Főzés-sütés -receptek (üzenet: 1007, Hobbi) |
|
|
|
Angolmánia
Tagság: 2007-06-04 15:25:39 Tagszám: #45710 Hozzászólások: 6421 |
383. Elküldve: 2008-05-02 21:31:21, Főzés-sütés -receptek
|
[626.] |
Ezt még nem hallottam, így leírva tök finom lehet. Lehet kapni különböző ízesítéssel (magyaros...stb) de gondolom az nem olyan finom, mint amit te készítesz otthon, azt raksz bele amit szeretsz.
|
| [válaszok erre: #384 #385] |
[előzmény: (382) Trufa/Rufus :), 2008-05-02 20:57:39] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271 |
382. Elküldve: 2008-05-02 20:57:39, Főzés-sütés -receptek
|
[627.] |
Nem tudom, szeretitek-e a fűszervajat
Én tegnap csináltam egy adagot eképp:
1 natúr vaj, 1 csomó metélőhagyma, és fokhagymás só. Rettenet jó, most is azt falatozom, bár nem kéne
dindi
A tüskék fájhatnak, az emberek elhagyhatnak, a napfény ködbe burkolózhat. De soha nem maradsz barát nélkül, ha van egy kutyád!
T. O. B. B. C.
|
| [válaszok erre: #383] |
|
|
Haladó
|
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271 |
381. Elküldve: 2008-05-02 09:53:37, Főzés-sütés -receptek
|
[628.] |
Köszi
dindi
A tüskék fájhatnak, az emberek elhagyhatnak, a napfény ködbe burkolózhat. De soha nem maradsz barát nélkül, ha van egy kutyád!
T. O. B. B. C.
|
| |
[előzmény: (380) Angolmánia, 2008-05-01 22:15:25] |
|
Haladó
|
|
Angolmánia
Tagság: 2007-06-04 15:25:39 Tagszám: #45710 Hozzászólások: 6421 |
380. Elküldve: 2008-05-01 22:15:25, Főzés-sütés -receptek
|
[629.] |
Bárki csatlakozhat, vagyunk egy páran, akik néha, hébe-hóba felugrunk ide, hozunk recepteket vagy csak úgy beszélgetünk kajákról. Szívesen látunk téged is.
|
| [válaszok erre: #381] |
[előzmény: (379) Trufa/Rufus :), 2008-05-01 20:04:10] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271 |
379. Elküldve: 2008-05-01 20:04:10, Főzés-sütés -receptek
|
[630.] |
Sziasztok!
Csatlakoznék, ha nem bánjátok!
dindi
A tüskék fájhatnak, az emberek elhagyhatnak, a napfény ködbe burkolózhat. De soha nem maradsz barát nélkül, ha van egy kutyád!
T. O. B. B. C.
|
| [válaszok erre: #380] |
|
|
Haladó
|
|
skarma
Tagság: 2006-01-15 09:21:01 Tagszám: #25843 Hozzászólások: 5041 |
378. Elküldve: 2008-04-26 19:20:51, Főzés-sütés -receptek
|
[631.] |
nem mert meleg, nem túl forró olajban sütöm,..és papirtörölközőre szedem ki
Tibet Skar Ma
Kennel
|
| |
[előzmény: (375) Angolmánia, 2008-04-24 22:17:30] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Angolmánia
Tagság: 2007-06-04 15:25:39 Tagszám: #45710 Hozzászólások: 6421 |
377. Elküldve: 2008-04-25 17:18:32, Főzés-sütés -receptek
|
[632.] |
Tudom, én is úgy csinálom de mégis valahogy csak olajos.
Pl. régen a túróval töltött kiflit vagy zsömlét olajban sütötte anyukám, nem is nagyon volt keletje, én már úgy csinálom, hogy a kiflit van.cukros tejjel bedörzsölöm és vajazott tepsiben pár perc alatt ropogósra sütöm, egyáltalán nem ér olajhoz.
|
| |
[előzmény: (376) Deedo, 2008-04-25 09:10:33] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 |
376. Elküldve: 2008-04-25 09:10:33, Főzés-sütés -receptek
|
[633.] |
Csak mint a többi, olajban sütendő fánk, gondolom. Sütés után konyhai papírtörlőre kell tenni, az leitatja a felesleget.
|
| [válaszok erre: #377] |
[előzmény: (375) Angolmánia, 2008-04-24 22:17:30] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Angolmánia
Tagság: 2007-06-04 15:25:39 Tagszám: #45710 Hozzászólások: 6421 |
375. Elküldve: 2008-04-24 22:17:30, Főzés-sütés -receptek
|
[634.] |
Szia! Nem lesz túl olajos?
|
| [válaszok erre: #376 #378] |
[előzmény: (374) skarma, 2008-04-24 17:46:43] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
skarma
Tagság: 2006-01-15 09:21:01 Tagszám: #25843 Hozzászólások: 5041 |
374. Elküldve: 2008-04-24 17:46:43, Főzés-sütés -receptek
|
[635.] |
finomat tanultam
turófánk
3 tojás,só, cukor, 10 evőkanál liszt,késhegyni szodabikarbona,vaniliáscukor1/4 kg. turó
nagyon lassú tőzön sütni,..kanállal olajba szaggatva
ha nem teszel bele cukrot, csak sót, akkor sajttal szórd meg,..kb 10'
Tibet Skar Ma
Kennel
|
| [válaszok erre: #375] |
[előzmény: (373) Angolmánia, 2008-04-13 16:24:45] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Angolmánia
Tagság: 2007-06-04 15:25:39 Tagszám: #45710 Hozzászólások: 6421 |
373. Elküldve: 2008-04-13 16:24:45, Főzés-sütés -receptek
|
[636.] |
A cukkini szuper ötlet, köszi.
Ez a kehely is nagyon jól hangzik, főleg mert a rengeteg gyümölcs közül a kivi és az ananász az egyik nagy kedvencem.
|
| [válaszok erre: #374] |
[előzmény: (370) Deedo, 2008-04-13 11:48:04] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
skarma
Tagság: 2006-01-15 09:21:01 Tagszám: #25843 Hozzászólások: 5041 |
372. Elküldve: 2008-04-13 13:16:30, Főzés-sütés -receptek
|
[637.] |
köszi nekem is van,..
Tibet Skar Ma
Kennel
|
| |
[előzmény: (369) Deedo, 2008-04-13 11:35:59] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 |
371. Elküldve: 2008-04-13 12:46:30, Főzés-sütés -receptek
|
[638.] |
Ja, azt kifelejtettem, hogy a tejszínhez kell egy zacsi zselatinfix is (mert én nem szeretem használni). Én ehelyett 2 zacsi habfixálót raktam hozzá.
|
| |
[előzmény: (370) Deedo, 2008-04-13 11:48:04] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 |
370. Elküldve: 2008-04-13 11:48:04, Főzés-sütés -receptek
|
[639.] |
Hát szerintem variálj valami olyat, amit szerettek. Cukkini esetleg?
Jóllaksz az étel szagától?
Mai is hozok fini desszertreceptet, én tegnap csináltam meg. Nyamm!
4 személyre való.
Ananászos-kivis kehely:
6 kivinek levágod a héját, a húsát kisebb darabokra vágod, majd pépesíted (botmixer v. turmixgép). Kb. 3 ek. cukorral kicsit édesíted (ha szeretitek, méz is lehet ízlés szerint).
3 dl tejszínt habbá versz, 2/3-át összekevered a kivi 2/3-ával.
Desszertespoharakba vagy kelyhekbe a következő módon rétegezel.
Legalulra minden pohárba vízzel vagy gyümölcslével higított narancslikőrbe hempergetett 2-2db babapiskótát tördelsz. (Lehet más alkohol is, én pl. triple secet használtam, vagy gyereknek narancs/ananászlé).
Erre elosztva a poharakba 1 ananász (v. egy doboz konzerv) kis kockákra vágott húsa.
Erre jön a kivis tejszín.
Erre a kimaradt sima tejszín, és legfelülre díszítésnek a maradék kivipüré.
Behűtöd, hogy kicsit összeérjen, és utána ehető. A kivi miatt savanykás lesz. Finom, frissítő és egészséges gyümölcsös desszert, akár vendégeknek is gyorsan elkészíthető, kevés munkával. Azért ne túl tartalmas ebéd után kínáljuk!
|
| [válaszok erre: #371 #373] |
[előzmény: (368) Angolmánia, 2008-04-12 18:36:10] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 |
369. Elküldve: 2008-04-13 11:35:59, Főzés-sütés -receptek
|
[640.] |
Hát, mert gondolom mindenhol változó, milyen arányban keverik a mandulát meg cukrot, meg hogy milyet használnak, pl. mandulából. Nekem van valahol "hamis marcipán" receptem, ha érdekel, megkereshetem.
|
| [válaszok erre: #372] |
[előzmény: (367) skarma, 2008-04-12 16:27:05] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Angolmánia
Tagság: 2007-06-04 15:25:39 Tagszám: #45710 Hozzászólások: 6421 |
368. Elküldve: 2008-04-12 18:36:10, Főzés-sütés -receptek
|
[641.] |
Jaj, de jól hangzik! Gomba helyett mit lehetne még szerinted belerakni, mert nálunk nem megy a gomba. Jövő héten meg is csinálom, már unom a megszokott leveseket (bár én nem is szoktam enni, csak főzni ).
|
| [válaszok erre: #370] |
[előzmény: (366) Deedo, 2008-04-11 13:59:10] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
skarma
Tagság: 2006-01-15 09:21:01 Tagszám: #25843 Hozzászólások: 5041 |
367. Elküldve: 2008-04-12 16:27:05, Főzés-sütés -receptek
|
[642.] |
én kaptam hajdanában NDK-ból a Drezdai gyár készitette, az nem volt ennyire cukros
én se natur mandulára gondoltam,..és olyan igazi mandula ize volt,amit meg nyers marcipán cimen veszek, szinte cukor izű
én nagyon szeretem csak ugy natur enni,..sajnos ,..ezzel a félkilóssal amit emlitettem remekül lehet bevonni,..jól nyujtható
Tibet Skar Ma
Kennel
|
| [válaszok erre: #369] |
[előzmény: (365) Deedo, 2008-04-10 20:30:40] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 |
366. Elküldve: 2008-04-11 13:59:10, Főzés-sütés -receptek
|
[643.] |
Hozok egy fincsi és gyors tavaszi egytálétel receptet.
Tavaszi zöldségragu:
Két ek. olajon 3-5 percig pirítok 10-15 dkg gombát (a fejek nagyságától függően negyedelve, vagy még kisebbre darabolva). Hozzáteszek két zsenge, kockákra vágott karalábét, egy csomag ujjnyi darabokra vágott újhagymát, és kb. 15 dkg zöldborsót (fagyasztott lehet). Egy kicsit együtt sütöm őket, majd liszttel behintve megpirítom.
Ezután fölöntöm 2-3 dl vízzel és 1 dl főzőtejszínnel, ételízesítővel ízesítem, ízlés szerinti borsot, és tárkonyt teszek bele, majd fedő alatt megpárolom. Mikor már puha a karalábé, vágott petrezselyemzöldet keverek bele.
Jól illik hozzá a zsemlegombóc, azt is lehet petrezselyemmel-tárkonnyal készíteni. De csak simán kenyérrel is finom.
Ez a mennyiség étvágytól függően 3-4 személynek elég. Húskedvelők megbolondíthatják egy kis virslivel is.
Jó étvágyat!
|
| [válaszok erre: #368] |
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 |
365. Elküldve: 2008-04-10 20:30:40, Főzés-sütés -receptek
|
[644.] |
Merthogy a marcipánmassza őrölt mandula, meg cukor, meg...régen legalábbis rózsavíz volt még benne, ma nem tudom . Szóval cukor nélkül érdekes lenne.
|
| [válaszok erre: #367] |
[előzmény: (364) skarma, 2008-04-10 20:22:45] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
skarma
Tagság: 2006-01-15 09:21:01 Tagszám: #25843 Hozzászólások: 5041 |
364. Elküldve: 2008-04-10 20:22:45, Főzés-sütés -receptek
|
[645.] |
engem is érdekelne, csupán cukrozottat lehet kapni,
..lehet, hogy emiatt kapok,
de én legutóbb egy discont üzletben vettem a Nemzeti Hotel melett, 1/2 kg-os csomagolásban,..de van benne cukor
Tibet Skar Ma
Kennel
|
| [válaszok erre: #365] |
[előzmény: (363) Deedo, 2008-04-10 11:09:58] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 |
363. Elküldve: 2008-04-10 11:09:58, Főzés-sütés -receptek
|
[646.] |
Tudja valaki, hol érdemes nyers marcipánmasszát keresni?
|
| [válaszok erre: #364] |
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 |
362. Elküldve: 2008-03-30 19:44:00, Főzés-sütés -receptek
|
[647.] |
Én így szoktam meg...
|
| |
[előzmény: (361) skarma, 2008-03-29 13:55:14] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
skarma
Tagság: 2006-01-15 09:21:01 Tagszám: #25843 Hozzászólások: 5041 |
361. Elküldve: 2008-03-29 13:55:14, Főzés-sütés -receptek
|
[648.] |
én ugy nem szeretem,..az már teljesen más izvilág
Tibet Skar Ma
Kennel
|
| [válaszok erre: #362] |
[előzmény: (360) Deedo, 2008-03-29 11:05:34] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 |
360. Elküldve: 2008-03-29 11:05:34, Főzés-sütés -receptek
|
[649.] |
Én is így csinálom kb., kivéve a rumot. Én a töltelékekbe egy ek. lekvárt teszek még meg egy kis fahéjat.
|
| [válaszok erre: #361] |
[előzmény: (358) skarma, 2008-03-28 22:12:55] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
skarma
Tagság: 2006-01-15 09:21:01 Tagszám: #25843 Hozzászólások: 5041 |
358. Elküldve: 2008-03-28 22:12:55, Főzés-sütés -receptek
|
[650.] |
csak emlékezetből
1/2 kiló liszt
20 deka zsir,só,..eldörzsöl, bele,
3 tojássárga
egy evőkanál rum
3 evőkanál porcukor
tejben 2 deka élesztő
kanál tejfel
6 kiscipó 1 1 1/2 órás pihenés, majd kerekre nyujtod,..és a kereklapot 8 cikkre vágod,a széles részére egy jó kávéskanálnyi dió, vagy mák töltelék
2 oldalán a sarkot ráhajtod , hogy ne másszon ki a töltelék, és feltekered
töltelék: 20 -25 deka mák illetve dió darálva
kb 1 decinyi viz, diósba kevesebb,,felforralni azonos mennyiségű cukorral, bele a mák, vagy dió, tovább nem forral,..bele mazsola, reszelt citromhéjja, vaniliacukor, rum
ha a diós lágyabb lett tegyél bele, grizt, vagy zsrmlemorzsát, az összeszedi
megtöltve is pihenjen
tojássárgával 2x kenem, sütöm
én egy adagba kb 30 dekányi tölteléket teszek,..és mindig 2 adagot csinálok, nálunk inkább a mákos megy igy ezekszerint arányitom a tölteléket, ha meg kimarad, megy a mélyhűtőbe, valamire jó lesz,..a családot nem zavarja, hakireped a mákos, de inkább több tölelék legyen benne mint kevesebb,..lehet gesztenyével is tölteni,..de jól megkell izesiteni
a tészta inkább lágyabb legyen,könnyebb vele dolgozni, meg összenyomkodni,..soha se sikerül egyformára vágni a cikkeket
jó étvágyat, majd mesélj ha megsütötted
Tibet Skar Ma
Kennel
|
| [válaszok erre: #360] |
[előzmény: (357) évkó, 2008-03-27 20:42:07] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Főzés-sütés -receptek (üzenet: 1007, Hobbi) |
|
|
|
|