vicoka24
Tagság: 2006-06-18 21:02:35 Tagszám: #31793 Hozzászólások: 5530 |
220. Elküldve: 2010-11-30 22:23:18, Konyha-malackodjunk!
|
[26.] |
Alig várom.
|
| |
[előzmény: (219) kata és viktor, 2010-11-30 22:10:39] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
kata és viktor
Tagság: 2010-04-17 21:50:07 Tagszám: #84234 Hozzászólások: 1646 |
219. Elküldve: 2010-11-30 22:10:39, Konyha-malackodjunk!
|
[27.] |
Halászlé,töltött kápi, majonézes burgonya saláta, baconos sajtos csirkemell torta,sült: kacsa pulyka tyúk malac,Csabai töltött karaj,harcsapaprikás túrós csuszával,mindenfélével töltött mindenféle hús.....
Na majd ha találok valami faszát felrakom!
|
| [válaszok erre: #220] |
[előzmény: (218) vicoka24, 2010-11-30 22:05:56] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
vicoka24
Tagság: 2006-06-18 21:02:35 Tagszám: #31793 Hozzászólások: 5530 |
218. Elküldve: 2010-11-30 22:05:56, Konyha-malackodjunk!
|
[28.] |
Valami karácsonyi menüre gondoltam.
|
| [válaszok erre: #219] |
[előzmény: (217) kata és viktor, 2010-11-30 21:49:54] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
kata és viktor
Tagság: 2010-04-17 21:50:07 Tagszám: #84234 Hozzászólások: 1646 |
217. Elküldve: 2010-11-30 21:49:54, Konyha-malackodjunk!
|
[29.] |
Nekem mindig van. de ha most el kezdeném sorolni ma már biztos nem fekszem le.
Kicsit konkrétabban ha kíváncsi vagy valamire.
sorold fel mi van otthon és összeütök belőle valamit itt elméletben.
|
| [válaszok erre: #218] |
[előzmény: (216) vicoka24, 2010-11-30 21:40:11] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
vicoka24
Tagság: 2006-06-18 21:02:35 Tagszám: #31793 Hozzászólások: 5530 |
216. Elküldve: 2010-11-30 21:40:11, Konyha-malackodjunk!
|
[30.] |
Tényleg az. Neked nincs valami finom a tarsolyodban?
|
| [válaszok erre: #217] |
[előzmény: (215) kata és viktor, 2010-11-30 21:23:14] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
kata és viktor
Tagság: 2010-04-17 21:50:07 Tagszám: #84234 Hozzászólások: 1646 |
215. Elküldve: 2010-11-30 21:23:14, Konyha-malackodjunk!
|
[31.] |
Hmmmmmmmmmmmmm
|
| [válaszok erre: #216] |
[előzmény: (213) vicoka24, 2010-11-30 21:11:56] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
vicoka24
Tagság: 2006-06-18 21:02:35 Tagszám: #31793 Hozzászólások: 5530 |
214. Elküldve: 2010-11-30 21:12:51, Konyha-malackodjunk!
|
[32.] |
Most nézem, elmaradtál a recepttel, kolléga.
|
| |
[előzmény: (207) nszethi, 2010-07-11 21:13:21] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
vicoka24
Tagság: 2006-06-18 21:02:35 Tagszám: #31793 Hozzászólások: 5530 |
213. Elküldve: 2010-11-30 21:11:56, Konyha-malackodjunk!
|
[33.] |
Hozzávalók (kb. 4 személyre):
1 kg csirkemell
2,5 dl főzőtejszín
15 dkg márványsajt
vaj
tejföl
egy kk. mustár
fehérbors
fekete olívabogyó
A csirkemell szeleteket/vagy csíkokat a vajon meg kell fehéríteni (a vajat meg kell hagyni). Tűzálló tálba beletesszük a csirkét, rászórjuk a karikákra vágott olívabogyókat. A vajat, mustárt, tejfölt, tejszínt és a márványsajtot összemelegítjük, majd ráöntjük a csirkére. Készre sütjük (kb. 25-30 perc)
Ínyenceknek ajánlom a márványsajt és az olívabogyó miatt. Nekem nagyon bejött. Lehet párolt rizzsel vagy penne tésztával fogyasztani.
|
| [válaszok erre: #215] |
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Windsor
Tagság: 2007-12-11 23:33:13 Tagszám: #52814 Hozzászólások: 1497 |
212. Elküldve: 2010-07-12 10:38:55, Konyha-malackodjunk!
|
[34.] |
Tudod mit?
Hívj meg engem vendégségbe, és akkor nem lesz ilyen gondod, mert nekem ebben túl sok a növény
De amit eddig kóstoltam a főztötökből, az bejött
Nóra
"Csomós pudingot készíteni ügyetlenség...masnisat művészet!"
|
| |
[előzmény: (207) nszethi, 2010-07-11 21:13:21] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Marcsi és Rambó
Tagság: 2010-01-29 09:41:24 Tagszám: #81817 Hozzászólások: 1116 |
211. Elküldve: 2010-07-11 21:39:13, Konyha-malackodjunk!
|
[35.] |
nekem is bejön így ránézésre!! receptet ide!!!
Mi meg pizza őrületbe jöttünk,mert végül is a saját készítésű csak a legjobb!
|
| |
[előzmény: (207) nszethi, 2010-07-11 21:13:21] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Bajuszné
Tagság: 2007-05-05 23:03:26 Tagszám: #44669 Hozzászólások: 10508 |
210. Elküldve: 2010-07-11 21:33:02, Konyha-malackodjunk!
|
[36.] |
Csak egy. Nekem ez a fél fogamra nem elég. Istenien néz ki.
|
| |
[előzmény: (208) ZümiSzasza, 2010-07-11 21:27:22] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
nszethi
Tagság: 2008-03-13 16:11:44 Tagszám: #57030 Hozzászólások: 5606 |
209. Elküldve: 2010-07-11 21:32:09, Konyha-malackodjunk!
|
[37.] |
Azon kívül, hogy már a könyökünkön jön ki, mert mióta először csináltunk, aki vendégségbe jön, mind ezt akar. A csúcs az volt, mikor szombaton, és vasárnap is ugyanaz volt a kaja két különböző társaságnak.
|
| |
[előzmény: (208) ZümiSzasza, 2010-07-11 21:27:22] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
ZümiSzasza
Tagság: 2010-02-08 13:32:41 Tagszám: #82155 Hozzászólások: 333 |
208. Elküldve: 2010-07-11 21:27:22, Konyha-malackodjunk!
|
[38.] |
Így ránézésre sok baja nincs!
Képeink
|
| [válaszok erre: #209 #210] |
[előzmény: (207) nszethi, 2010-07-11 21:13:21] |
|
Törzstag
|
|
nszethi
Tagság: 2008-03-13 16:11:44 Tagszám: #57030 Hozzászólások: 5606 |
207. Elküldve: 2010-07-11 21:13:21, Konyha-malackodjunk!
|
[39.] |
Itt egy kép étvágycsinálónak a shoarma nevű török kajáról. Majd beírom a receptet is ha érdekli a bandát. Mára lusta vagyok.
|
| [válaszok erre: #208 #211 #212 #214] |
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
igor bully
Tagság: 2007-10-12 17:35:32 Tagszám: #50255 Hozzászólások: 1872 |
206. Elküldve: 2010-06-22 22:18:29, Konyha-malackodjunk!
|
[40.] |
Joghurt-torta:
A joghurttorta receptje, ahogyan én szoktam:
6-8 deci joghurt, sima, natúr. Vagy 4 kicsit szoktam, vagy egy nagy, egy kicsi.
Egy lábasban összekeverek ízlés szerinti cukrot egy tasak étkezési zselatinnal. /por, nem lap/ A cukor kb 15 dkg, de nem tudom pontosan, úgy ránézésre, érzésre:)))A végén megkóstolod úgy is, ha nem elég édes, tegyél bele még.
Ehhez teszek pár kanál 3-4, mézet. Beleteszem a joghurtot és elkeverem, majd felmelegítem ezt a masszát. Nem kell forralni, csak jól felmelegíteni, majd hagyni kihűlni langyosra. Amíg hűl, felverek két deci habtejszínt jó keményre. A langyos joghortba beleforgatom a tejszínt, majd a gyümölcsöket, bármilyen gyümölcs lehet, apróra vágva, akár többféle is egyszerre.
Formába öntöm a masszát. Lehet tortaforma, kuglóf, őzgerinc, de én sima salátás tálba szoktam. Mindenképp teszek alá folpackot, így amikor megdermed, kiborítom, folpackot leveszem és lehet szeletelni.
Kb 3-4 óra alatt megdermed a hűtőben.
Az is jó, ha este megcsinálod, másnapra tökéletes. Ha vendégeknek csinálod, tálaláskor lehet díszíteni tejszínhabbal, öntettel.
Úgy is szokták, hogy amikor beleöntötted a masszát a formába, teszel rá akár áztatott babapiskótát, akár sima piskótát, kiborítva az kerül alulra, így sütisebb lesz. De nekem így natúr könnyű nyári édesség:)))
Jó étvágyat hozzá!!!!!:)))
Erzsi [Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2010-06-23 17:24:20]
|
| [válaszok erre: #207] |
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Bea1984
Tagság: 2009-01-21 09:34:46 Tagszám: #69459 Hozzászólások: 36 |
202. Elküldve: 2010-06-21 08:45:04, Konyha-malackodjunk!
|
[41.] |
Egyszer kóstoltam, hogy más csinálta, egyszer én is megsütöttem.
De nem lettek kemények
|
| [válaszok erre: #203] |
[előzmény: (201) Marcsi és Rambó, 2010-06-19 22:03:43] |
|
Zöldfülű
|
|
Marcsi és Rambó
Tagság: 2010-01-29 09:41:24 Tagszám: #81817 Hozzászólások: 1116 |
201. Elküldve: 2010-06-19 22:03:43, Konyha-malackodjunk!
|
[42.] |
Pont ilyet szokott sütni egy svéd csaj(palacsintafejű)És az olyan kőkemény... el is neveztük svéd harcigolyónak..
Ez milyen?
|
| [válaszok erre: #202] |
[előzmény: (200) Bea1984, 2010-06-18 21:38:10] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
Bea1984
Tagság: 2009-01-21 09:34:46 Tagszám: #69459 Hozzászólások: 36 |
197. Elküldve: 2010-06-17 18:05:23, Konyha-malackodjunk!
|
[43.] |
Kolleganőmtől kaptam a receptet, nagyon finom :
Csokis zabpelyhes tallér:
- 15dkg zabpehely
- 12 dkg vaj
- 10 dkg liszt
- 1 tojás
- 12 dkg cukor
- 1 kiskanál fahéj
- fél kiskanál szódabikarbóna
- 1 tábla étcsoki összeaprítva
Kis golyókat kell gyúrni, kb 10 percig kell sütni 200-240 fokon.
Bea
[Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2010-06-23 17:23:45]
|
| [válaszok erre: #198 #199 #204] |
[előzmény: (196) ebadta, 2010-06-17 14:40:25] |
|
Zöldfülű
|
|
puppenever
Tagság: 2010-01-26 19:21:40 Tagszám: #81746 Hozzászólások: 726 |
|
Törzstag
|
|
chere
Tagság: 2010-01-15 19:50:54 Tagszám: #81302 Hozzászólások: 434 |
191. Elküldve: 2010-04-25 17:22:50, Konyha-malackodjunk!
|
[45.] |
Ja!
Most vettem le kb. 10 perce a fóliát a csülkökről (elő lett főzve), meg belepakoltam a krumplit-hagymát, 200 fokon, alsó-felsővel, de *@szik ez bármit is csinálni. Nem kéne ennek sülni, vagy valami? Vagy ilyen nem látványosan teszi? Alig egy órám van és megjelenik az éhes farka... izé falka. 5let? Zavarjam le addig őket a kocsmába?
|
| |
[előzmény: (189) Bajuszné, 2010-04-25 16:30:24] |
|
Törzstag
|
|
Bajuszné
Tagság: 2007-05-05 23:03:26 Tagszám: #44669 Hozzászólások: 10508 |
189. Elküldve: 2010-04-25 16:30:24, Konyha-malackodjunk!
|
[46.] |
Én imádom a brokkolit.
A lusta rétest rosszul csináltad.
A recept a következő: Jó sok meló után, fáradtan, lustán leballagsz a közértbe és kikeresed a mirelites részen a meggyes változatot. Otthon lassan, komótosan, lustán belenyomkodod a hiányzó mazsolákat.
|
| [válaszok erre: #190 #191] |
[előzmény: (188) chere, 2010-04-25 16:14:56] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
chere
Tagság: 2010-01-15 19:50:54 Tagszám: #81302 Hozzászólások: 434 |
187. Elküldve: 2010-04-25 16:12:38, Konyha-malackodjunk!
|
[47.] |
Csinált már valaki meggyes-mazsolás lusta rétest? Ezt konkrétan:
http://www.mindmegette.hu/meggyes-mazsolas-lusta-retes.recept
Mert ízre tök jó, nagyon fincsi, csak kiszedni nem lehetett. Pedig mindent a leírás szerint csináltam, de nekem már az fura volt, hogy 4 deci tej+3 tojás _nem_ lepi el a lisztes miújságot.
Bakker azt hiszem mégsem olyan jó az ájfonos receptkönyv, mert ott nem látom ki küldte be a receptet. Szopi.... a múltkor már megszívtam egy Éden-recepttel, de az korrigálható volt. Ez is mikor törpénik? Igen, természetesen amikor vacsoravendégünk lesz... remélem a csülköt pékné módra nem lehet elkúrni, mert az is mindmegette-szifon kombó. Őőő, vagy el lehet?
|
|
|
Törzstag
|
|
Bajuszné
Tagság: 2007-05-05 23:03:26 Tagszám: #44669 Hozzászólások: 10508 |
185. Elküldve: 2010-04-24 22:23:28, Konyha-malackodjunk!
|
[48.] |
A karfiolnál megmaradt rizses húst, tejföllel kevertem. Ez ment a kivajazott morzsás tepsi aljára. Rá a kifőzött brokkoli, megszórva a pirított morzsával és bőséges tejföl.
|
| [válaszok erre: #186 #188] |
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
Bajuszné
Tagság: 2007-05-05 23:03:26 Tagszám: #44669 Hozzászólások: 10508 |
184. Elküldve: 2010-04-24 21:53:16, Konyha-malackodjunk!
|
[49.] |
Rakott karfiol
Tepsi vajjal kiken. Morzsával beszór. Alulra egy réteg félpuhára főzött karfiol( ez mirelit sparos ), közé a sóva, borssal megszórt, kicsi hagymán pirított,hús ( lehet főtt rizzsel is bővíteni ) a húsra tejföl és rá a másik adag karfiol és bőséges tejföl. A maradék morzsát megpirítva tálalásnál rászórni. ( ha valaki igényli. ) Még millió változatban megtalálod a neten.
[Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2010-06-23 17:22:49]
|
| |
[előzmény: (183) bszilvike, 2010-04-24 21:07:29] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
bszilvike
Tagság: 2008-02-21 09:15:47 Tagszám: #56079 Hozzászólások: 2744 |
183. Elküldve: 2010-04-24 21:07:29, Konyha-malackodjunk!
|
[50.] |
darálthús, karfiol, rizs???? ennyi???
" a hallgatást ritkán, a beszédet gyakran megbánjuk..."
|
| [válaszok erre: #184] |
[előzmény: (182) Bajuszné, 2010-04-24 20:04:19] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
|