Hám nincsen, viszont nekem pl. kissé zavaró a kutya feje körül a sötet ág, vagy mi az. "Elveszik" a kutya emiatt. De meglehet, nagyobb képen nem lenne olyan zavaró.
(Másképpen mondva - sötét kutyát árnyékban sose fényképezz, ha körülötte nappal erösen megvilágított világosabb környezet van. Ugyanúgy, mint nem érdemes hófehér kutyát fehér havon napsütésben fényképezni.)
De én nem vagyok képselejtezö és a fent leírt kikötésem nincsen a kizáró esetek közt
"Ne eröszakold a véleményedet - ajánld fel!" (Srí Krijánanda)
Jó, de az még talán retusálható. Egyik évben AduAsz egy egész korlátot retusált ki az amúgy nagyon szép képből és be is került a naptárba a kutyája. Viszont a hámot ha nem is lehetetlen, de iszonyú nagy munka és elveszne a lényeg, maga a kutya, amelyiknek változatlan formában kellene jelen lenni a képen. Értitek...
Mudimentés Kennelem Egy jó kutyának halála után a legjobb helye a gazdája szívében van
Szép estét mindenkinek.
Még tegnap Akác és Dönci meghódította a Daru dombot Csepelen.
oda úton...
a domb lábánál..
fent a dombon (rossz a tájolása kénytelen voltam nappal szemben fényképezni.. )
azért oldalról is készült kép...
Aztán naptárkép próbálkozás..
A pecások kedvéért... (szerencsét hozott Akác,alig készült el a kép lett kapás is. Így nem hiába lógatták a madzagot. )
postás játék kicsit elfáradtak benne...
Aztán Akác kipróbálta a felnőtt sport játékokat is...
Itthon a jól megérdemelt fagyi tölcsér...természetesen előbb jól összegyűrjük a takarót,majd középre tesszük a tölcsért,rálépünk és jóízűen elfogyasztjuk.
Most már Bozont is második éve kapja a Bravecto-t és semmi mellékhatása nincs.
Egy ilyen viziszörnynél (aki szinte hetente megmártózik valamilyen vízben) a cseppek nem túl hatásosak...
Rémtörténeteket mindenről lehet írni. Az én kutyáimnál semmi mellékhatás nem jelentkezett. Persze, nyilván jobb lenne nélküle, de választani kell a kullancs által okozott betegségek, a bolhaekcéma következményei és a kemikáliák veszélye között... Nincs jómegoldás.
Próbáltam bio-cseppeket is, de a bolhák kiröhögték. Márpedig ahova gyepiről jönnek a kutyák 1000 bolhával, ez is szempont.
A Mudi Fajtamentő Egyesület rozsdás, lukas vashordókat vásárolna. (Túl jó sora van nálunk a kutyáknak, ezért nem viszik, inkább menhelyről fogad örökbe... Ami mondjuk nem baj, de... )
Sajnos mostanában én nem jutok el oda. Nincs kire bíznom az állataimat. 3 vagy 4 éve voltam ott a táborban pár napot én is, örök élmény marad, nagyon jól éreztem magam.
Mudimentés Kennelem Egy jó kutyának halála után a legjobb helye a gazdája szívében van