Főzés-sütés -receptek (üzenet: 1007, Hobbi) |
|
|
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 |
583. Elküldve: 2008-10-22 15:04:43, Főzés-sütés -receptek
|
[426.] |
Azt a szomszédom felfűzi, és felakasztja az ablaka fölé füzérbe, és ott pár nap alatt megaszalódik. Kérdeztem, azt mondja, nem csöpög.
Nagyanyáink idejében kutya-macska még nemigen volt olyan lakásállat, mint most. Esetleg a macska, de ők annyira talán mégsem lopkodják el a gyümiket.
|
| [válaszok erre: #584] |
[előzmény: (582) dindi, 2008-10-22 11:22:33] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
dindi
Tagság: 2008-10-04 12:56:24 Tagszám: #64174 Hozzászólások: 3363 |
582. Elküldve: 2008-10-22 11:22:33, Főzés-sütés -receptek
|
[427.] |
Régi időkben nagyanyáink is a sparhelt tetején aszalták Radiátoron én narancskarikákat szárítottam karácsonyi díszítésnek, tényleg 1-2 nap elég volt hozzá.
|
| [válaszok erre: #583] |
[előzmény: (581) Deedo, 2008-10-21 14:25:37] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 |
581. Elküldve: 2008-10-21 14:25:37, Főzés-sütés -receptek
|
[428.] |
Hát ez nem biztató, ismerve a sütőmet. A radiátoros megoldás érdekes , bár gyanítom, a kutya lelopkodná, mielőtt megaszalódik.
|
| [válaszok erre: #582] |
[előzmény: (580) dindi, 2008-10-20 20:29:25] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
dindi
Tagság: 2008-10-04 12:56:24 Tagszám: #64174 Hozzászólások: 3363 |
580. Elküldve: 2008-10-20 20:29:25, Főzés-sütés -receptek
|
[429.] |
Szia!
Én még nem próbáltam, bár ideje lenne elkezdeni. Ezt találtam:
A tűzhelyen és a sütőben is lehet gyümölcsöt aszalni. A tűzhelyen történő aszaláskor a tűzhely felett elhelyezett rácsra tesszük a gyümölcsöt. Fa- vagy széntüzelésű kályhán is alkalmazható. A forró felszíntől legalább 10cm távolságra legyenek a gyümölcsök. A felszínről felfelé áramló levegő lassan csökkenti a gyümölcs nedvességtartalmát.
A tűhely belsejében, tepsiben is lehet gyümölcsöt aszalni. Ezek az aszalványok azonban nem a legjobb minőségűek. A legalacsonyabb fokozatra kell a sütőt beállítani, és az ajtaját résnyire nyitva kell hagyni. Egyszerűbb, ha a sütő légkeveréses, ha nem akkor óvatosan kell a gyümölcsöt forgatni, mivel könnyebben törhet.
Télen van aki a radiátoron aszalja a gyümölcsöket. Ehhez vékony szeletekre kell vágni a gyümölcsöt. 1-2 nap alatt kész az aszalvány.
"Egy kis tappancs ér kezedhez,
Egy kis szempár néz szemedbe.
Szavak nélkül ezt mondja ki:
"Soha nem hagylak el, gazdi!"
|
| [válaszok erre: #581] |
[előzmény: (579) Deedo, 2008-10-19 16:32:28] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 |
579. Elküldve: 2008-10-19 16:32:28, Főzés-sütés -receptek
|
[430.] |
Szokott valaki sütőben gyümölcsöt aszalni?
|
| [válaszok erre: #580] |
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271 |
578. Elküldve: 2008-08-30 19:12:12, Főzés-sütés -receptek
|
[431.] |
Kis latinost hoztam nektek mára:
Tortilla - hozzávalók 8 darabhoz:
* 10 dkg finomliszt
* 12 dkg finomra őrölt kukoricaliszt
* 1,5 dl melegvíz
* liszt a nyújtáshoz
* só, bors
Töltelék:
* 50 dkg főtt szárnyashús
* 10 dkg póré
* 10 dkg kígyó uborka
* 10 dkg kaliforniai paprika
* 10 dkg paradicsom
* 10 dkg kukorica
* 2 dkg vaj
* fél citrom leve
* 1 csomó metélőhagyma
* só, bors, chili
Csípős paradicsom szósz
* 5-6 érett paradicsom
* 1-2 chili paprika
* 1 nagy fej vöröshagyma
* 2-3 gerezd fokhagyma
* só, bors, kevés petrezselyem
Tzaziki kefírrel és tejföllel
* 3 dl kefír
* 1 pohár tejföl
* 2 kisebb kígyóuborka
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 evőkanál frissen facsart citromlé (kihagyható)
* tengeri só, frissen őrölt feketebors
-Tortilla elkészítése: Nagy tálban összekeverjük a kétféle lisztet. A közepébe mélyedést készítünk, fokozatosan hozzáadjuk a meleg vizet. Késsel kemény tésztát készítünk. Lisztezett felületen 3 percig gyúrjuk, vagy amíg sima lesz. A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk. Az adagokat lisztezett felületen 20 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Minden kört letakarunk műanyag fóliával, amíg a többit készítjük. Egy nagy, vastag aljú serpenyőt szárazon felforrósítunk. Beleteszünk egy tortillát. Amikor a széle kezd kissé felkunkorodni, megfordítjuk, és megsütjük a másik oldalát is. Mindkét oldalnak elegendő néhány másodperc. Ha a serpenyőben égni kezd a felesleges liszt, papírtörlővel kitöröljük.
-Töltelék elkészítése: Egy serpenyőben vajat olvasztok, abban megpárolom a karikákra vágott pórét, a paprikát, az uborkát, a kukoricát, az apróra vagdalt húst, és az apróra vágott paradicsomot. Megszórom sóval, borssal, apróra vágott snidlinggel és megöntözöm citromlével. A tortillákat ezzel a töltelékkel töltöm meg, feltekerem és egy kivajazott tűzálló formába teszem. 10 percre betolom a forró sütőbe. Forrón tálalom.
-Tzaziki elkészítése: Gyaluljuk apróra az uborkát, törjük össze a két fokhagymát. Jól keverjük össze a kefírt, tejfölt. Adjuk hozzá a fokhagymát, a citromot, sót, borsot, végül a lecsöpögtetett uborkát. Az egészet keverjük össze.
-Paradicsom szósz elkészítése: Ha pépesre szeretnénk készíteni, akkor a hozzávalókat egy turmixgépben összekeverjük, amennyiben darabosabb mártást készítünk, a hagymákat apróbbra vágjuk és az egészet villával összedolgozzuk.
Jó étvágyat!
dindi
A tüskék fájhatnak, az emberek elhagyhatnak, a napfény ködbe burkolózhat. De soha nem maradsz barát nélkül, ha van egy kutyád!
T. O. B. B. C.
|
|
|
Haladó
|
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271 |
577. Elküldve: 2008-08-19 21:58:44, Főzés-sütés -receptek
|
[432.] |
Köszi!
dindi
A tüskék fájhatnak, az emberek elhagyhatnak, a napfény ködbe burkolózhat. De soha nem maradsz barát nélkül, ha van egy kutyád!
T. O. B. B. C.
|
| |
[előzmény: (576) skarma, 2008-08-19 19:11:19] |
|
Haladó
|
|
skarma
Tagság: 2006-01-15 09:21:01 Tagszám: #25843 Hozzászólások: 5041 |
576. Elküldve: 2008-08-19 19:11:19, Főzés-sütés -receptek
|
[433.] |
finom is lehet, meg jól is néz ki
Tibet Skar Ma
Kennel
|
| [válaszok erre: #577] |
[előzmény: (575) Trufa/Rufus :), 2008-08-19 17:26:15] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271 |
575. Elküldve: 2008-08-19 17:26:15, Főzés-sütés -receptek
|
[434.] |
A hétvégén kifőzőcskéztem magam, és kitaláltam egy jó kaját
Indult úgy, hogy valami színes kaja (semmi köze a t.sco színes kajához ) kéne a fekete spagettihez. Ez egy tintahal tintájával színezett (nagyon enyhén, alig észrevehetően hal illata van, szinte nincs is) tészta. Úgyhogy összeválogattam lilahagymát, brokkolit, sárgarépát, csirkemellet és szalonnát. Ezeket egyenként odapirítottam wokban, az se baj, ha nem málik szét, sokkal fincsibb. Majd összeborítottam őket, lelottyintottam egy tejszínnel, mivel sűrű volt, egy deci húsleveskockából készült levet öntöttem rá (1/4 kocka), majd belenyomtam reszelt sajtot és összeforraltam.
És íme, ez lett a végeredmény:
dindi
A tüskék fájhatnak, az emberek elhagyhatnak, a napfény ködbe burkolózhat. De soha nem maradsz barát nélkül, ha van egy kutyád!
T. O. B. B. C.
|
| [válaszok erre: #576] |
|
|
Haladó
|
|
panettone
Tagság: 2007-06-06 10:08:52 Tagszám: #45758 Hozzászólások: 4477 |
574. Elküldve: 2008-08-09 13:07:27, Főzés-sütés -receptek
|
[435.] |
Gesztenyére nincs ötletem, de nézzétek csak mibe futottam a reggel. Nem mesze tőlünk van egy művház és ott készülnek valami bulira, íme az áldozati ökör:
Gazdikereső spánielek
KiruMami VATERÁS
<
|
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
skarma
Tagság: 2006-01-15 09:21:01 Tagszám: #25843 Hozzászólások: 5041 |
573. Elküldve: 2008-08-09 12:06:02, Főzés-sütés -receptek
|
[436.] |
köszi, nagyon rendes vagy, de az omlettbe az 60 deka mandula minek?
igen, ezeket döntően én is csinálom, sőt, volt egy receptem,..amit sajna nem tudom hová tettem,..ami sonka ananászkocka, sajt töltelékes vékonytejbeáztatott pulykamell göngyöleg,..gesztenyés masszába,beleforgatva,és egy komoly burkot képezett,na ennek a buroknak nem tudom a receptjét,..de azt igen kitől kaptam,..és bőolajba megsütni,majd ferdén vágni
és az egész franvciasalátával tálalva,és a tekercsek félbevágva
fantasztikusan jó volt,..csak a burokmasszánál nem tartottam be az arányokat pontosan,..ezért nem lett olyan szép,..de nagy sikere volt
olyan recept kéne, ....végy 60 deka gesztenyést,..stb,..
de fellelkesitettél,..kénytelen leszek vendégséget csinálni,..és az a kacsamelles remek dolog,..
köszi, köszi
Tibet Skar Ma
Kennel
|
| |
[előzmény: (572) Trufa/Rufus :), 2008-08-09 10:48:37] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271 |
572. Elküldve: 2008-08-09 10:48:37, Főzés-sütés -receptek
|
[437.] |
Találtam neked valamiket:
Gesztenyés omlett
Bevezető:
A gesztenyés omlett desszertként meglepő nevet kapott, hisz elég kevés édes omlett van, de ez egy közülük. Ideális ebédek mellé, de önmagában is fogyasztható.
Hozzávalók:
* 12 dkg natúr gesztenyemassza
* 12 dkg porcukor
* 1 csomag vaníliás cukor
* 2 tojás
* 60 dkg darált mandula
* olvasztott vaj vagy margarin a sütéshez
* a tetejére durvára vágott dió vagy mogyoró
Elkészítés:
A gesztenyét elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a tojássárgájával. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan a gesztenyés masszához keverjük. Kevés olvasztott vajjal megkent teflonban az egészet megsütjük, tálalás előtt durvára vágott dióval és mandulával megszórható a gesztenyés omlett.
Töltött kacsamell
Bevezető:
A töltött kacsamell egy egyszerűbben elkészíthető, mégis kiváló étel. Az eleinte nehezebb munka után nem igényel sok odafigyelést, csak néha kell meglocsolni, hogy még finomabb legyen.
Hozzávalók:
* 25 dkg natúr gesztenyemassza
* 1 evőkanál ételízesítő
* 1 teáskanál margarin
* 2 nagy kacsamell
* 20 dkg darált sertéshús
* 1 tojás
* 3-4 evőkanál tejszín
Elkészítés:
A kacsamelleket kicsontozzuk, megmossuk és szárazra töröljük. Óvatosan felfejtjük a bőrét, ide rakjuk majd a tölteléket.
A gesztenyéhez hozzáadjuk a darált húst, a tojást, megsózzuk, borsozzuk, beleöntjük a tejszínt és sima masszává összedolgozzuk. A sütőt 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A kacsamell fellazított bőre alá betöltjük a gesztenyés masszát, szépen megformázzuk, bedörzsöljük sóval, borssal, és tűzálló tálba fektetjük. Kevés vizet öntünk alá, befedjük alufóliával és kb. 45 percig pároljuk a sütőben. Levesszük a fóliát, 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat) mérsékeljük a hőt, a levével többször meglocsoljuk a pecsenyét és kb. 30 perc alatt szép piros-ropogósra sütjük. A töltött kacsamell párolt káposztával, burgonyapürével tálalandó.
Gesztenyével töltött kaliforniai paprika
Hozzávalók:
• olaj
• apróra vágott petrezselyem zöld
• őrölt fehérbors
• só
• 1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
• 15 dkg apróra vágott főtt/sült pulykamell
• 5 dkg főtt barnarizs
• 10 dkg natúr gesztenyemassza
• 1 db sárga kaliforniai paprika
• 1 db zöld kaliforniai paprika
Így készül:
Először a tölteléket készítsd el: 1 mokkáskanál forró olajon 1 mokkáskanál szójalisztet hevíts habzásig, majd 0,5 dl sovány tejjel forrald ki. Adj hozzá 10 dkg natúr gesztenyemasszát, 5 dkg főtt barnarizst, 15 dkg apróra vágott főtt vagy sült pulykamellet, 1 evőkanál apróra vágott vöröshagymát, ízlés szerinti mennyiségű sót, őrölt fehérborsot és apróra vágott petrezselyem zöldet, majd alaposan keverd át. A kaliforniai paprikákat csumázd ki és a gesztenyés töltelékkel töltsd meg. Tedd kissé kiolajozott hőálló tálba a megtöltött paprikákat és 0,5 dl vizet aláöntve, forróra előmelegített sütőben kb. 15 percig süsd.
Gesztenyével töltött csirkecomb
Hozzávalók: 10 csirkecomb, 4 db zsemle, 0,5 l tej, 25 dkg natúr gesztenyemassza, 3 db tojás, 2 cs petrezselyemzöld, ízlés szerint őrölt bors, őrölt fahéj, só
Elkészítése: A csirkecombokat mossa meg és sózza be. A zsemlét áztassa be a tejbe aztán jó alaposan csavarja ki. Adja hozzá a burgonyanyomón áttört gesztenyemasszát, az aprított petrezselymet, a tojást, kevés őrölt borsot és őrölt fahéjat, majd keverje össze alaposan. Ezt a tölteléket töltse a csirkecombok bőre alá. Kiolajozott tepsiben vagy olaj nélkül grillzacskóban, közepes hőmérsékletű, kb. 180 °C-os sütőben kell csak pirosra sütnie. Köretként mazsolás rizst vagy burgonyapürét javaslok a töltött csirkecomb mellé.
http://cukroskata.blogspot.com/2008/04/gesztenys-csokitorta.html
Ennyi
dindi
A tüskék fájhatnak, az emberek elhagyhatnak, a napfény ködbe burkolózhat. De soha nem maradsz barát nélkül, ha van egy kutyád!
T. O. B. B. C.
|
| [válaszok erre: #573] |
[előzmény: (571) skarma, 2008-08-09 07:54:20] |
|
Haladó
|
|
skarma
Tagság: 2006-01-15 09:21:01 Tagszám: #25843 Hozzászólások: 5041 |
571. Elküldve: 2008-08-09 07:54:20, Főzés-sütés -receptek
|
[438.] |
Szervusztok!
mélyhütőimet takaritottam,..és eszembejutott, hogy valamit kezdeni kellene többkiló natur gesztenyemasszámmal,..amit tavaly novemberben frissen -forrón vettem a gesztenyfeldolgozóba,..amikor hazahoztam szétraktam, 1/4 és 1/2 kilós csomagokba,..hogy majf csinálok gesztenyével töltött pulykamellet, meg ezt meg azt
egyszer vettem ki egy csomagot pürének,..de nem volt rumom, csak esszenciám,..és nem lett finom,..
ötlet, volna valami, ????
nagyon nyár van,..
gesztenytortát ilyenkor nem rakok össze, meg nem is sütök
Tibet Skar Ma
Kennel
|
| [válaszok erre: #572] |
[előzmény: (570) Angolmánia, 2008-08-08 22:39:37] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Angolmánia
Tagság: 2007-06-04 15:25:39 Tagszám: #45710 Hozzászólások: 6421 |
570. Elküldve: 2008-08-08 22:39:37, Főzés-sütés -receptek
|
[439.] |
Ez a gesztenyés szuper lehet, de idő- és munkaigényes, ezt tuti nem fogom megsütni.
|
| [válaszok erre: #571] |
[előzmény: (566) Deedo, 2008-08-08 11:18:21] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Angolmánia
Tagság: 2007-06-04 15:25:39 Tagszám: #45710 Hozzászólások: 6421 |
569. Elküldve: 2008-08-08 22:36:05, Főzés-sütés -receptek
|
[440.] |
Ezt sokat csináltam évekkel ezelőtt, most is megvan valahol a receptje, nagyon szeretjük, illetve csak a férjem és én, a gyerekeknek nem tetszik.
|
| |
[előzmény: (563) Deedo, 2008-08-08 10:57:23] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271 |
568. Elküldve: 2008-08-08 13:06:46, Főzés-sütés -receptek
|
[441.] |
Én eszem kenyeret, de bevallom én simán megeszem anélkül is
|
| |
[előzmény: (567) panettone, 2008-08-08 12:05:29] |
|
Haladó
|
|
panettone
Tagság: 2007-06-06 10:08:52 Tagszám: #45758 Hozzászólások: 4477 |
567. Elküldve: 2008-08-08 12:05:29, Főzés-sütés -receptek
|
[442.] |
Jujj ez szíven ütött! Érdemes vacakolni a vizs piskótával, talán nem rontana rajta a sima piskóta se? Nagyon tetszik ki fogom próbálni.
Vineta , akkor nem véletlenül volt ismerős! Sül is 4 db a sütőben, jó hogy eszembe juttatad. Majd lecsípek a zakuszkának szánt adagból. Egy bajom van vele, nem eszem kenyeret, de találok majd valamit hozzá mártogatni - max valami zőőődséget.
Gazdikereső spánielek
KiruMami VATERÁS
<
|
| [válaszok erre: #568] |
[előzmény: (564) Deedo, 2008-08-08 11:03:35] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 |
566. Elküldve: 2008-08-08 11:18:21, Főzés-sütés -receptek
|
[443.] |
És egy különlegesség.
Almás gesztenyetorta:
70 dkg savanykás almát meghámozunk, cikkekre vágjuk, és citromhéj, szegfűszeg, fahéj és koriander hozzáadásával kompótot készítünk.
30 g vaníliás pudingport, 3 tojássárgát tűzálló tálban kevés tejjel simára keverjük. 50 g cukrot kevés tejjel felforralunk, majd a tűzről levéve a pudingos keverékhez öntjük, gyors keveréssel sűrűre főzzük.
Csokoládés piskótalapra (kerek, lehet elősütött/vett is) burgonyanyomóval rányomunk 40 dkg gesztenyemasszát, erre ráhelyezzük a kihűlt almakompótot, majd a kihűlt vaníliakrémhez 300 g tejszínhabot, 10 g felolvasztott zselatint keverünk és ráöntjük az almaszeletekre. (Tortaforma karimáját érdemes körérakni.)
Hűtőbe tesszük. Tálaláskor díszíthetjük tejszínhabbal, babapiskótával.
Nagyon finom!
|
| [válaszok erre: #570] |
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271 |
565. Elküldve: 2008-08-08 11:04:14, Főzés-sütés -receptek
|
[444.] |
Vineta
3 padlizsán
2 dl olaj
1 tojássárga
mustár vagy citromlé
1 közepes fej lilahagyma
só
bors
A tojássárgát kikeverem kevés mustárral vagy citromlével és az olajjal, így saját készítésű majonézt kapok. Nem szabad cukrot tenni bele
A padlizsánokat megmosom és egészben hagyva megsütöm, mint a paprikát. Ha megsültek, hideg víz alatt meghámozom, beteszem a turmixgépbe a darabokra vágott hagymával, és összedolgozom. Ezután összekeverem a majonézzel, sóval és borssal ízesítem.
Friss kenyérrel isteni!!!
|
| |
[előzmény: (561) panettone, 2008-08-07 23:08:46] |
|
Haladó
|
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 |
564. Elküldve: 2008-08-08 11:03:35, Főzés-sütés -receptek
|
[445.] |
Nagymama almatortája:
2-3 kg almát meghámozunk, apróra vágjuk, és gazdagon kivajazott tepsibe szétterítjük. Meghintjük fahéjas cukorral, kevés vajat forgácsolunk rá, betoljuk a sütőbe. Mikor már puha, darabos diót és mazsolát szórunk rá, aztán 4-5 tojásból készített vizes piskótát rásimítunk a tetejére. Ha megsült, kicsitr hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk. Így felül lesz az lama. Kockákra vágva, tejszínhabal lehet tálalni.
Főzött vizes piskóta:
Tojásokat megmérjük, ahány dkg, annyi dkg cukor, és annyi dkg liszt, + mk. sütőpor, és ahány tojás, annyi ek. víz.
Tojássárgájához hozzáadjuk a vizet, tűzhely legalacsonyabb hőfokán addig kavarjuk, amíg nem fő. Hozzáadjuk a cukrot, tovább kavargatjuk. Kihűtjük,, ezután adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a felvert tojáshabot.
|
| [válaszok erre: #567] |
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 |
563. Elküldve: 2008-08-08 10:57:23, Főzés-sütés -receptek
|
[446.] |
Almás püspökkenyér:
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. Így 50 dkg legyen. (Ne lédús almából!) Ehhez 30 dkg cukrot teszünk, habosra keverjük. Hozzáadunk 1 cs. sütőport, reszelt citromhéjat, kevés fahéjat, és tovább keverjük. 30 dkg lisztet, 5 dkg mazsolát, 5 dkg vágott diót keverünk hozzá, majd kikent-lisztezett püspökkenyérformába öntjük, tetejét fóliával befedjük. Előbb magasabb hőfokon sütjük kicsit, majd alacsonyabb hőfokon készre sütjük.
Megjegyzésként elmondanám, hogy nekem 1. le kellett venni a fóliát a tetejéről, mert nagyon nedves volt a tészta, 2. érdemesnek láttam felszeletelve visszatenni kicsit sütőbe szárítani. Szóval minél kevésbé lédús almából érdemes csinálni. (De nekem a sütőm se nagyon jó, szóval ne vegye el a kedveteket. Finom süti.)
|
| [válaszok erre: #569] |
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 |
562. Elküldve: 2008-08-08 10:46:22, Főzés-sütés -receptek
|
[447.] |
Igazából a receptben robotgéppel készítik a morzsatésztát, lehet, hogy azért ír olvasztott vajat.
Mindjárt hozok almás recepteket.
|
| [válaszok erre: #585] |
[előzmény: (559) panettone, 2008-08-07 20:15:33] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
panettone
Tagság: 2007-06-06 10:08:52 Tagszám: #45758 Hozzászólások: 4477 |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Trufa/Rufus :)
Tagság: 2007-04-13 16:12:23 Tagszám: #43901 Hozzászólások: 271 |
560. Elküldve: 2008-08-07 21:43:12, Főzés-sütés -receptek
|
[449.] |
Ha már a zakuszkánál tartunk: És vinetát szoktál-e csinálni?
dindi
A tüskék fájhatnak, az emberek elhagyhatnak, a napfény ködbe burkolózhat. De soha nem maradsz barát nélkül, ha van egy kutyád!
T. O. B. B. C.
|
| [válaszok erre: #561] |
[előzmény: (558) panettone, 2008-08-07 20:12:08] |
|
Haladó
|
|
panettone
Tagság: 2007-06-06 10:08:52 Tagszám: #45758 Hozzászólások: 4477 |
559. Elküldve: 2008-08-07 20:15:33, Főzés-sütés -receptek
|
[450.] |
Én szeretek morzsolgatni. . . de nem mindig a tészta jut róla eszembe amúgy meg a teavajtól olyan pihe és puha lesz az ember keze, hogy ezért is megéri neki állni. Ha meg a süti jó lesz . . bár nekem ebben a receptben fura, hogy olvasztott vajat ír , én inkább hideggel indítanék, bár ahogy ég a kezem alatt amunka lehet hogy nincs jelentősége.
Gazdikereső spánielek
KiruMami VATERÁS
<
|
| [válaszok erre: #562] |
[előzmény: (557) Trufa/Rufus :), 2008-08-07 19:34:56] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Főzés-sütés -receptek (üzenet: 1007, Hobbi) |
|
|
|
|