Grübedli
Tagság: 2004-02-05 20:32:59 Tagszám: #8539 Hozzászólások: 13417 |
147. Elküldve: 2009-07-10 22:56:42, Konyha-malackodjunk!
|
[76.] |
Goffry variációk
Idézet:
| 49758. ~°pindúr°~ Elküldve: Ma, 10:09:09
nem találtam meg az enyémet.
de itt van egy-kettő amit mások szoktak csinálni:
Édes goffry
25 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg cukor, 2 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 vaníliás cukor, 4, 5 dl víz, 50 dkg liszt, kis sütŐpor. ElŐször jól elkeverjük a vajat, cukrot és a tojásokat. Folyamatosan adjuk hozzá a többit. Hagyjuk pihenni és utána sütjük.
Finom goffry
25 dkg vaj, 20 dkg cukor, 3 tojás, 1 vaníliás cukor, 1 evŐkanál rum, 12, 5 dkg darált mandula, 35 dkg liszt, 1 dl víz, egy citrom leve, kis sütŐpor. A vajat, cukrot, vaníliás cukrot jól kikeverjük és folyamatosan hozzáadjuk a többi összetevŐt. Csak a tojások sárgáját adjuk elŐször hozzá és a végén a tojások felvert habját.
Goffry
5 tojás, 25 dkg cukor, 3 vaníliás cukor, 1 citrom héja, leve összekeverni, 2, 5 dl tej, 50 dkg rétesliszt, 1/2 sütŐpor. Az egészet összekeverni, 25 dkg margarinnal és ha még híg 1 kanál lisztet hozzákeverni. A nyers tésztát hűtŐben lehet néhány napig tárolni.
Hagyományos goffry
25 dkg vaj, 25 dkg cukor, 4 tojás, 12, 5 dkg liszt, 12, 5 dkg kukorica liszt, rum, vaníliás cukor, citrom héja, evŐkanálnyi citromlé. A vajat, cukrot, vaníliás cukrot jól kikeverjük és folyamatosan hozzáadjuk a többi összetevŐt. Csak a tojások sárgáját adjuk elŐször hozzá és a végén a tojások felvert habját.
Omlós goffry
20 dkg vaj, 16, 5 dkg cukor, 4 tojás, 35 dkg liszt, 1 vaníliás cukor, kis sütŐpor, 1, 25 dl víz, 1 evŐkanál rizspálinka. A vajat, cukrot, vaníliás cukrot jól kikeverjük és folyamatosan hozzáadjuk a többi összetevŐt. Csak a tojások sárgáját adjuk elŐször hozzá és a végén a tojások felvert habját.
Westfaliai goffry
20 dkg vaj vagy margarin, 7, 5 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 3-4 tojás, 15 dkg liszt, 1 csomag finomra vágott dió vagy mandula, 1 evŐkanál rum. A vajat, cukrot, vaníliás cukrot jól kikeverjük és folyamatosan hozzáadjuk a többi összetevŐt. Csak a tojások sárgáját adjuk elŐször hozzá és a végén a tojások felvert habját.
Sajtos goffry
20 dkg vaj vagy margarin, 4 tojás, 1/2 teáskanál só, 10 dkg liszt, 10 dkg kukorica liszt, 1/2 teáskanál sütŐpor, 1/2 csésze langyos víz, 2 evŐkanál darált sajt, paprika. Krémmé keverjük a vajat a tojásokkal. Hozzáadjuk a lisztet és a sütŐport, utána a vizet. A végén a többi hozzávalót. Rögtön sütjük. Adhatunk hozzá szeletelt paradicsomot, hagymát, paprikát, sonkát, gombát, stb.
Almás goffry
25 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg cukor, 4 tojás, 25 dkg liszt, 1 teáskanál sütŐpor, 10 dkg mandula vagy dió, 1, 25 dl tej vagy víz, vanília esszencia, 2-4 alma finomra vágva. A vajat, cukrot, vaníliás cukrot jól kikeverjük és folyamatosan hozzáadjuk a többi összetevŐt. Csak a tojások sárgáját adjuk elŐször hozzá és a végén a tojások felvert habját
Goffri:
125g vaj
100g cukor
1cs. vaniliás cukor
kikevered majd hozáteszel
2 db tojást
250 g lisztet
300 ml tej
fél csomag sütőport
csipet só
Kikevered, és mehet a sütőbe.
Ha rámával csinálod, sokkal ropogósabb, meg ha picit pihenteted a tésztát.
Sammy
| |
[Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2009-10-19 11:13:49]
|
| [válaszok erre: #149] |
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Győrfi Nóra
Tagság: 2007-07-29 21:43:43 Tagszám: #47525 Hozzászólások: 3331 |
146. Elküldve: 2009-07-07 12:42:26, Konyha-malackodjunk!
|
[77.] |
Boci-süti
1 tojás
11 evőkanál olaj
15 evőkanál liszt
11 evőkanál cukor
2,5 dl tej
2 evőkanál kakaó
1 kávés kanál szódabicarbona
Ezeket simára keverjük, tepsibe öntjük. (ajánlom hogy vagy papírt, vagy egy pici vajat zsemlemorzsával tegyünk a tepsi aljába, mert nem nagyon ragad le, de biztos ami biztos)
25 dkg túró
1 tojás
1 evőkanál búzadara
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál cukor
1 citrom héja
Összekeverjük, és a tészta tetejéra kanállal rádobáljuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 20-25 percig sütjük, az ajtót nem szabd kinyitni addig!
Nagyon nagyon finom, nekem már kettővel kell sütnöm egyszerre, hogy elég legyen.
"A kutya az ember legjobb barátja: Nem ad tanácsokat, nem kér kölcsön és nincs rokonsága. " [Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2009-10-19 11:13:13]
|
| [válaszok erre: #148] |
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Grübedli
Tagság: 2004-02-05 20:32:59 Tagszám: #8539 Hozzászólások: 13417 |
145. Elküldve: 2009-06-30 17:41:52, Konyha-malackodjunk!
|
[78.] |
Kifli felfújt
Hozzávalók:
8 db szikkadt kifli
8 dl tej
5 egész tojás
3 db vaníliás cukor
20 dkg cukor
15 dkg vaj (én Ráma margarint használtam)
Elkészítés:
A szikkadt kiflit felkarikázom, a tejet annyira meglangyosítom, hogy a
vaj felolvadjon benne.
Utána a tojás sárgáját, melyet előtte habosra kikevertem a cukorral, összekeverem a langyos tejjel.
A tojás fehérjét kemény habbá verem, s összekeverem szintén a tejjel.
Egy kivajazott tepsibe sorba lerakom a kiflikarikákat, majd meglocsolom a tejjel.
Utána lerakom a következő sort.
Addig csinálom, míg el nem fogy.
Bemelegített sütőbe teszem, s ha a teteje kicsit megpirult, akkor kiveszem.
Jó étvágyat hozzá.
|
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
~°pindúr°~
Tagság: 2006-08-16 16:03:17 Tagszám: #33778 Hozzászólások: 802 |
144. Elküldve: 2009-06-29 15:24:45, Konyha-malackodjunk!
|
[79.] |
ez is nlcről lopott recept
EGYSZERŰ KIFLI: /halawa/
Hozzávalók :
50 g élesztő .
50 g margarin
5 dl tej ,
1 teáskanál só ,
1 evőkanál cukor , és
12-13 dl simaliszt , ( búzaliszt),
egy tojás ( a lekenéshez)
A margarint felmelegítem és bele a tejet, összekeverem az egészet az élesztővel, cukorral és sóval ( figyelem, nehogy leforrázd az élesztőt, meg kell várni a 37 fokot kb ) Mikor ez megvan összedolgozom a liszttel szépre-egyenletesre és hagyom 30 percet pihenni nem huzatos helyen. Közben beindítom a sütőt (nekem villany van 225 fok ra teszem alul-felül) Aztán mikor kész a kelesztés, akkor csinálok a tésztából 3 labdácskát, és kinyújtom kerekre, mint egy pizzát és négyfelé vágom mint, egy tortát és a szélesebb felénél befelé hajtogatom kifli alakúra. Egy pizzából lesz 4 db (lehet kisebbeket is csinálni , de akkor oda kell figyelni a sütésnél, és hát kisebb lesz ) Sütőlapra teszem, megkenem a tojással, megsütöm. Ennyi az egész, nálunk nagyon szeretik , egyszerű és nagyon finom.
én csináltam sajtosat is
Sammy
Bosco béjbi
"Ha valakit igazán szeretsz azt luxus elengedni"
|
|
|
Törzstag
|
|
~°pindúr°~
Tagság: 2006-08-16 16:03:17 Tagszám: #33778 Hozzászólások: 802 |
143. Elküldve: 2009-06-29 15:21:54, Konyha-malackodjunk!
|
[80.] |
ezt még az nlc-ről nyúltam:
Kakaós csiga/Snöcy
45 dkg liszt,
10 dkg margarin,
1 tojássárgája ,
2,5 dkg élesztő,
2 dl tej,
3-4 dkg cukor,
só
Élesztőt a tejben cukorral felfuttatni,összekeverni a többi hozzávalóval,
20 perc dagasztás,1 óra kelesztés.
Kinyújtani,olajjal megkenni, kakaót cukorral összekeverni, megszórni, feltekerni ,ujjnyi szeletekre vágni ,tetejét olajjal megkenni,előmelegített sütőben ,kb 170-180 fokon sütni.
Sammy
Bosco béjbi
"Ha valakit igazán szeretsz azt luxus elengedni"
|
|
|
Törzstag
|
|
~°pindúr°~
Tagság: 2006-08-16 16:03:17 Tagszám: #33778 Hozzászólások: 802 |
142. Elküldve: 2009-06-29 14:50:03, Konyha-malackodjunk!
|
[81.] |
egy csomó van amiről megtalálom a képeket amit csináltam de a receptet meg nem találom hozzá
de akkor megmutatom milyen nálam egy megőrülés
Sammy
Bosco béjbi
"Ha valakit igazán szeretsz azt luxus elengedni"
|
|
|
Törzstag
|
|
~°pindúr°~
Tagság: 2006-08-16 16:03:17 Tagszám: #33778 Hozzászólások: 802 |
141. Elküldve: 2009-06-29 14:48:22, Konyha-malackodjunk!
|
[82.] |
muffin:
Hozzávalók:
30 dkg lisz
17,5 dkg cukor
2 teáskanál sütőpor
¼ csapott teáskanál só
2 tojás
15 dkg puha vaj
1,75 dl tej
1 üveg meggy
10 dkg étcsoki
Vaj a formához, vagy papír sütőformák
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra (légkeverésesnél 160 fokra) melegítjük. A muffinsütőbe tesszük a papírformákat, vagy kivajazzuk a mélyedéseket (szilikon sütőnél egyiket sem kell). A formát hideg helyre teszzük.
A lisztet a cukrot a sütőport, a sót, és a felvágott csokit, majd összekeverjük.
Egy másik tálban alaposan kikeverjük a tojásokat, a vajat és a tejet, majd gyorsan beleforgatjuk a lisztes keveréket. Ha ez megvan, hozzákeverjük az előzőleg lecsepegtetett meggyet.
A tésztát a tepsibe töltjük és a forró sütőben (középen) 25 percig sütjük.
Tipp: A megsült muffinokat a sütőből kivéve még 5-10 percig pihentetjük a formában, majd csavaró mozdulattal kivesszük a mélyedésből, és süteményrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Sammy
Bosco béjbi
"Ha valakit igazán szeretsz azt luxus elengedni"
|
|
|
Törzstag
|
|
~°pindúr°~
Tagság: 2006-08-16 16:03:17 Tagszám: #33778 Hozzászólások: 802 |
140. Elküldve: 2009-06-29 14:45:55, Konyha-malackodjunk!
|
[83.] |
Farsangi fánk:
Eredetileg azt írják, hogy az alap recept 18 darab fánkhoz elegendő, de higgyétek el, jóval többhöz:
50 g puha vaj
3 db tojás
150 g kristálycukor
1 rúd vanília (én vaníliás cukorral szoktam, ebből ízlés szerint lehet)
1 csipet só
1csipet őrölt szerecsendió
625-650 g liszt + a nyújtáshoz
1 csomag sütőpor
Olaj a sütéshez
Keverd ki krémesre a vajat a tojásokkal és a cukorral, ezután add hozzá a tejet a vaníliát, a sót és a szerecsendiót. A lisztet a sütőporral külön jól keverd el, majd kezd el összedolgozni az előzőekkel, amíg tészta állaga nem lesz. Nyújtsd ki kb. 1cm vastagságúra és egy nagyobb pohár segítségével (kb. 7 cm átmérőjű) szaggass ki a fánkokat, majd egy kisebb pohár segítségével (kb. 3cm átmérőjű) a közepüket is. Forrósítsd fel az olajt és tedd bele a fánkocskákat, egy kanál segítségével formázhatod a lyukat a közepén. Süssd mindkét oldalát arany barnára. Ha kisült csöpögtesd le az olajt, majd még melegen hempergesd porcukorba. Nagyon finom
Sammy
Bosco béjbi
"Ha valakit igazán szeretsz azt luxus elengedni"
|
|
|
Törzstag
|
|
~°pindúr°~
Tagság: 2006-08-16 16:03:17 Tagszám: #33778 Hozzászólások: 802 |
139. Elküldve: 2009-06-29 14:35:50, Konyha-malackodjunk!
|
[84.] |
na akkor egy két recept amiket én szoktam csinálni.
kenyér:
50 dkg liszt
2 csapott kávéskanál só
1-1,5 dkg élesztő (mikor hogy sikerül)
2 dl tej
kb 80 ml víz (ezt közbe látod hogy mennyit vesz fel)
Megdagasztod, formázod, keleszted és sütöd.
én simán összegyúrtam, dagasztottam, kelesztettem egy órát, megformáztam, bevagdostam, majd a sütőben megint kelesztettem egy olyan fél órát és megsütöttem igen tepsiben kenyérsütő nélkül mivel nekem nics olyanom
Sammy
Bosco béjbi
"Ha valakit igazán szeretsz azt luxus elengedni"
|
|
|
Törzstag
|
|
~°pindúr°~
Tagság: 2006-08-16 16:03:17 Tagszám: #33778 Hozzászólások: 802 |
138. Elküldve: 2009-06-23 12:06:36, Konyha-malackodjunk!
|
[85.] |
amiket eddig csináltam pizzákat, minddel az volt a gond, h sz@r volt a tésztája. no most pénteken kipróbáltam Krisz pizzatészta receptjét (igaz mi fokhagymás tejfölös apaúra csináltuk csirkével, de) AKKORA SIKERT ARATOTT úh nagyon szépen köszönöm
Sammy
Bosco béjbi
"Ha valakit igazán szeretsz azt luxus elengedni"
|
| |
[előzmény: (129) nszethi, 2009-03-26 21:28:12] |
|
Törzstag
|
|
Bajuszné
Tagság: 2007-05-05 23:03:26 Tagszám: #44669 Hozzászólások: 10508 |
137. Elküldve: 2009-06-23 12:03:17, Konyha-malackodjunk!
|
[86.] |
Egyszerű kelttészta.
1 kg liszt
1 élesztő felfuttatva
6 dl tej
3 dl olaj
só, cukor
Édesnek és sósnak is príma
Ha sósnak készítitek akkor 1 és 1/2 evőkanál só.
Tölthető kalácsként, mákkal, dióval. Tekerhető kakaós csigának stb....
Tojás nincs a tésztában, így puha marad
|
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
mansonpanna
Tagság: 2007-07-30 10:46:52 Tagszám: #47535 Hozzászólások: 392 |
136. Elküldve: 2009-06-11 22:35:19, Konyha-malackodjunk!
|
[87.] |
Hali mindenkinek.
Csak szerettem volna megköszönni nektek (nem vagyok kifejezetten a konyha tündére) a padlizsánkrém receptet Sokerült megcsinálni, és mehető is volt
Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, akit megszelídítettél
|
|
|
Törzstag
|
|
solid+
Tagság: 2009-03-22 13:07:00 Tagszám: #72082 Hozzászólások: 36 |
135. Elküldve: 2009-06-08 15:48:10, Konyha-malackodjunk!
|
[88.] |
Zöldbab főzelék (az angolos zöldbab fözelék: vajban megpárolt zöldbab, + só bors,petrezselyem, sűrítés, tehát rántás nélkül, de itt a nálunk ismeretes változat)
A friss zöldbabot megtisztítjuk (végeit levágjuk, szálkáit lehúzzuk), megmossuk, átlósan kb. egy-két centis darabokra vágjuk. A friss/fagyasztott babot annyi sós vízbe tesszük fel főzni, amennyi ellepi. (Az üveges babot nem kell főzni, mert előfőzött.) Ha a bab felforrt beletesszük a leveskockát, és mérsékeljük a tüzet. Amikor a bab megpuhult, leszűrjük, de a leszűrt levét is félretesszük, mivel a rántáshoz fogjuk felhasználni. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. Rászórjuk a lisztet, mellyel fehéredésig pirítjuk, majd beletesszük a lereszelt fokhagymát, mellyel éppen csak addig sütjük, míg a "fokhagyma illatát" megérezzük. Levesszük a tűzről, beleszórjuk a pirospaprikát, elkeverjük és kevés hideg vízzel, valamint a leszűrt bab főzőlevével (az üveges bab esetében a konzervlével, ha ez kevés plusz vízzel) felöntjük. Hozzákeverjük a zöldbabot, visszatesszük a tűzre, és addig főzzük, míg kellően besűrűsödik. Kevés ecettel és cukorral (az üveges babnál vigyázzunk, mert már lehet, hogy tartalmaz ecetet), valamint ha még szükséges sóval ízesítjük. Végül belekeverjük a tejfölt, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, és még egyet forralunk rajta. Különböző feltétekkel - fasírt, tükörtojás, pörkölt, sült szalonna, stb. - tálaljuk.
|
|
|
Zöldfülű
|
|
solid+
Tagság: 2009-03-22 13:07:00 Tagszám: #72082 Hozzászólások: 36 |
134. Elküldve: 2009-06-08 15:43:43, Konyha-malackodjunk!
|
[89.] |
MI AZ A RÁNTÁS? A levesek, főzelékek, mártások legtöbbjét valamilyen rántással sűrítjük, ízesítjük. Kevés forró zsíradékba beleszórjuk a lisztet, majd mérsékelt tűzön, gyakorta kevergetve pirítjuk. (Így lesz a rántás világos, aranysárga, vagy barna.) Ha nem zsírral, hanem olajjal vagy vajjal dolgozunk, akkor csak gyengébben hevítsük a zsiradékot és a pirítás is legyen gyengébb, különben kellemetlen mellékízt kaphat. A kész rántáshoz annyi hideg vizet adunk, amennyivel simára tudjuk keverni. (Fontos alapelv, hogy a meleg rántást hideg vízzel, a hideg rántást viszont melegvízzel engedjük fel.) A felengedett rántást állandó keverés mellett öntjük vagy szűrjük a forró ételhez, amit tovább is kell forralni (úgy 3-4 percig), hogy a liszt megfőjön.
(Ha a recept a mennyiségekről nem mond semmit, akkor azzal lehet számolni, hogy mondjuk négy adag leves berántásához 2 evőkanál lisztet és 3 evőkanál olajat érdemes használni. A főzelékek berántásához is legfeljebb csak másfélszer ennyivel érdemes kalkulálni.)
VILÁGOS RÁNTÁS Ennél a lisztet néhány pillanatig tartjuk a forró zsiradékban, amíg átfehéredik és elveszti nyers ízét. Ez való a fehér mártásokhoz, krémlevesekhez, korai zöldfőzelékekhez. (A világos rántást nevezik fehér rántásnak is.)
ARANYSÁRGA RÁNTÁS Állandó keverés mellett addig marad a liszt a forró zsiradékon, amíg zsemleszínű nem lesz. Ezt használjuk levesek, főzelékek, egyszerűbb mártások, paradicsomos ételek sűrítésére. (Ezt szokták emlegetni zsemleszínű rántásként is.)
BARNA RÁNTÁS Ennél a lisztet - buzgón kevergetve - egészen barnára pirítjuk. Ez az alapja például a rántott levesnek is. Ha barna mártáshoz, savanyú tüdőhöz vagy lencsefőzelékhez használjuk, akkor cukor pirításával indítjuk.
FŰSZERES RÁNTÁSOK A fűszereket már csak akkor keverjük a rántásba, ha a liszt a szükséges mértékben megpirult, és ekkor az edényt a tűzről is levesszük. A világos rántásba általában finomra vágott zöldpetrezselymet, a sötétebbekbe leggyakrabban pirospaprikát, valamint aprított hagymát, fokhagymát szoktak tenni.
HA CSOMÓS LETT... Nem érdemes arra számítani, hogy a bő lében majd csak szétfőnek a csomók. Viszont segít egy teaszűrő, vagy szita, amivel a csomók kifoghatók, vagy szétpaszírozhatók.
|
|
|
Zöldfülű
|
|
igor bully
Tagság: 2007-10-12 17:35:32 Tagszám: #50255 Hozzászólások: 1872 |
133. Elküldve: 2009-06-01 21:28:43, Konyha-malackodjunk!
|
[90.] |
ez jól hangzik..:)
Erzsi
|
| |
[előzmény: (132) nszethi, 2009-06-01 21:19:20] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
nszethi
Tagság: 2008-03-13 16:11:44 Tagszám: #57030 Hozzászólások: 5606 |
132. Elküldve: 2009-06-01 21:19:20, Konyha-malackodjunk!
|
[91.] |
Na mi van Lyányok? Mindenki a Mekkba jár főzés helyett?
Van egy problémamentes húsom.
Tarjaszeletek kiolajozott tepsiben mars a sütőbe 200 C / 1/2-3/4 órára, aztán ki, megkenni Piros Arannyal (csípős) rendesen, majd tejföl, sok sajt. Mars vissza a sütőbe, aztán addig sütni, míg a sajtnak tökéletes szine lesz. Bármivel finom, ami krumpli.
|
| [válaszok erre: #133] |
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
ancsapancsa
Tagság: 2005-05-08 23:42:10 Tagszám: #18633 Hozzászólások: 4863 |
131. Elküldve: 2009-04-10 21:03:08, Konyha-malackodjunk!
|
[92.] |
Szégyenkezve vallom be,hogy életemben nem csináltam még főzeléket(Édesanyám főzött mindig ilyesmit,de Ő sajnos már nincs ).Sajnos rokonom sem él már senki,aki megmutathatná.
Pironkodva kérem,írjátok meg részletesen,hogy készül mondjuk a zöldbabfőzelék.
Különös részletességgel kérném a rántást leírni.
|
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Bajuszné
Tagság: 2007-05-05 23:03:26 Tagszám: #44669 Hozzászólások: 10508 |
130. Elküldve: 2009-03-26 21:39:44, Konyha-malackodjunk!
|
[93.] |
|
| |
[előzmény: (129) nszethi, 2009-03-26 21:28:12] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
nszethi
Tagság: 2008-03-13 16:11:44 Tagszám: #57030 Hozzászólások: 5606 |
129. Elküldve: 2009-03-26 21:28:12, Konyha-malackodjunk!
|
[94.] |
Áve!
Rávettem Kriszt írja meg a pizzát. Itten van la!
Pizza
tészta (kb. 1 nagyobb kerek pizzához):
kb. 1 dl langyos tejbe teszünk 1 teáskanál cukrot, 1 teáskanál lisztet és fél csomag élesztőt. 20 dkg lisztet 1 tojással, kevés sóval és a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Ha szükséges, még tejet tehetünk hozzá. Ha összeállt, olívaolajjal dagasztjuk tovább. Kb. 0,5-0,75 dl 2-3 részletben hozzáadva. Addig dagasztjuk, míg könnyű sima tészta lesz belőle. Az elején nehezen keveredik össze és ragyás, de nyugi, jó lesz. Kb. 1 órát kelesztjük nedves konyharuhával letakarva. Ezután kézzel szétnyomkodjuk a tepsiben. Felesleges nyújtani. Kicsi peremet képezhetünk a szélén. Ha nagyon lapos lett, mert kinyomkodtuk belőle az összes levegőt, akkor így kelesztjük még negyed órát. A sütőt 300 fokra, de legalábbis maximumra fűtjük.
szósz: (Ha konzerv sűrített paradicsomból van, kell még hozzá passzírozott paradicsom, vagy ketchup, hogy ne legyen túl sűrű.) A passzírozott paradicsomhoz keverünk oreganot, majorannát és bazsalikomot, fokhagymát, sót és 1 evőkanál olíva olajat, cukrot. Mindent ízlés szerint. Felfőzzük.
A tepsiben lévő tésztát megkenjük olíva olajjal, rá a szósz és a többi. Kivéve sajt.
8 percre mehet a sütőbe (közepénél egy szinttel lejjebb), aztán ki, gyorsan rá a sajt, és a tepsit fordítva (nem fejjel lefelé ) vissza a sütőbe ( gyorsan, hogy ne hűljön a sütő) 4 percre. Alsó-felső sütéssel sütjük, nem hőlégkeveréssel!
|
| [válaszok erre: #130 #138] |
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Sz.Szilvi
Tagság: 2005-06-06 13:12:44 Tagszám: #19479 Hozzászólások: 3236 |
128. Elküldve: 2009-03-26 16:29:55, Konyha-malackodjunk!
|
[95.] |
Én a "Felhőcske" receptjét szeretném
Csak egy klikk:-)
|
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
ancsapancsa
Tagság: 2005-05-08 23:42:10 Tagszám: #18633 Hozzászólások: 4863 |
127. Elküldve: 2009-03-26 16:16:20, Konyha-malackodjunk!
|
[96.] |
Leírnátok,hogyan készíthetnék jó töltött paprikát?
Mindig Édesanyám főzte,én egyszer próbáltam,de még a kutya sem ette meg.
Sajnos Anyukám már nincs,Tőle nem tudom megkérdezni.
|
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Grübedli
Tagság: 2004-02-05 20:32:59 Tagszám: #8539 Hozzászólások: 13417 |
126. Elküldve: 2009-03-26 13:48:41, Konyha-malackodjunk!
|
[97.] |
Beigli - nem tudom kinek az apukájáról van szó...
|
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Grübedli
Tagság: 2004-02-05 20:32:59 Tagszám: #8539 Hozzászólások: 13417 |
125. Elküldve: 2009-03-26 13:40:25, Konyha-malackodjunk!
|
[98.] |
Barackok
|
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Grübedli
Tagság: 2004-02-05 20:32:59 Tagszám: #8539 Hozzászólások: 13417 |
124. Elküldve: 2009-03-26 13:32:33, Konyha-malackodjunk!
|
[99.] |
Babapiskótás mézes
|
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Grübedli
Tagság: 2004-02-05 20:32:59 Tagszám: #8539 Hozzászólások: 13417 |
123. Elküldve: 2009-03-26 13:23:07, Konyha-malackodjunk!
|
[100.] |
Aranygaluska
|
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
|