Főzés-sütés -receptek (üzenet: 1007, Hobbi) |
|
|
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271 |
433. Elküldve: 2008-05-18 22:42:38, Főzés-sütés -receptek
|
[576.] |
Akinek nincs kenyérsütője, azt el kell keserítenem, hogy kénytelen lesz kézzel bedagasztani... De nem nagy cucc, csak mióta van gépem, ez a gond is le van tudva
Ma ezt csináltam a vendégeknek:
Kuglófszeletkék, egyik oldalán sárgabarack befőtt, másik oldalán ananász darabok, tetjére tejszínhab és étcsokireszelék. Isteni könnyű édesség. A kuglóf olyan snassz lett volna
dindi
A tüskék fájhatnak, az emberek elhagyhatnak, a napfény ködbe burkolózhat. De soha nem maradsz barát nélkül, ha van egy kutyád!
T. O. B. B. C.
|
| |
[előzmény: (429) Deedo, 2008-05-18 16:58:45] |
|
Haladó
|
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271 |
432. Elküldve: 2008-05-18 22:35:06, Főzés-sütés -receptek
|
[577.] |
Naná! Kedvencem a szalonna-hagyma-sajt
dindi
A tüskék fájhatnak, az emberek elhagyhatnak, a napfény ködbe burkolózhat. De soha nem maradsz barát nélkül, ha van egy kutyád!
T. O. B. B. C.
|
| |
[előzmény: (430) Angolmánia, 2008-05-18 17:36:38] |
|
Haladó
|
|
Angolmánia
Tagság: 2007-06-04 15:25:39 Tagszám: #45710 Hozzászólások: 6421 |
431. Elküldve: 2008-05-18 17:37:25, Főzés-sütés -receptek
|
[578.] |
Nekem sincs kenyérsütő gépem, dagasztom amúgy régiesen.
|
| |
[előzmény: (429) Deedo, 2008-05-18 16:58:45] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Angolmánia
Tagság: 2007-06-04 15:25:39 Tagszám: #45710 Hozzászólások: 6421 |
430. Elküldve: 2008-05-18 17:36:38, Főzés-sütés -receptek
|
[579.] |
Köszi , erre az alapra pakolhatok amit akarok, gondolom.
|
| [válaszok erre: #432] |
[előzmény: (428) Trufa/Rufus :), 2008-05-18 13:33:14] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 |
429. Elküldve: 2008-05-18 16:58:45, Főzés-sütés -receptek
|
[580.] |
Na jó, és akinek nincs kenyérsütő gépe?
Egyébként én még a spenótos-fokhagymás pizzaalapot szeretem.
|
| [válaszok erre: #431 #433] |
[előzmény: (428) Trufa/Rufus :), 2008-05-18 13:33:14] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271 |
428. Elküldve: 2008-05-18 13:33:14, Főzés-sütés -receptek
|
[581.] |
Ez anyum receptje, sima kenyértészta:
(Digitális mérlegem van, tehát én pontosan mérem, de lehet kerekíteni)
Sorrendben, ahogy a gépbe pakolom bele:
3,2 dl langyos víz, 2,5 dkg élesztő, 6 ek olaj, 63 dkg liszt, 4 kiskanál (tk) só, 2 nagykanál (ek) cukor (ha mézzel kiváltod, vagy fele-fele akár, még fincsibb lesz)
Elindítom a gépet a sima kenyérsütésnél, bedagasztja, egyszer keleszti, megint dagaszt, és pont egy órával a bekapcsolás után leállítom.
Vagy sűrített paradicsomot keverek el vízzel, hogy elég híg legyen (ez az olcsóbb), vagy van ez a konzerv hámozott paradicsom paradicsomlében (ez a fincsibb), azt összepépesítem és elkeverem oreganoval. Ez lesz a szósz.
De csináltunk már tejfölös alapot is rá, tejfölbe zöld pestot kevertünk, a párom találmánya, az is nagyon ízletes lett, nem a mindig használt paradicsom.
De tudom ezt is ajánlani, nagyon sok receptet innen lopok! :D
http://olasz.grocceni.com/pizza.html
Jó próbálkozást és lakmározást!!!
dindi
A tüskék fájhatnak, az emberek elhagyhatnak, a napfény ködbe burkolózhat. De soha nem maradsz barát nélkül, ha van egy kutyád!
T. O. B. B. C.
|
| [válaszok erre: #429 #430] |
[előzmény: (427) Angolmánia, 2008-05-18 12:55:45] |
|
Haladó
|
|
Angolmánia
Tagság: 2007-06-04 15:25:39 Tagszám: #45710 Hozzászólások: 6421 |
427. Elküldve: 2008-05-18 12:55:45, Főzés-sütés -receptek
|
[582.] |
Holnap pizzát rendelt kiscsaládom gyerekrésze, leírnád a "mezei pizza" receptjét?
|
| [válaszok erre: #428] |
[előzmény: (426) Trufa/Rufus :), 2008-05-18 12:52:09] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271 |
426. Elküldve: 2008-05-18 12:52:09, Főzés-sütés -receptek
|
[583.] |
Nem bírom én az ilyen műűűűsoros főzést. Sosem voltam az a központi személy, nehezen viselem a szereplést :) Nekem az elégtétel, ha aki eszi a főztömet, látom, hogy ízlik, és jóérzéssel tölt ez el.
Ismerősömék itt voltak nálunk, kb. 1 hónapja, egy mezei pizzával vártam őket, a mai napig ha beszélünk, megköszöni "azt a fincsi pizzát" Mi ez, ha nem a legjobb elismerés??
dindi
A tüskék fájhatnak, az emberek elhagyhatnak, a napfény ködbe burkolózhat. De soha nem maradsz barát nélkül, ha van egy kutyád!
T. O. B. B. C.
|
| [válaszok erre: #427] |
[előzmény: (425) Angolmánia, 2008-05-17 21:46:33] |
|
Haladó
|
|
Angolmánia
Tagság: 2007-06-04 15:25:39 Tagszám: #45710 Hozzászólások: 6421 |
425. Elküldve: 2008-05-17 21:46:33, Főzés-sütés -receptek
|
[584.] |
Megnéztem: keserű. 40 % alkoholtartalmú likőr.
Ha ilyen nagy főzős vagy, miért nem jelentkeztél a Vacsoracsatá-ba? (Persze még akkor, amikor nem csak celebek voltak a résztvevők.)
|
| [válaszok erre: #426] |
[előzmény: (424) Trufa/Rufus :), 2008-05-17 21:42:11] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271 |
424. Elküldve: 2008-05-17 21:42:11, Főzés-sütés -receptek
|
[585.] |
Olajban el van az a paradicsom!!!
Az angostura pedig ez, én is innét a netről néztem ki:
http://www.koktelhuliganok.hu/cikk/angostura-_23.php
Szóval én is anélkül készítettem (nem tudom, amit ittam, abban volt-e ), és fini lett!
|
| [válaszok erre: #425] |
[előzmény: (422) Angolmánia, 2008-05-17 21:28:38] |
|
Haladó
|
|
Angolmánia
Tagság: 2007-06-04 15:25:39 Tagszám: #45710 Hozzászólások: 6421 |
423. Elküldve: 2008-05-17 21:29:28, Főzés-sütés -receptek
|
[586.] |
Mi az az Angostura?
|
| |
[előzmény: (421) Trufa/Rufus :), 2008-05-17 10:37:37] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Angolmánia
Tagság: 2007-06-04 15:25:39 Tagszám: #45710 Hozzászólások: 6421 |
422. Elküldve: 2008-05-17 21:28:38, Főzés-sütés -receptek
|
[587.] |
A lucullus paradicsomot most még nem lehet kapni, majd csak jóval később lesz. Elolvastam, de biztos nem fogom megcsinálni, mert soha nincs hely a fagyasztómban, nem valami nagy sajnos.
|
| [válaszok erre: #424] |
[előzmény: (420) Trufa/Rufus :), 2008-05-13 17:32:32] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271 |
421. Elküldve: 2008-05-17 10:37:37, Főzés-sütés -receptek
|
[588.] |
Hát én most a melegben ilyet kreáltam, nagyon frissítő! Az angosturát ki lehet hagyni nyugodtan...
Mojito-koktél
Hozzávalók
* Jégkockák
* 3 rész fehér rum
* 1 öntet Angostura
* 1 rész cukorszirup
* 3 rész szódavíz
* ½ lime leve
* 4 mentaág
Pohár:
Collins
Módszer:
Kitöltés
Alkohol%:
15% *
Elkészítés
Rakjuk a pohárba a mentaleveleket és öntsük hozzá a cukorszirupot. Morzsoljuk el a pohár aljában a mentát fakanál végével vagy teáskanállal.
Facsarjuk bele a lime-ot és töltsük fel a poharat félig jéggel. Adjuk hozzá a rumot és angosturát. Töltsük rá a szódavizet és óvatosan keverjük össze.
Rakjunk bele lime-szeletet és kínáljuk szívószállal.
dindi
A tüskék fájhatnak, az emberek elhagyhatnak, a napfény ködbe burkolózhat. De soha nem maradsz barát nélkül, ha van egy kutyád!
T. O. B. B. C.
|
| [válaszok erre: #423] |
|
|
Haladó
|
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271 |
420. Elküldve: 2008-05-13 17:32:32, Főzés-sütés -receptek
|
[589.] |
Hahó Háziasszonykák!
A következő dolgokat csak gyűjtögettem, még nem csináltam egyiket sem, de annak is el fog jönni az ideje hamarosan
Na akkor élvezzétek :
Napon szárított paradicsomok
Az egyik legősibb gyümölcs- és zöldségtartósító módszer a víztartalom csökkentése. Az aszalt - vagy ahogyan az olaszok nevezik: a napon szárított - paradicsomokhoz legjobb a szilva alakú, úgynevezett lukullusz paradicsomot választani.
A paradicsomokat vágjuk hosszában kétfelé, és tegyük őket egy papírral borított sütőlapra, a vágásfelületükkel felfelé. Szórjuk meg egy kis tengeri sóval, majd morzsoljunk rájuk oregánót, kakukkfüvet és majoránnát. Daráljunk rájuk borsot, és csorgassuk meg egy kis olívaolajjal.
A paradicsomokat eztán tegyük száraz, huzatos, napos helyre, majd pár nap elteltével, amikor már a felükre összeaszalódtak, tegyük befőttes üvegekbe. (Aszalhatjuk sütőben vagy radiátoron is: 60 fokon 8-10 óra alatt elkészülnek.) Tűzzünk melléjük egy-egy ág rozmaringot, kakukkfüvet és fokhagymát. Az üvegeket öntsük fel olívaolajjal, és zárjuk le jól. A szárított paradicsomot sajnos le kell fagyasztani, mert dunsztolás nékül megpenészedik a tetejük. Felhasználáskor csak ki kell kapni a mélyhűtőből amennyi kell, a maradék pedig visszatehető.
A szárított paradicsom nagyon finom ízesítője a tonhalas és paradicsomos tésztáknak, de különféle salátákra vágva is finom, ráadásul a pácoló olaja is felhasználható.
Feta sajtos kenyér cserépben
Hozzávalók:
50 dkg búzaliszt, 1 teáskanál só, 1 csomag szárított élesztő, 4 evőkanál olívaolaj, 1 maréknyi naponszárított paradicsom, 20 dkg kemény feta sajt, 1 csokor friss rozmaring
Elkészítése:
Tegyük dagasztótálba a lisztet, szórjuk rá a szárított élesztőt és a sót. Adjuk hozzá a durvára összevágott rozmaringot, csorgassunk rá három evőkanálnyi olívaolajat, majd kezdjünk hozzá a dagasztáshoz. Kis adagokban öntsünk hozzá langyon vizet, éppen annyit, hogy közepesen kemény kenyértésztát kapjunk.
Addig dagasszuk, amíg a kenyértészta az edény falától kezd elválni, után tegyük hozzá a kis darabokra felvágott, napon szárított paradicsomot.
Keverjük még egy percig, majd tegyük langyos helyre, takarjuk be tiszta konyharuhával és kelesszük kétszeresére.
Amikor a duplájára kelt, borítsuk ki egy liszttel meghintett deszkára, nyújtsuk ki, majd szórjuk rá az összekockázott feta sajtot. Hajtogassuk össze, is jól gyúrjuk át, hogy a feta jól elkeveredjen a kenyértésztában.
Béleljünk ki sütőpapírral tiszta virágcserepeket, osszuk a tésztát nyolc egyenlő részre, sodorjunk belőle kis cipókat, majd tegyük a cserépbe.
Tetejét szórjuk meg összetépkedett rozmaringlevelekkel, kelesszük még körülbelül 15-20 percig, majd tegyük előmelegített sütőbe. 180 fokon süssük 45-50 percig. Ha elkészült borítsuk ki a formából, és hagyjuk kissé kihűlni.
Jó szárítást-sütést és jó étvágyat hozzá!
dindi
A tüskék fájhatnak, az emberek elhagyhatnak, a napfény ködbe burkolózhat. De soha nem maradsz barát nélkül, ha van egy kutyád!
T. O. B. B. C.
|
| [válaszok erre: #422] |
|
|
Haladó
|
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 |
419. Elküldve: 2008-05-13 10:09:22, Főzés-sütés -receptek
|
[590.] |
Majd mesélj aztán, milyen lett! Kíváncsi vagyok...
|
| |
[előzmény: (417) Trufa/Rufus :), 2008-05-12 16:43:23] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271 |
418. Elküldve: 2008-05-12 16:44:14, Főzés-sütés -receptek
|
[591.] |
Azt mondják már nem ólmos a benzin, nem kell tartani tőle, de én sem merem a bodzát sem leszedni, csakis az erdőben
dindi
A tüskék fájhatnak, az emberek elhagyhatnak, a napfény ködbe burkolózhat. De soha nem maradsz barát nélkül, ha van egy kutyád!
T. O. B. B. C.
|
| |
[előzmény: (416) Angolmánia, 2008-05-11 15:27:00] |
|
Haladó
|
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271 |
417. Elküldve: 2008-05-12 16:43:23, Főzés-sütés -receptek
|
[592.] |
Nyamm!!!!
A dzsemet megcsináljuk anyummal :)
dindi
A tüskék fájhatnak, az emberek elhagyhatnak, a napfény ködbe burkolózhat. De soha nem maradsz barát nélkül, ha van egy kutyád!
T. O. B. B. C.
|
| [válaszok erre: #419] |
[előzmény: (415) Deedo, 2008-05-11 09:35:58] |
|
Haladó
|
|
Angolmánia
Tagság: 2007-06-04 15:25:39 Tagszám: #45710 Hozzászólások: 6421 |
416. Elküldve: 2008-05-11 15:27:00, Főzés-sütés -receptek
|
[593.] |
Én már csináltam ezt a csőben sült spárgát, eszméletlen finom, a családom mindig kérdezi, mikor lesz ismét. Nagyon jó, hogy írtad, mert teljesen elfelejtettem már, valamikor a közeljövőben meg fogom ismét csinálni. Tavaly szinte hetente készítettem, annyira bejött nálunk.
Itt van akácfa, de én sem merek belőle evés céljából szedni.
|
| [válaszok erre: #418] |
[előzmény: (415) Deedo, 2008-05-11 09:35:58] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 |
415. Elküldve: 2008-05-11 09:35:58, Főzés-sütés -receptek
|
[594.] |
Tavaszi receptek, szintén aktuálisak, nem csak az eper .
Fűszervajas pulykamell tejszínes spárgával:
Pulykamellszeleteket szépen kiklopfolni, megsózni. 4 szelethez kb. 5-5 dkg vajból, reszelt sajtból és vegyes zöldfűszerből, pl. friss petrezselyem, zellerlevél, kapor, + csipet só, kevert krémmel a szeleteket megkenni, felcsavarni. Zsineggel esetleg hústűvel rögzíteni, kevés olajon minden oldalon gyorsan megpirítani a göngyölegeket, majd kevés vízzel felöntve fedő alatt puhára párolni.
A megtisztított, kb. 2 centis darabokra felvágott spárgát kevés, csipet sóval+tk. cukorral ízesített vízben puhára főzzük, 1 ek. lisztet elkeverünk 1 dl tejszínben, ezzel besűrítjük a spárgát.
Mézes-citromos dresszinggel készített friss saláta illik még hozzá.
Egy egyszerű, gyors recept a
Csőben sült spárga:
A spárgát a szokott módon megtisztítjuk és megpároljuk. Ezután attól függően, mekkorák a szálak, 2-3masával vékony szelet sonkába göngyöljük őket, és ezeket sorban egymás mellé fektetjük tűzálló tálba, vagy ha kicsik a szálak és nagyon macerás külön bugyolálni, a tálat kibéleljük alulról sonkaszeletekkel, ezen elosztjuk a spárgát, majd újabb sonkaszeletekkel leborítjuk. A tetejére tojásból-reszelt sajtból készült keveréket öntünk, és sütőben aranybarnára pirítjuk.
A következő receptet nem tudom kipróbálni, mert erősen kételkedem a környéken fellelhető akácvirágok szennyezetlenségében, de hátha valaki kedvet kap hozzá.
Akácvirágdzsem:
50 dkg akácvirágot 10 percig hideg vízben áztatunk, utána friss vízzel leöblítjük, a virágokat a fürtökről lecsipkedjük, lábasba rakjuk. 1 citrom levét ráfacsarjuk, 50 dkg kristálycukrot rászórunk, fél dl vizet öntünk rá, és kis lángon, kevergetve 25-30 percig főzzük. Forrón üvegekbe töltjük, tetejükre két lap celofán közé késhegynyi tartósítószert szórunk, és az üvegeket lezárjuk. Szárazgőzben hagyjuk kihűlni.
Akácvirágot palacsintatésztában a bodzáéhoz hasonlóan sütni is lehet.
|
| [válaszok erre: #416 #417] |
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271 |
414. Elküldve: 2008-05-09 18:24:32, Főzés-sütés -receptek
|
[595.] |
A műanyag üveges is jó, asszem 150 Ft körül van, azért mondom a műa-t, mert most vmi ázsiai hetek vannak, és van 4-500ért ugyanaz...
dindi
A tüskék fájhatnak, az emberek elhagyhatnak, a napfény ködbe burkolózhat. De soha nem maradsz barát nélkül, ha van egy kutyád!
T. O. B. B. C.
|
| |
[előzmény: (413) Angolmánia, 2008-05-08 23:22:04] |
|
Haladó
|
|
Angolmánia
Tagság: 2007-06-04 15:25:39 Tagszám: #45710 Hozzászólások: 6421 |
413. Elküldve: 2008-05-08 23:22:04, Főzés-sütés -receptek
|
[596.] |
Holnap megyek pont oda, meg fogom nézni feltétlenül, köszi, hogy írtad.
|
| [válaszok erre: #414] |
[előzmény: (412) Trufa/Rufus :), 2008-05-08 23:12:09] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271 |
412. Elküldve: 2008-05-08 23:12:09, Főzés-sütés -receptek
|
[597.] |
Lidlben kapható, épp ma árazták le a felére Ha van a környéketeken, tudom ajánlani
Hát a wokot nem szabad elfelejteni, én most már a tojásos nokedlit is abban csináltam a múlt héten
Jó éjt!
dindi
A tüskék fájhatnak, az emberek elhagyhatnak, a napfény ködbe burkolózhat. De soha nem maradsz barát nélkül, ha van egy kutyád!
T. O. B. B. C.
|
| [válaszok erre: #413] |
[előzmény: (411) Angolmánia, 2008-05-08 21:21:58] |
|
Haladó
|
|
Angolmánia
Tagság: 2007-06-04 15:25:39 Tagszám: #45710 Hozzászólások: 6421 |
411. Elküldve: 2008-05-08 21:21:58, Főzés-sütés -receptek
|
[598.] |
Nagyon jól hangzik, de én még soha nem használtam szójaszószt (és wokom sincs, mindig készülök venni, csak elfelejtem ).
|
| [válaszok erre: #412] |
[előzmény: (409) Trufa/Rufus :), 2008-05-08 19:55:41] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271 |
410. Elküldve: 2008-05-08 19:58:14, Főzés-sütés -receptek
|
[599.] |
Várjuk a folytatást!!!
dindi
A tüskék fájhatnak, az emberek elhagyhatnak, a napfény ködbe burkolózhat. De soha nem maradsz barát nélkül, ha van egy kutyád!
T. O. B. B. C.
|
| |
[előzmény: (406) Deedo, 2008-05-08 10:54:46] |
|
Haladó
|
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271 |
409. Elküldve: 2008-05-08 19:55:41, Főzés-sütés -receptek
|
[600.] |
Nos a thai-tészta:
Én úgy csinálom, hogy csirkemellet nagyon vékony, hosszú csíkokra metélek, 10 percig szójaszószban kevés sóval pácolom és wokban jól odapirítom, kicsit süljön is oda, úgy finom... A szójaszósszal vigyázni, sós!
Aztán amit találok zöldséget: pl. bébicukkini, padlizsán, édes répa, lilahagyma, kelbimbó, gomba, káposzta, amit szeretsz és úgy gondolod illik hozzá, csinosan felmetélem azokat is (répát pl. gyufaszál méretűre, kelbimbót negyedbe stb) kevés olajon mindegyiket szintén megpirítom, nem párolom, hogy ropogós maradjon kicsit, és a végén összerottyantom kevés szójaszósszal. A zöldeket is egyenként, nehogy túl puha v. kemény maradjon valamelyik.
Főzök ki mellé tésztát, ezt is elkeverem kevés szójaszósszal, és egybekutyulom, átmelegítem a wokban kevés frissen őrölt borssal, és utánsózom, ha kell.
Ilyenkor a wok már sokszor kicsi, van hogy fél adagot melegítek össze, a másik felét akkor, ha ettünk, és mehet a jégre, melegítve is isteni.
Most vettem szezámolajat, azzal fogom megpróbálni. Imádjuk! Mindig változatos, mert sosem ugyanolyan
dindi
A tüskék fájhatnak, az emberek elhagyhatnak, a napfény ködbe burkolózhat. De soha nem maradsz barát nélkül, ha van egy kutyád!
T. O. B. B. C.
|
| [válaszok erre: #411] |
[előzmény: (404) Angolmánia, 2008-05-07 21:39:34] |
|
Haladó
|
|
Főzés-sütés -receptek (üzenet: 1007, Hobbi) |
|
|
|
|