Főzés-sütés -receptek (üzenet: 1007, Hobbi) |
|
|
|
Angolmánia
Tagság: 2007-06-04 15:25:39 Tagszám: #45710 Hozzászólások: 6421 |
659. Elküldve: 2009-02-11 22:04:56, Főzés-sütés -receptek
|
[351.] |
Minden reggel ezt a zabfalatot eszek , ismerem. Nem is gondoltam volna, hogy otthon is lehet ilyet csinálni.
|
| |
[előzmény: (658) dindi, 2009-02-11 17:01:11] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
dindi
Tagság: 2008-10-04 12:56:24 Tagszám: #64174 Hozzászólások: 3363 |
658. Elküldve: 2009-02-11 17:01:11, Főzés-sütés -receptek
|
[352.] |
hmm... a szomszéd nénim szokott sütni zabpelyhes kekszet, teljesen olyan, mint a Zabfalatok a Győritől. Ha ismeritek, tudjátok miről beszélek Én imádom, de a receptjét nem ismerem... elkérjem?
"Egy kis tappancs ér kezedhez,
Egy kis szempár néz szemedbe.
Szavak nélkül ezt mondja ki:
"Soha nem hagylak el, gazdi!"
|
| [válaszok erre: #659 #661] |
[előzmény: (657) Deedo, 2009-02-11 16:13:29] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 |
657. Elküldve: 2009-02-11 16:13:29, Főzés-sütés -receptek
|
[353.] |
Zabpelyhes recepteket ismertek?
|
| [válaszok erre: #658 #660] |
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
dindi
Tagság: 2008-10-04 12:56:24 Tagszám: #64174 Hozzászólások: 3363 |
656. Elküldve: 2009-02-10 18:53:23, Főzés-sütés -receptek
|
[354.] |
Kb, svábosan olyan rezgősre csinálják, nem tudom hogyan... de ismerem ezt a változatot is, szilvásgombóchoz, nudlihoz használatos
"Egy kis tappancs ér kezedhez,
Egy kis szempár néz szemedbe.
Szavak nélkül ezt mondja ki:
"Soha nem hagylak el, gazdi!"
|
| |
[előzmény: (655) Angolmánia, 2009-02-10 18:36:14] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Angolmánia
Tagság: 2007-06-04 15:25:39 Tagszám: #45710 Hozzászólások: 6421 |
655. Elküldve: 2009-02-10 18:36:14, Főzés-sütés -receptek
|
[355.] |
Meg kell főzni a krumplit, hagyni kell kihűlni és össze kell gyúrni tojással meg liszttel, majd gombócként megfőzni.
Nem tudom, hogy készül a knédli, csak a nevét ismerem és lehet, hogy amit te és én írtunk, az egy és ugyanaz.
|
| [válaszok erre: #656] |
[előzmény: (654) dindi, 2009-02-10 18:03:10] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
dindi
Tagság: 2008-10-04 12:56:24 Tagszám: #64174 Hozzászólások: 3363 |
654. Elküldve: 2009-02-10 18:03:10, Főzés-sütés -receptek
|
[356.] |
Az nálunk a knédli (ha jól tom... )
"Egy kis tappancs ér kezedhez,
Egy kis szempár néz szemedbe.
Szavak nélkül ezt mondja ki:
"Soha nem hagylak el, gazdi!"
|
| [válaszok erre: #655] |
[előzmény: (653) Angolmánia, 2009-02-10 17:54:49] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Angolmánia
Tagság: 2007-06-04 15:25:39 Tagszám: #45710 Hozzászólások: 6421 |
653. Elküldve: 2009-02-10 17:54:49, Főzés-sütés -receptek
|
[357.] |
Boltban vett, üveges lecsó ...egyáltalán nem fogok többet venni.
Holnap krumpligombóc lesz nálunk pörkölttel. Ismeritek a krumpligombócot?
|
| [válaszok erre: #654] |
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
dindi
Tagság: 2008-10-04 12:56:24 Tagszám: #64174 Hozzászólások: 3363 |
652. Elküldve: 2009-02-10 17:42:47, Főzés-sütés -receptek
|
[358.] |
Hoppá, Re: Angolmánia
"Egy kis tappancs ér kezedhez,
Egy kis szempár néz szemedbe.
Szavak nélkül ezt mondja ki:
"Soha nem hagylak el, gazdi!"
|
| |
[előzmény: (651) dindi, 2009-02-10 17:42:06] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
dindi
Tagság: 2008-10-04 12:56:24 Tagszám: #64174 Hozzászólások: 3363 |
651. Elküldve: 2009-02-10 17:42:06, Főzés-sütés -receptek
|
[359.] |
Boltban nem xoktam venni ilyesmit, mi mindig készítünk télire. Talán egy kis hagyma mellé őrült pirospaprika és sűrített paradicsom segíthet... egyébként passzolom
"Egy kis tappancs ér kezedhez,
Egy kis szempár néz szemedbe.
Szavak nélkül ezt mondja ki:
"Soha nem hagylak el, gazdi!"
|
| [válaszok erre: #652] |
[előzmény: (650) Deedo, 2009-02-10 12:11:34] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 |
650. Elküldve: 2009-02-10 12:11:34, Főzés-sütés -receptek
|
[360.] |
Na ezt nyugodtan kipróbálhatod, élesztő nélkül is puha, és nem is száraz.
Üveges lecsó, mármint boltban vett? Ahhoz nem tudok hozzászólni, mert olyat még sosem használtam. Meg ha fel kell javítani, akkor egyszerűbb már frissen csinálni rendes lecsót.
|
| [válaszok erre: #651] |
[előzmény: (649) Angolmánia, 2009-02-09 22:12:31] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Angolmánia
Tagság: 2007-06-04 15:25:39 Tagszám: #45710 Hozzászólások: 6421 |
649. Elküldve: 2009-02-09 22:12:31, Főzés-sütés -receptek
|
[361.] |
Anyukám pl. az olyan csörögét szereti, amiben nincs élesztő, ezáltal keményebb, ropogósabb.
Gyerekkoromban mindig az általa szeretett csörögét ettük, de aztán felfedeztem az élesztőset, nekünk ez jön inkább be és harmadnapra nálunk sem marad.
Üveges lecsóról mi a véleményetek? Mivel lehetne feljavítani?, mert szerintem nagyon vacak, pedig tettem bele hagymát is.
|
| [válaszok erre: #650] |
[előzmény: (648) Deedo, 2009-02-09 18:55:44] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 |
648. Elküldve: 2009-02-09 18:55:44, Főzés-sütés -receptek
|
[362.] |
másnap is harmadnap meg már nem lesz, viszont csinálhatok még egy adagot
|
| [válaszok erre: #649] |
[előzmény: (647) Deedo, 2009-02-08 18:44:46] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 |
647. Elküldve: 2009-02-08 18:44:46, Főzés-sütés -receptek
|
[363.] |
Jaja, ez egy alternatív recept, nagyon finom. A másnapi állagáról perpill még nem tudok nyilatkozni , de most ez is jó puha, ruganyos a tésztája.
|
| [válaszok erre: #648] |
[előzmény: (646) Angolmánia, 2009-02-08 17:51:38] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Angolmánia
Tagság: 2007-06-04 15:25:39 Tagszám: #45710 Hozzászólások: 6421 |
646. Elküldve: 2009-02-08 17:51:38, Főzés-sütés -receptek
|
[364.] |
Én élesztősen szoktam a csörögét és több tojással, nagyon jó puha lesz, még másnap is simán ehető. Imádjuk.
|
| [válaszok erre: #647] |
[előzmény: (645) Deedo, 2009-02-08 16:07:04] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 |
645. Elküldve: 2009-02-08 16:07:04, Főzés-sütés -receptek
|
[365.] |
Fini csöröge recept:
20 dkg liszt 10 dkg hideg vaj/margarin, 2 ek cukor, 1 ek. rum, 1 ek. tejföl, 1 tojás, jól összedolgozni, fél órára folpackba csomagolva hűtóbe tenni. Utána nyújtani és felvágni csöröge formára, kisütni. Utána bevonni 10 dkg porcukor + citromlé mázzal, vékony csíkokra vágott citrom-narancshéj darabkákkal megszórni.
Nyamm!
|
| [válaszok erre: #646] |
[előzmény: (644) Deedo, 2009-02-07 15:15:17] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 |
644. Elküldve: 2009-02-07 15:15:17, Főzés-sütés -receptek
|
[366.] |
Épp az a baj, hogy szerintem a recept nem jó.
Egyébként 6 dkg vajjal eldolgozol 10 dkg cukrot, hozzá egy citrom reszelt héját és levét, 2 tojás sárgáját, 2 ek. lisztet, 2,5 deci(!) langyos tejet, majd a tojások felvert habját. Kikent tűzálló tálba öntöd, a tálat egy vízzel töltött tepsibe állítod, 180 fokra előmelegített sütőben kb. fél órát sütöd (amíg barna kéreg nem lesz a felszínén, de nyitogatni nem szabad közben, mert összeesik).
A gondom vele a citrom leve (szerintem sok, bár függ a nagyságától-levesességétől), és a tej mennyisége. Ha ezt hozzáöntöm, akkor folyadék az egész, nem krém. Próbáltam szemre csinálni, de nem igazán jött össze, valahogy nem sült meg jól, az alja olyan krémszerű maradt, mint egy puding.
Ma viszont átdolgoztam rizsfelfújttá, így már fini lett!
|
| [válaszok erre: #645] |
[előzmény: (643) dindi, 2009-02-06 18:36:55] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
dindi
Tagság: 2008-10-04 12:56:24 Tagszám: #64174 Hozzászólások: 3363 |
643. Elküldve: 2009-02-06 18:36:55, Főzés-sütés -receptek
|
[367.] |
Még sosem...
esetleg vmi jó recept?
"Egy kis tappancs ér kezedhez,
Egy kis szempár néz szemedbe.
Szavak nélkül ezt mondja ki:
"Soha nem hagylak el, gazdi!"
|
| [válaszok erre: #644] |
[előzmény: (642) Deedo, 2009-02-06 16:08:30] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 |
642. Elküldve: 2009-02-06 16:08:30, Főzés-sütés -receptek
|
[368.] |
Szokott valaki citromfelfújtat csinálni?
|
| [válaszok erre: #643] |
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
dindi
Tagság: 2008-10-04 12:56:24 Tagszám: #64174 Hozzászólások: 3363 |
640. Elküldve: 2009-02-01 17:10:11, Főzés-sütés -receptek
|
[369.] |
Egy gagyibb márka...
Nekem így néz ki: http://www.argep.hu/product_364847.html
Boltban 2-3 ezerrel olcsóbban meg lehet kapni
"Egy kis tappancs ér kezedhez,
Egy kis szempár néz szemedbe.
Szavak nélkül ezt mondja ki:
"Soha nem hagylak el, gazdi!"
|
| |
[előzmény: (639) Deedo, 2009-02-01 16:24:48] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 |
639. Elküldve: 2009-02-01 16:24:48, Főzés-sütés -receptek
|
[370.] |
Ezek szerint élesben (evésben ) te sem ismered.
Az AFK mit takar?
|
| [válaszok erre: #640] |
[előzmény: (637) dindi, 2009-02-01 08:17:17] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
dindi
Tagság: 2008-10-04 12:56:24 Tagszám: #64174 Hozzászólások: 3363 |
638. Elküldve: 2009-02-01 08:18:09, Főzés-sütés -receptek
|
[371.] |
Kenyérsütő: nekem sima "ócska" AFK márkájú van, teljesen megfelel az igényeknek...
"Egy kis tappancs ér kezedhez,
Egy kis szempár néz szemedbe.
Szavak nélkül ezt mondja ki:
"Soha nem hagylak el, gazdi!"
|
| |
[előzmény: (635) Deedo, 2009-01-31 18:32:06] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
dindi
Tagság: 2008-10-04 12:56:24 Tagszám: #64174 Hozzászólások: 3363 |
637. Elküldve: 2009-02-01 08:17:17, Főzés-sütés -receptek
|
[372.] |
Én az ok.hu-t használom keresésre, én is abból vagyok ilyen okos :D Eszerint dorado v. dolphin fish azaz delfinhalnak hívják, de nem delfin...
Grillezik is.
Amit találtam az elkészítéséről:
"Az Újvilágban most nagyon népszerű mahi mahi halat lime-jalapeno paprikamártással, póréhagyma csíkokkal, vajas viola burgonyával szervírozzák."
itt egy recept:
LAZAC CEVICHE AVOKÁDÓVAL, KOKTÉLPARADICSOMMAL
ÉS MARINÁLT FEHÉRHAGYMÁVAL
(6-8 személyre)
500 g lazac filé
500 g mahi-mahi filé
5 lime leve
2 chili, magozva, apróra vágva
3 ek. friss koriander, apróra vágva
2 fehérhagyma, vékony karikákra szeletelve
2 közepes grapefruit
2 ek. olaj
1 avokádó
300 g koktélparadicsom, félbevágva
cukor
só
bors
Összeturmixoljuk a hagymát és két lime levét, cukrozzuk, sózzuk és 30 percre a hûtôbe tesszük. A halat 1x1 cm-es
kockákra vágjuk, forró vízzel blansírozzuk és hideg vízbe tesszük. Majd hozzáöntjük a maradék limelevet, hozzáadjuk
a chilit és egy kis sót, majd egy órára a hûtôbe tesszük. A grapefruitot meghámozzuk, gerezdekre szedjük
és megtisztítjuk. Felfogjuk a levét, és összekeverjük az olajjal. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadunk egy ek.
cukrot. Az avokádót meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a grapefruithoz, majd beledobjuk a
paradicsomokat, összekeverjük, végül hozzákeverjük a halat. A hagymás marináddal leöntve tálaljuk.
Ennyike
"Egy kis tappancs ér kezedhez,
Egy kis szempár néz szemedbe.
Szavak nélkül ezt mondja ki:
"Soha nem hagylak el, gazdi!"
|
| [válaszok erre: #639] |
[előzmény: (636) Angolmánia, 2009-01-31 18:57:36] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Angolmánia
Tagság: 2007-06-04 15:25:39 Tagszám: #45710 Hozzászólások: 6421 |
636. Elküldve: 2009-01-31 18:57:36, Főzés-sütés -receptek
|
[373.] |
mahi-mahi hal a Google szerint a Nagy hal ismeretterjesztő filmsorozat
én most hallottam erről először, úgyhogy passz, de valahogy az az érzésem, hogy dindi fog tudni valamit...
|
| [válaszok erre: #637] |
[előzmény: (635) Deedo, 2009-01-31 18:32:06] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Deedo
Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 |
635. Elküldve: 2009-01-31 18:32:06, Főzés-sütés -receptek
|
[374.] |
Na, akkor kérdések.
1. Mit érdemes csinálni a mahi-mahi nevezetű halfélével? Most láttam ilyet a hipermarketben, valami hawaii hal lehet (lazacot kerestem, az persze nem volt, ha keressük, sosincs).
2. Ajánljatok valami megbízható kenyérsütő gépet.
|
| [válaszok erre: #636 #638] |
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
dindi
Tagság: 2008-10-04 12:56:24 Tagszám: #64174 Hozzászólások: 3363 |
634. Elküldve: 2009-01-31 17:09:28, Főzés-sütés -receptek
|
[375.] |
Majd azért írd meg, hogy a fiacskád mit szólt
"Egy kis tappancs ér kezedhez,
Egy kis szempár néz szemedbe.
Szavak nélkül ezt mondja ki:
"Soha nem hagylak el, gazdi!"
|
| |
[előzmény: (633) dindi, 2009-01-31 10:32:09] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Főzés-sütés -receptek (üzenet: 1007, Hobbi) |
|
|
|
|