Főzés-sütés -receptek (üzenet: 1007, Hobbi) |
|
|
|
ákosvári
Tagság: 2006-05-19 10:27:38 Tagszám: #30721 Hozzászólások: 19394 |
132. Elküldve: 2006-11-16 11:11:08, Főzés-sütés -receptek
|
[876.] |
Sertéskaraj fokhagymás, konyakos, kakukkfüves csirkemájjal töltveHozzávalók:
1 kg csontozott sertéskaraj
só, bors
alufólia
Hozzávalók a töltelékhez:
0,5 kg csirkemáj
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 fej vöröshagyma apróra vágva
1 marék kakukkfű
1dl konyak
1 evőkanál vaj
só, bors
Elkészítés:A karajt szeljük le nagyjából egyforma vastagra (ha szépen mosolyogsz, ezt megteszi a hentes is). Ha ezzel megvagyunk, rakjuk folpak közé, és húsklopfolóval vagy a kés nyelével kalapáljuk egyforma vastagságúra. Mehet a só, bors, aztán pihi.
Készítsük el a tölteléket:
Futtassuk meg a vajon a vöröshagymát és a kakukkfüvet (kb. 5 perc), aztán mehet a fokhagyma. 2-3 perc, és indulhat a megtisztított csirkemáj. Közepes lángon megsütjük a májat. Ekkor tekerd fel a gázt maximumra, locsold meg konyakkal a májat, és gyújtsd meg. Amikor a láng kilobban, az egész mehet a turmixba. A kellemesen pépes tölteléket beletöltjük a karajba, és betekerjük alufóliába. Aztán mehet is a tepsibe.
30 perc, és kész...
JOMO&HONGCHA
TM PORTÁL - |
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
ákosvári
Tagság: 2006-05-19 10:27:38 Tagszám: #30721 Hozzászólások: 19394 |
131. Elküldve: 2006-11-16 11:09:03, Főzés-sütés -receptek
|
[877.] |
Csőben sült csirkefalatok
Hozzávalók:
• 60 dkg csirkemellfilé
• 2,5 dl tej
• mustár
• egy szál póréhagyma
• 25 dkg csiperkegomba
• 2-3 gerezd fokhagyma
• fél bögre aszalt sárgabarack
• fahéj, mustármag, currypor, liszt
• egy citrom leve
• 10 dkg sajt, margarin
Elkészítés:
A csirkemellet vágd fel csíkokra. Egy evőkanál mustárt keverj össze öt evőkanál tejjel, és áztasd meg benne a húsfalatokat.
A gombát tisztítsd meg és vágd cikkekre, a póréhagymát ujjnyi vastag karikákra, a fokhagymát törd át. A barackot öntsd le kevés forralt vízzel, hogy megszívja magát.
Egy nagyobb evőkanálnyi margarint forrósíts fel, és szórj bele egy-két evőkanál mustármagot, pirítsd addig, amíg szétpattogzik. Ekkor add hozzá a felszeletelt póréhagymát és a gombát. Pirítsd rövid ideig, majd szórd meg a fokhagymával. Egy evőkanál lisztet keverj össze egy-két evőkanál curryporral, egy kiskanál fahéjjal, és öntsd fel 2 dl tejjel. Egy serpenyőben hevíts fel egy nagy evőkanálnyi margarint, és pirítsd meg rajta a húst, keverd hozzá a barackot, a gombás pórét és a currys tejet. Kevergesd addig, amíg besűrűsödik. Ízesítsd sóval, borssal, kevés citromlével.
A zöldséges húst öntsd egy tűzálló tálba, szórd meg reszelt sajttal, és süsd készre úgy kb. 10-15 perc alatt.
JOMO&HONGCHA
TM PORTÁL - |
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Farkas Edit
Tagság: 2005-12-29 18:34:54 Tagszám: #25109 Hozzászólások: 232 |
130. Elküldve: 2006-11-15 16:04:42, Főzés-sütés -receptek
|
[878.] |
Nagyon finom a libából készült bármelyik étel.
Edit
|
| [válaszok erre: #133] |
[előzmény: (129) gingere, 2006-11-11 22:29:39] |
|
Haladó
|
|
gingere
Tagság: 2005-08-29 08:41:13 Tagszám: #21489 Hozzászólások: 1160 |
129. Elküldve: 2006-11-11 22:29:39, Főzés-sütés -receptek
|
[879.] |
Ha lenne gasztronómiai horoszkóp, abban alighanem liba lenne a november jele. Márton-nap táján sokfelé kerül az asztalra, néhol - mint például Noszvajon - külön ünnepséget is rendeznek ez alkalomból. Náluk például olyanokat sütnek, mint a kemencében sült liba aszaltszilvával. Persze kemence nélkül nehezebb az élet... Mit csinálhat az ember a városban, ami jó is, libás is, meg kemence se kell hozzá? Mondjuk egy egyszerű ludas kását.
Ginger-Lak
|
| [válaszok erre: #130 #145] |
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Tibbe
Tagság: 2005-02-12 21:20:19 Tagszám: #15831 Hozzászólások: 6890 |
128. Elküldve: 2006-11-07 11:59:06, Főzés-sütés -receptek
|
[880.] |
Egybesült hús:
Hozzávalók négy személyre:
50 dkg csontozott karaj, dió vagy oldalas
6-8 gerezd fokhagyma
2-3 dl húslé
25 dkg zsír
só, mustár, köménymag
Elkészítés:
A húst megspékeled fokhagymaszeletekkel, megsózod, bekened mustárral és 110-20 percig állni hagyod. Ezután a forró zsírban minden oldalról enyhén pirosra kapatod, majd rászórsz fél mokkáskanál köménymagot és felöntöd a húslével. Fedő alatt, lassú tűzön majdnem puhára párolod.
Ezután lesütöd zsírjára, többszöri forgatás mellett.
A húst meg lehet tölteni szárazkolbásszal, nagyon finom. Zsírja kenyérre kenve, lila hagymával vagy vékonyra szelt hideg sülthússal isteni. Legfinomabb zsírja az oldalasnak van!
Legjobb sült krumplival vagy "kiskocka" krumplival és párolt káposztával.
|
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
gingere
Tagság: 2005-08-29 08:41:13 Tagszám: #21489 Hozzászólások: 1160 |
127. Elküldve: 2006-11-06 19:18:59, Főzés-sütés -receptek
|
[881.] |
Ginger-Lak
|
| |
[előzmény: (126) gingere, 2006-10-30 18:14:00] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
gingere
Tagság: 2005-08-29 08:41:13 Tagszám: #21489 Hozzászólások: 1160 |
126. Elküldve: 2006-10-30 18:14:00, Főzés-sütés -receptek
|
[882.] |
Tök (jó) krémleves
só
bors
kb. 1 kg tök
2 közepes alma
5 dkg vaj
hagyma
kakukkfű
2 ek méz
narancslé
1/2 l húsleves
Megsütjük a tököt puhára, a hagymát a kakukkfűvel vajon megpároljuk, belekeverjük a mézet .
Felöntjük húslevessel, ebbe kerül a 2 alma amit puhára főzünk, és a lényeg a tök húsát beletesszük -mixerrel pürésítjük, egy kevés narancslével higítható és a végén frissen ráreszelt szerecsendióval tálaljuk ! Lehet még tejszínnel fokozni !
Ginger-Lak
|
| [válaszok erre: #127] |
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Tibbe
Tagság: 2005-02-12 21:20:19 Tagszám: #15831 Hozzászólások: 6890 |
125. Elküldve: 2006-10-29 18:10:25, Főzés-sütés -receptek
|
[883.] |
Cappuccino-s Muffin
Hozzávalók:
4 db tojás,
20 dkg cukor,
20 dkg margarin,
1 teáskanál fahéj,
2 evokanál kakaó,
3 evokanál cappuccino por,
20 dkg liszt,
1 csomag sütopor
Elkészítése
A tojásokat a margarinnal, a cukorral és a fahéjjal habosra keverjük. Majd az elozoleg összekevert lisztet, kakaót, sütoport és cappuccino port hozzáadjuk a masszához. 200 fokos sütoben 20 perc alatt kész.
|
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
tviti
Tagság: 2005-08-24 08:57:31 Tagszám: #21406 Hozzászólások: 2562 |
|
Kiváló dolgozó
|
|
gingere
Tagság: 2005-08-29 08:41:13 Tagszám: #21489 Hozzászólások: 1160 |
123. Elküldve: 2006-10-28 17:10:09, Főzés-sütés -receptek
|
[885.] |
ha még megvan a combocska ezt a receptet ismerem, nem tepsis de nagyooon fini:
kuktában pirítasz szalonna csíkokat , apróra vágott hagymát teszel rá majd a lesózott combit - ha nem férne be csontozva -, bőven szórjál rá tárkonyt, majorannát, vadfűszert, kakukkfüvet és 2-3 babérlevelet. Meglocsolod 2 dl vízzel és 2 dl vörösborral kukta lezár és a szuszogástól 50 perc. Addig elfogysztod a maradék borocskát!
Miután kiveszed a husit elkészíted a rozsdamártást: a kuktában maradt lébe keversz lisztet és tejfölt, folyamatosan kevergesd ne csomósodjon majd ráöntöd a felszeletelt husira;
vagy vadasan: tejföl helyett piros paprikával a fenti mutatvány. Eddigre felforósodott a sütő , jénaiba lefóliázva teszed 25-30 percre.
Almával is nyam nyam: gerezdekre vágott almákat a mártásra teszel erre a hús szeleteket fólia sütő.
Jó étvágyat !
Ginger-Lak
|
| [válaszok erre: #124] |
[előzmény: (122) pzs-szaggató, 2006-10-27 10:29:23] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
pzs-szaggató
Tagság: 2004-10-05 12:45:40 Tagszám: #13010 Hozzászólások: 74 |
122. Elküldve: 2006-10-27 10:29:23, Főzés-sütés -receptek
|
[886.] |
Sziasztok,
egy kb. másfél kilós gyönyörű szarvascombdarabot hogyan készítenétek el anélkül, hogy felvagdosnánk...én egészben, jénaiban vagy cserépedényben gondoltam, de mivel volna jó szerintetek?
Köszi
|
| [válaszok erre: #123] |
|
|
Kezdő
|
|
Tibbe
Tagság: 2005-02-12 21:20:19 Tagszám: #15831 Hozzászólások: 6890 |
121. Elküldve: 2006-09-29 17:05:26, Főzés-sütés -receptek
|
[887.] |
|
| |
[előzmény: (118) Ordogpirula, 2006-08-18 17:09:20] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
lhakhang
Tagság: 2005-03-23 22:43:07 Tagszám: #17030 Hozzászólások: 3124 |
120. Elküldve: 2006-08-29 01:53:05, Főzés-sütés -receptek
|
[888.] |
Üdv!
Még lesz egy jópár szép nyárutói napunk kellemesen hűvös esténk, lehet bográcsozni; én ilyen alkalmakra ajánlok egy általam többször kipróbált halászlevet
Jó étvágyat hozzá!
hv:
1,5- 2 kg vegyes hal, kisebb-nagyobb halak, köztük legyen törpeharcsa is!
15 dkg füstölt szalonna
2-3 fej hagyma
1 ek pirospaprika
2 krumpli
2-4 csöves paprika ( erős is legyen benne)
1 doboz sűrített paradicsom
A bográcsban megpirítom a felaprított szalonnát, jól kisütöm, két-három fej hagymát fonnyasztok meg benne. Szórok rá egy ek-nyi pirpspaprikát, elkavarom, gyorsan felöntötm 2-3 l vízzel. Az alaplevet ezután készítem: a lébe 3-5 ledarált apróhalat, vagy farkukat- fejület teszem, ezen kívül a krumplit és a sűrített paradicsomot is hozzáadom. Fél óráig főzöm. A krumplit széttöröm, a vizet pótlom. Mikor forrni kezd belerakom amár megsózott haldarabokat.
Lassan főzöm, óvatosan megkavarom néha, kóstolgatom, míg kész nem lesz!
"Ha nem lehetsz csillag az égen, légy világító lámpás egy kis szobában"
|
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Tibbe
Tagság: 2005-02-12 21:20:19 Tagszám: #15831 Hozzászólások: 6890 |
119. Elküldve: 2006-08-18 17:41:48, Főzés-sütés -receptek
|
[889.] |
Ez sem rossz! De most ettem zsíroskenyeret zöldpaprikával, így már nem vagyok annyira éhes!
|
| |
[előzmény: (118) Ordogpirula, 2006-08-18 17:09:20] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Ordogpirula
Tagság: 2003-05-24 23:33:13 Tagszám: #4573 Hozzászólások: 6891 |
|
Tibbe
Tagság: 2005-02-12 21:20:19 Tagszám: #15831 Hozzászólások: 6890 |
117. Elküldve: 2006-08-18 14:35:04, Főzés-sütés -receptek
|
[891.] |
Hű, de éhes vagyok
|
| [válaszok erre: #118] |
[előzmény: (116) Ordogpirula, 2006-08-18 08:04:52] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Ordogpirula
Tagság: 2003-05-24 23:33:13 Tagszám: #4573 Hozzászólások: 6891 |
116. Elküldve: 2006-08-18 08:04:52, Főzés-sütés -receptek
|
[892.] |
de,és meg is csináltam.....bár csak sima natúr sózott,borsozott tepsibensütött lett,de nagyon finom volt.
ÖP
PLS,napi1xkattide!THX!
Amstaff-Rescue ;
|
|
|
Tibbe
Tagság: 2005-02-12 21:20:19 Tagszám: #15831 Hozzászólások: 6890 |
115. Elküldve: 2006-08-17 13:06:30, Főzés-sütés -receptek
|
[893.] |
sokára a kérdésed után! Nem volt otthon hal?
|
| [válaszok erre: #116] |
[előzmény: (114) Ordogpirula, 2006-08-17 12:58:13] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Ordogpirula
Tagság: 2003-05-24 23:33:13 Tagszám: #4573 Hozzászólások: 6891 |
|
Tibbe
Tagság: 2005-02-12 21:20:19 Tagszám: #15831 Hozzászólások: 6890 |
113. Elküldve: 2006-08-16 20:39:57, Főzés-sütés -receptek
|
[895.] |
én is ezt kérdem
|
| [válaszok erre: #114] |
[előzmény: (112) Ordogpirula, 2006-08-16 17:07:13] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Ordogpirula
Tagság: 2003-05-24 23:33:13 Tagszám: #4573 Hozzászólások: 6891 |
|
he.za
Tagság: 2004-04-24 20:55:35 Tagszám: #10181 Hozzászólások: 3077 |
111. Elküldve: 2006-08-16 10:41:03, Főzés-sütés -receptek
|
[897.] |
Meggrillezed a halat. Fél fej fokhagymát és egy kevés zöldségzöldjét összeaprítasz, összekevered olivaolajjal és a halra kened! Isteni!
Ica
|
| |
[előzmény: (107) Ordogpirula, 2006-08-14 21:22:12] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Tibbe
Tagság: 2005-02-12 21:20:19 Tagszám: #15831 Hozzászólások: 6890 |
110. Elküldve: 2006-08-16 09:26:03, Főzés-sütés -receptek
|
[898.] |
Sokára találtál ide!
|
| [válaszok erre: #112] |
[előzmény: (109) Ordogpirula, 2006-08-16 09:20:33] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Ordogpirula
Tagság: 2003-05-24 23:33:13 Tagszám: #4573 Hozzászólások: 6891 |
|
Tibbe
Tagság: 2005-02-12 21:20:19 Tagszám: #15831 Hozzászólások: 6890 |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Főzés-sütés -receptek (üzenet: 1007, Hobbi) |
|
|
|
|