie jól járjunk...

Szóval úgy tűnik -hogy neves gazdasági szakembereket idézzek- itt is érvenyesül a "tesco" szindróma... Felületesen megnéz pár terméket az ember -ha annak jó az ára ott veszi a többit is, pedig azon kaszál a kereskedő...
Pl. tuti, hogy egy 30000ft-os cuccból többet fognak eladni mint pl. Dream -ból a kereskedők -és "ügyesen" erre teszik a tisztességtelenűl magas hasznot...
Talán lassan el fognak tünni a sat piacról is azok a cégek a palettáról, akik folyamatosan tisztességtelen mértékű haszonkulccsal vernek át minket, és ebből élnek -elég jól...
Reménykedjünk!


Látom előre, hogy egyes cégek, most rögtön előjönnek a garival...
Hát,
1. Magam az ős idők óta műholdazgatok. Ez idő alatt, csak egyetlen készülékem romlott el két évnél előbb -amit anno a Betacomnál vettem és nem zárt csomagolás volt... Belenéztem mikor lehalt: bele volt már forrasztgatva -magyarán átb@sztak vele.
2. Az internetes vásárlást ma az unióban nagyon erősen védik -sokkal egyszerűbb a jogérvényesítés egy esetleges jogvita esetén, mint egy kis céggel kínlódni...

Egy példa: egy időben építettünk PC-t a testvéremmel -mindketten a gyerekünknek -ill. én az unokámnak.
Én kompletten megrendeltem egy cégtől e-bay -on Németországban. (Így 8000 olcsóbban jöttem ki, ami nekem sajnos már számít)
Mindkettőnknek gondja akadt.
Amit én rendeltem, annak a táp ventilátor csapágya elkezdett nagyon zenélni a harmadik napon -a tesóméba viszont elhalt az alaplap első nap.
Na, megkerestem a céget, hogy visszaküldeném a tápot... Két órán belül, nem e-mail feleltek hanem felhívtak telefonon! Elnézést kértek, kérték, hogy küldjem vissza az egész gépet, a vinyó kivételével.
Hétfői napon küldtem el, következő kedden ott volt az új gép. 15EUR postadíjamba került; viszont az új gépben is volt egy 80GB vinyó. A csomagban volt még egy amolyan bocsánatkérő levél, és tájékoztatás arról, hogy a gépben lévő vinyó , és rack a másiknak mai itt maradt ajándék. Ráadásul mindkettőn volt XP licensz recovery lemezzel és licensz matricával, ami önmagában újabb plusz 30000ft...

A tesóm: visszavitte az alaplapot az üzletbe ahol vette.
Kezdődött avval, hogy azt mondták, mivel nem ők szerelték össze a gépet, biztos szerelési hiba miatt romlott el -vegyen másikat. Na, őt sem ejtették a fejére (kettőnknek van fél tucat diplománk, köszönhetően a nemrég elhunyt édesapánk szigorának) kiverte a balhét...
Erre azt mondták hozza be az egész gépet -hazament érte (újabb benzin költség, parkolójegyek). Azt mondták megvizsgálják...
Ez egy hétbe tellett! Ekkor azt mondták rossz az alaplap, de a memóriák se valami jók -tesóm ekkor már ordított, hogy semmi közük hozzá, cseréljék ki az alaplapot és kész. Na, erre -újabb két óra alatt- telefonálgattak a központjukba, és a végén felvettek egy hosszú jegyzőkönyvet -közben a tesómnak lejárt a parkolójegye, mikuláscsomag 1700ft...
Ígérték, hogy egy héten belül kap másikat.
Egy hét elteltével az üzletben nem tudtak semmit...
Újabb hét múlva kapott egy új alaplapot, melynek típusa csupán néhány betűben (és persze majdnem 18000ft-ban) tért el a másiktól -nem is vette észre, hanem hozta hozzám, összerakni.
Na, nekilátok -mondom hol van a hardveres titkosító kulcs? Nuku!
Nézem a típusát -én se tudtam fejből- jónak tűnik. Telefon a cégnek, nem maradt -e valami a boltban -válasz nem.
Közben netről veszem le a friss bioszt és nézem a típust. Mondom húgomnak: ez nem olyan alaplap amit visszavittél! Nézem az árlistákat -na mondom, téged átvertek!
Vissza az üzletbe... Magyarázkodás, senki nem tud semmit...
Részünkről -ekkor már én is bementem- fenyegetés eltelik két óra -semmi. Kérem a panaszkönyvet -azt mondják nem tudják hol van mondom OK. Rögtön jövünk, addigra csináljanak valamit.
Kocsiba ültünk -a kerületi aljegyző az unokatesóm... Be a jegyzőhöz, mondom titkárnőt be, panaszt teszek egy üzlet ellen!
Utána vissza a boltba, még nem tudnak semmit, pedig közben már du. 16h-volt...
Mondom OK. Közöltem, hogy panaszt tettem a jegyzőnél, és az üzletet három napra be fogja záratni az önkormányzat, plusz bírság.
Ez meg is történt. A húgom pedig két hónap múlva kapta meg postán az eredeti alaplap árát! (A cég nevét azért nem írom, mert ez nem számtech topik. Csak annyit: az egyik legnagyobb, leg több üzlettel rndelkező cég -nem nehéz kitalálni...)

Szóval, így kell elájulni egy magyar garitól.
Ne dőljetek be neki!!! Ha valaki pl.vidéki, tuti nem tart tovább érvényesíteni a gart külföldre mint itt helyben pesten...

Tiétek a pálya -írjátok meg, ha valamit tudtok sokkal olcsóbban valahol, ill. ha egy cég árait drágáljátok!
Magam itt nem fogok senkivel vitát kezdeményezni, vagy folytatni -remélem Ti sem...
Inkább a valós tapasztalatokat írjátok meg -mindannyiunk okulására...
"Fikázni" nem érdemes a cégeket -elég, ha megírjátok, hogy valami aránytalanúl drága náluk, vagy más dologgal átvertek.
Ez önmagában minősíti őket, gorombáskodás nélkül is!
[válaszok erre: #3] (TÉMANYITÓ)
Kezdő
ne má adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 

sat vásárlók érdekvédelmi oldala

(üzenet: 52, Sat)
 
    / 3 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

SAT.HU Antenna Szakáruház

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.0042209625244141 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2023. E-mail