Bajuszné
Tagság: 2007-05-05 23:03:26 Tagszám: #44669 Hozzászólások: 10508 |
182. Elküldve: 2010-04-24 20:04:19, Konyha-malackodjunk!
|
[51.] |
Rakott karfiol. Jó étvágyat.
|
| [válaszok erre: #183] |
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
kata és viktor
Tagság: 2010-04-17 21:50:07 Tagszám: #84234 Hozzászólások: 1646 |
180. Elküldve: 2010-04-23 12:01:59, Konyha-malackodjunk!
|
[52.] |
Szia aranyos vagy !
Pesten lakom a Vlll.kerben.De nem a gettóban,bár Pestről beszélünk az egész egy nagy gettó az én vidéki szemszögemből! Tudod egy férfi szakmában egy 24 éves szakács "kislánynak" rohadt nehéz melót találni,főleg úgy hogy 1 hónapja lakom fent és még most sem nagyon tudom mi merre hány méter!?!De nem keseredem el mert itt a szezon és ilyenkor a hülye is talál munkát!!
|
| [válaszok erre: #181] |
[előzmény: (179) vammarcsi, 2010-04-23 10:55:44] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
vammarcsi
Tagság: 2010-01-09 06:37:58 Tagszám: #81057 Hozzászólások: 206 |
179. Elküldve: 2010-04-23 10:55:44, Konyha-malackodjunk!
|
[53.] |
Köszi Kata!
Aha, tutin írtad le, majd megbeszélem kiscsajommal mikor óhajtja kajolni, és megcsinálom.
Tök ciki a részemről, de az én anyukám is szakács, és én pl. nem tudom mi az a besamel mártás!
Mindegy le ne írdd, majd megkérdezem tőle......
Köszi a receptet!!!!
Mondtam volna, - de gondolom tudod is -hogy pesten van sok szakácsállás, de az neked rohadt messze van ugye?
|
| [válaszok erre: #180] |
[előzmény: (178) kata és viktor, 2010-04-22 16:26:15] |
|
Haladó
|
|
kata és viktor
Tagság: 2010-04-17 21:50:07 Tagszám: #84234 Hozzászólások: 1646 |
178. Elküldve: 2010-04-22 16:26:15, Konyha-malackodjunk!
|
[54.] |
LASAGNE:
Lasagne tészta megvesz,csinálsz egy nem túl száraz de nem is híg bolognait(darált húsos)hígabb besamellt. Tepsi kiken vagy olajjal vagy vajjal a tészta lapokat a tepsire pakolod hogy össze érjenek vagy egy picit fedjék egymást.Rá jön egy réteg bolognai hogy pont takarja a tésztát,arra a besamell amiből nem sok kell mert az csak azért van hogy össze tapassza a cuccost tegyél rá kb:1 szedőkanál besamellt kicsit kend szét rajta.Ezeket kell rétegelni amennyi ki jön az alapanyagaidból.A tetejére Bolognai besabéla és reszelt sajt. Ezt kb: 20-30 percig sütöd közepes lángon de nézegessed hogy ha már szép piros a sajt akkor már jó. a felvágáshoz várjál vele kb 15 percet mert forrón szét esik. Ja: a tésztát NEM kell kifőzni! hidd el mert én sajnos szakács vagyok! Jó étvágyat! remélem érthetően írtam le. Kata
[Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2010-06-23 17:22:08]
|
| [válaszok erre: #179] |
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Bajuszné
Tagság: 2007-05-05 23:03:26 Tagszám: #44669 Hozzászólások: 10508 |
173. Elküldve: 2010-03-15 13:59:54, Konyha-malackodjunk!
|
[55.] |
Lecsós tészta
Kizárólag hagymás lecsóval finom. 1 kifőzött csavartcsőhöz 1 üvegget keverek. Lehet lecsósabban is. Csak a tészta főzővizét és a rárakott nyers tojást sózom. Nem kell puccos alapanyag. A legolcsóbb sparos paprikás szalámi és tészta is jó, csak nem kaptam. Ez hatalmas adag. 2 tészta, 2 lecsó, 24 tojás és 3 csomag 200 grammos szalámi ment rá. A tetején lévő szalámikat be kell nyomkodni, hogy ne follyon le a tojás, hanem bemenjen a tészta közé. Be a sütőbe, amíg megdermednek a tojások. Azután bőségesen sajtozni és rápirítani.
[Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2010-06-23 17:21:44]
|
| [válaszok erre: #174] |
[előzmény: (172) Bajuszné, 2010-03-15 13:25:14] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Bajuszné
Tagság: 2007-05-05 23:03:26 Tagszám: #44669 Hozzászólások: 10508 |
172. Elküldve: 2010-03-15 13:25:14, Konyha-malackodjunk!
|
[56.] |
Lecsós tészta
|
| [válaszok erre: #173 #175 #177] |
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Zümi&Szasza
Tagság: 2010-01-27 10:02:48 Tagszám: #81758 Hozzászólások: 109 |
171. Elküldve: 2010-01-29 14:03:30, Konyha-malackodjunk!
|
[57.] |
Sima 3 lapost használtam.
|
| |
[előzmény: (170) Bajuszné, 2010-01-29 13:43:11] |
|
Haladó
|
|
Bajuszné
Tagság: 2007-05-05 23:03:26 Tagszám: #44669 Hozzászólások: 10508 |
170. Elküldve: 2010-01-29 13:43:11, Konyha-malackodjunk!
|
[58.] |
Jól hangzik Milyen tortalappal csináltad Sima, vagy a peremes, tetejére pakolós
|
| [válaszok erre: #171] |
[előzmény: (169) Zümi&Szasza, 2010-01-29 13:37:21] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Zümi&Szasza
Tagság: 2010-01-27 10:02:48 Tagszám: #81758 Hozzászólások: 109 |
169. Elküldve: 2010-01-29 13:37:21, Konyha-malackodjunk!
|
[59.] |
Sziasztok! Tegnap csináltam egy kis csoki tortát és mivel igazán jó lett (mások szerint is), gondoltam érdemes megosztani.
Azért választottam ezt a nevet mert ugyanolyan egyszerű, féktelen, és bájosan brutális, mint egy bullterrier.
Gâteau au chocolat style Bull Terrier
Hozzávalók:
Gála csokis krémpudingpor 2 csomag (régebben Arankát használtam, csak az a lényeg hogy hidegen keverős legyen)
Kb 7dl tej (2,8-as)
2dl sütőrum
3 evőkanál kakaópor
1 üveg meggybefőtt
Tortalap
Elkészítés:
A meggy levét leöntjük és megitatjuk a gyerekkel. A helyére sütőrumot öntünk.
A pudingport összekeverjük a tejjel, féldeci sütőrummal, és a kakaóval.
Összerakjuk a tortát, és közben beledobáljuk a rumba áztatott meggyet.
Aki igazán perverz az még pakolhat a tetejére mindenféle olajos magvakat, de anélkül is igazán brutális csokoládé orgazmusban lesz részetek.
remélem szeretni fogjátok
Peti
[Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2010-06-23 17:20:50]
|
| [válaszok erre: #170] |
|
|
Haladó
|
|
Bajuszné
Tagság: 2007-05-05 23:03:26 Tagszám: #44669 Hozzászólások: 10508 |
167. Elküldve: 2009-11-10 22:38:44, Konyha-malackodjunk!
|
[60.] |
5 PERCES BÖGRÉS CSOKIS SÜTI
Hozzávalók:
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaó
1 db tojás
3 evőkanál tej
3 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj
3 evőkanálnyi csokidarab (kihagyható)
egy csepp vanília aroma (vaníliás cukor is jó, de kihagyható)
1 nagy bögre.
Tegyük a száraz hozzávalókat a bögrébe és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a tojást is és jól keverjük el. Öntsük hozzá a tejet és az olajat (vajat) és ismét keverjük meg. Adjuk hozzá a csokidarabokat (ha használjuk) és a vaníliát és ismét keverjük meg.
Tegyük a bögrét a mikrohullámú sütõbe és kapcsoljuk be 3 percre 1000 watton (a mi mikrónk csak 750w-os, de úgy is jó, nem kell több perc). A sütemény felemelkedik a bögre széléig, de ne aggódjunk! Hagyjuk kissé kihűlni és helyezzük kistányérra.
Olyan maffin szerű a süti, így mindenfélével lehet dúsítani. én pl mandulaszeleteket tettem bele. "
[Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2010-06-23 17:20:20]
|
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
T.Anna
Tagság: 2004-03-22 06:47:47 Tagszám: #9558 Hozzászólások: 12721 |
166. Elküldve: 2009-10-19 07:47:49, Konyha-malackodjunk!
|
[61.] |
Bakonyi sertésborda
A karajt vékony szeletekre vágom, sózom, borsozom. Oliván vagy Rámán mindkét oldalát 2-2 percig sütöm, épp csak egy kis kérget kap.
Kiveszem és félrerakotm.
Gombapaprikáshoz készülök: apró kockákra vágott füstölt húsos szalonnát teszek a lábosba, kicsit sütöm, majd a finomra vágott hagymát is hozzáadom, dinsztelem, kis vörösborral felöntöm és visszasütöm. Paradicsom, paprika, pirospaprika kerül aztán bele, majd hozzáadom a húszeleteket, és amikor azok már majdnem puhák, a közepes cikkekre vágott gombát - innen a gombának már csak 10-15 perc kell.
Tejföllel habarom (hőkiengyelítéssel, hogy ne legyen csomós) A forró léből egy kis tálkába merek, hozzá a tejföl, simára keverem és úgy adom az egészhez...
www.lelenc.hu - Elveszett-Talált állatok [Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2009-10-19 11:26:38]
|
| [válaszok erre: #168] |
[előzmény: (163) ancsapancsa, 2009-09-05 16:56:45] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Andrea
Tagság: 2004-02-08 10:21:03 Tagszám: #8580 Hozzászólások: 5052 |
162. Elküldve: 2009-09-05 12:25:30, Konyha-malackodjunk!
|
[62.] |
Joghurtos-barackos torta
3 dl natur joghurt
1,5 csomag zselatin (érdemes megnézni mennyi folyadékhoz írja a mennyiséget)
12 ek cukor.
Ezt jól összekeverem és hozzáadva a zselatint felmelegítem. Nem szabad felforralni!
Majd miután már kellően meleg (én meg szoktam kóstolni) leveszem a tűzről és hozzákeverem:
4 dl főzőtejszínt.
formába öntöm, majd elkezdem belerakni a kis kockákra vágott barackokat.
3-4 óra elég neki a hűtőben, hogy szépen tálalni és szeletelni tudjuk.
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, málnával, eperrel is nagyon finom.
Volko-Egyedi kutyásfelszerelések , [Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2009-10-19 11:26:01]
|
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Andrea
Tagság: 2004-02-08 10:21:03 Tagszám: #8580 Hozzászólások: 5052 |
161. Elküldve: 2009-09-05 12:21:30, Konyha-malackodjunk!
|
[63.] |
Muffin
25 dkg liszt- átszitálva
2 tk sütőpor
2,5 dl joghurt
10 dkg cukor
0.75 dl olaj
Ízlés szerint kakaópor, és étcsoki esetleg mandula mehet bele.
A csokit késsel szoktam, szinte faragni, és a száraz hozzávalóknál keverem a tésztába.
A muffinnál fontos, hogy külön keverjük el a száraz és a nedves hozzávalókat és a végén rakjuk csak össze őket.
A sütőt elő kell melegíteni 180 C fokra.
Volko-Egyedi kutyásfelszerelések , [Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2009-10-19 11:23:57]
|
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
~°pindúr°~
Tagság: 2006-08-16 16:03:17 Tagszám: #33778 Hozzászólások: 802 |
160. Elküldve: 2009-08-26 09:45:05, Konyha-malackodjunk!
|
[64.] |
tejszínes gombás csirkeragu rizzsel és koviubival
Sammy
Bosco béjbi
"Ha valakit igazán szeretsz azt luxus elengedni"
|
| |
[előzmény: (159) bszilvike, 2009-08-26 01:49:23] |
|
Törzstag
|
|
bszilvike
Tagság: 2008-02-21 09:15:47 Tagszám: #56079 Hozzászólások: 2744 |
159. Elküldve: 2009-08-26 01:49:23, Konyha-malackodjunk!
|
[65.] |
e mi
" a hallgatást ritkán, a beszédet gyakran megbánjuk..."
|
| [válaszok erre: #160] |
[előzmény: (154) ~°pindúr°~, 2009-08-14 23:22:47] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Tristana
Tagság: 2008-02-01 20:53:05 Tagszám: #55285 Hozzászólások: 326 |
158. Elküldve: 2009-08-18 23:05:15, Konyha-malackodjunk!
|
[66.] |
Ehh este van, de szerintem értetted
|
| |
[előzmény: (157) Tristana, 2009-08-18 23:04:25] |
|
Törzstag
|
|
Tristana
Tagság: 2008-02-01 20:53:05 Tagszám: #55285 Hozzászólások: 326 |
157. Elküldve: 2009-08-18 23:04:25, Konyha-malackodjunk!
|
[67.] |
nszethi: azt Beloqnak mondta vagy Beloq mondta a Halkirálynőben Denisa
|
| [válaszok erre: #158] |
[előzmény: (155) nszethi, 2009-08-14 23:42:21] |
|
Törzstag
|
|
~°pindúr°~
Tagság: 2006-08-16 16:03:17 Tagszám: #33778 Hozzászólások: 802 |
156. Elküldve: 2009-08-14 23:58:09, Konyha-malackodjunk!
|
[68.] |
miért nincs sírva röhögős smile?
hááát... a rizs laktató és egészségesebb, mint a krumpli mellesleg több energiát ad, mint a krumpli... amire embernek szüksége van a 14 órás napi melóhoz
persze ő is jobban díjazná a sültkrumplit
Sammy
Bosco béjbi
"Ha valakit igazán szeretsz azt luxus elengedni"
|
| |
[előzmény: (155) nszethi, 2009-08-14 23:42:21] |
|
Törzstag
|
|
nszethi
Tagság: 2008-03-13 16:11:44 Tagszám: #57030 Hozzászólások: 5606 |
155. Elküldve: 2009-08-14 23:42:21, Konyha-malackodjunk!
|
[69.] |
Jól néz ki, de rizsa helyett inkább krumpli. Hasábnak, sütve.
Eszembe jutott egy egy Vivienfébl könyv (tán a Pepita macska, ami egy tömény sírva röhögés) pár sora.
Lyány főz, párja elé kitesz büszkén. Erre:
"-Mit vétett neked az a hús?
- Semmit!
-Akkor mé' hánytad le?
- "
|
| [válaszok erre: #156 #157] |
[előzmény: (154) ~°pindúr°~, 2009-08-14 23:22:47] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
~°pindúr°~
Tagság: 2006-08-16 16:03:17 Tagszám: #33778 Hozzászólások: 802 |
|
Törzstag
|
|
Maryann.Bully.
Tagság: 2009-02-07 18:57:59 Tagszám: #70205 Hozzászólások: 2124 |
153. Elküldve: 2009-08-13 17:37:33, Konyha-malackodjunk!
|
[71.] |
Köszi!
Mariann
AspenZara
|
| |
[előzmény: (152) ~°pindúr°~, 2009-08-13 17:32:30] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Maryann.Bully.
Tagság: 2009-02-07 18:57:59 Tagszám: #70205 Hozzászólások: 2124 |
151. Elküldve: 2009-08-13 17:19:09, Konyha-malackodjunk!
|
[72.] |
Engem mindenképpen érdekel! nagyon jól néz ki!
Mariann
AspenZara
|
| [válaszok erre: #152] |
[előzmény: (150) ~°pindúr°~, 2009-08-13 17:07:03] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
~°pindúr°~
Tagság: 2006-08-16 16:03:17 Tagszám: #33778 Hozzászólások: 802 |
150. Elküldve: 2009-08-13 17:07:03, Konyha-malackodjunk!
|
[73.] |
Császármorzsa , Mami sárgabari lekvárjával
most készült el, már ettem is belőle
ha valakit érdekel, a receptet is leírom.
2 tojás,
kis só,
kávéskanál cukor,
1 csomag vaniliás cukor,
citromhéj,
felkever,
hozzá másfél dl langyos tej,
aztán hozzá 20 dkg búzadara...
tortamassza sűrűséget kell kapnunk.
Ha túl sűrű akkor még tej, ha túl folyékony akkor még dara.
Aztán fél órát minimum hagyjuk állni.
Utána 3 jó kanál vajat felforrósítunk, bele a masszát jól összekeverjük.
Majd kislángra tesszük, lefedjük és 2 percenként megkeverjük.
Egybe fog állni, ú.h. darabolgatni kell. Nagyjából ennyi
[img]http://home-and-garden.webshots.com/photo/2836686110104809375bXdWKK[/img]
[img]http://home-and-garden.webshots.com/photo/2461035920104809375EcAatR[/img]
[img]http://home-and-garden.webshots.com/photo/2766416090104809375UPBOKz[/img]
Sammy
Bosco béjbi
"Ha valakit igazán szeretsz azt luxus elengedni" [Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2009-10-19 11:20:15]
|
| [válaszok erre: #151] |
|
|
Törzstag
|
|
bully2009
Tagság: 2009-02-02 12:49:56 Tagszám: #69971 Hozzászólások: 1183 |
149. Elküldve: 2009-07-13 22:12:36, Konyha-malackodjunk!
|
[74.] |
Köszi szépen, a legutolsót megcsináltam!!! Fincsi lett!!! Kár, hogy az utolsót egy négylábú lopótök lecsórta az asztalról és gyorsan, vigyorogva becsavarta, nehogy másé legyen a szerzemény...
|
| |
[előzmény: (147) Grübedli, 2009-07-10 22:56:42] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
bszilvike
Tagság: 2008-02-21 09:15:47 Tagszám: #56079 Hozzászólások: 2744 |
148. Elküldve: 2009-07-11 22:37:52, Konyha-malackodjunk!
|
[75.] |
Hát ez isteni volt, köszönöm szépen.
" a hallgatást ritkán, a beszédet gyakran megbánjuk..."
|
| |
[előzmény: (146) Győrfi Nóra, 2009-07-07 12:42:26] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
|