Kicserélték a beltérit.NA 9240N a model típus. Van rajta Rca csatlakozó is és persze fő HDMI. Hála ISTEN-nek. Este írtam 10 kor,hogy fagy meg elmegy a hang stb és kérném a 24 órán belüli cserét. Ma délben már ki is cserélték.Én semmit nem szoktam áram alatt hagyni ha nem használom, nem nézem. Az volna a kérdésem ilyenkor vegyem a beltérit készenlétbe és úgy húzzam ki vagy lehet simán is kihúzni? Melyik a kímélőbb? USB a boxba formázzam vagy a Pc-n felvétel végett? Bele kell jönnöm nekem ez nagyon új. Köszönöm,hogy mondátok kérjek cserét hibára hivatkozva. Mire figyeljek vele? Ez nagyon más menűs mint az SD BOX.
Ha előfizető vagy, azonnal kérheted a cserét, hibára hivatkozva. Mint írtam, sokszor le fagy a box. Ez már komoly hiba, amit nem kell eltűrnöd. Lépj fel erélyesen, sikerülni fog. Nekem mindig sikerült, volt hogy a bejelentéstől előbb hazaértek az új beltérivel, mint ahogy én.
Nem követem miről van pontosan szó, de számomra már ott megbukna a dolog ,hogy scart/analóg video jel egyáltalán szóba kerül egy digitális forrás esetén.
Vajon működhetnének a következő megoldási kísérletek?
Abban az esetben, ha nem ua. a tartalmat kívánja rögzíteni, mint nézni:
• 1 db DVB-S/S2 to T/T2 Modulator/Converter
Digi DVB-S/S2 loop (kimenet) --> DVB-S/S2 to T/T2 M/C (bemenet) --> DVB-S/S2 to T/T2 M/C (kimenet) + T/T2 vételi forrás --> Mindig TV (bemenet)
Fontos, hogy a(z) M/C kimenet, a megfelelő frekvencia tartományba legyen hangolva.
Abban az esetben, ha ua. tartalmat kívánja rögzíteni, mint nézni:
• 1 db SCART to HDMI kábel/átalakító/upconverter, 1 db HDMI to DVB-T Modulator/Converter
Digi DVB-S/S2 SCART (kimenet) SCART to HDMI --> HDMI to T/T2 M/C (bemenet) --> HDMI to T/T2 M/C (kimenet) + T/T2 vételi forrás --> Mindig TV (bemenet)
Fontos, hogy a(z) M/C kimenet, a megfelelő frekvencia tartományba legyen hangolva.
Van videóm ,de az nem csinál már olyan minőséget mint egy digitálisan felvett adás. Ezért akarom másképp a felvételt.Kérdezni meg azért kérdezem ,mert sosem csináltam még ilyen kombinációkat. Ez nem szívatásból kérdezem hanem,hogy világosan lássam mit lehet és mit nem. Kérdeztem a Digi ügyf szolgálatot is adtak 60 nap csere időt. Azért ez elég sok. Valahogy ezt le kéne rövidíteni. Ha hibát jelentek de nincs hiba a valóságban abba nem tudnak belekötni? Mert akkor megcsinálom így. Vagy valami protekcióval intézni a gyorsabb box cserét. Akkor minden meg volna oldva.
Nem fogja látni mivel a DVB T2 box csak a digitális műsort veszi. A Scart-on már egy analóg vieójel megy amit a videó egy RF csatornára modulál de az analóg marad hiába van azon antennajel. Ellenben ahogyan írtad legelőször mivel van egy LG monitor TV-d az elképzelhető, hogy tudja az analóg vételt mivel még a legújabb tévéknél is általában tudja a tuner az analógot fogni. Szóval a monitor TV-nél kipróbálhatod, hogy a videó RF csatijára modulált Digi jelét behangolod már amennyiben tud analógot. Más kérdés, hogy a TV-k ugyan sok esetben tudnak a koax csatiról felvenni de ott csak a digitális adást veszik fel.
camel írta:
... ha a Digi jelét a nézett csatornát beviszem Scarttal a videóba onnan pedig koaxon DVBT T2 boxba?
Mit látok ekkor?
---Semmit!---
Nem veszi a Digi jelét? ...
---Nem!---